Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Με απόφαση του Βενιζέλου οδηγούνται σε κλείσιμο 210 δομές Ψυχικής Υγείας

Στο δρόμο 1500 ασθενείς και 3050 εργαζόμενοι

 Σε διακοπή λειτουργίας και κλείσιμο οδηγούνται 210 κοινοτικές μονάδες Ψυχικής Υγείας

Έγγραφο σοκ του Υπουργείου Οικονομικών στις 26.8.2011 οδηγεί χωρίς καμία προειδοποίηση και συνεννόηση σε άμεσο κλείσιμο 210 κοινοτικών μονάδων ψυχικής υγείας (83 οικοτροφεία, 16 ξενώνες, 32 προστατευμένα διαμερίσματα, 42 κέντρα ημέρας, 13 κινητές μονάδες, 2 κέντρα Αλτσχάιμερ, 6 κέντρα ημέρας αυτισμού, 16 άλλες εξειδικευμένες μονάδες και προγράμματα) που λειτουργούν από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Αυτό σημαίνει ότι κανείς δε ξέρει ποια θα είναι η τύχη των 1500 ασθενών που φιλοξενούνται και δέχονται υπηρεσίες, καθώς είτε θα βρεθούν στο δρόμο, χωρίς φροντίδα, ή θα χρειαστεί να επιστρέψουν στα ψυχιατρεία. Το κλείσιμο συνεπάγεται βέβαια και την απόλυση 3050 επαγγελματιών ψυχικής υγείας, καθώς στα ΝΠΙΔ δεν υπάρχει η δυνατότητα εναλλακτικών λύσεων, όπως οι μετατάξεις ή η «εφεδρεία» που συζητούνται αλλού.

 Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει,

2o Resistance festival Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου 2-3 Σεπτεμβίου

2o Resistance festival

Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου
2-3 Σεπτεμβρίου
«ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο»
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Παρασκευή 2/9:
Ώρα 9:30 μ.μ.:Disorder
                      Cabaret Balkan
Σάββατο 3/9:
Ώρα 9:30 μ.μ.: Cartoon
Δημήτρης Ζερβουδάκης- Σοφία Γεωργαντζή
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παρασκευή 2/9
Ωρα 8:00 μ.μ.: το κίνημα των πλατειών, η επόμενη μέρα. Στόχοι και προοπτικές.

ομιλητές: -Μαρίνα Μπρέστα,συμμετέχει στο κίνημα των αγανακτισμένων, πλατεία Συντάγματος.
                     -Σοφία Μπανιά, συμμετέχει στο κίνημα των αγανακτισμένων, πλατεία Γεωργίου, Πάτρα.
                     - Ανδρέας Καραγιάννης, συμμετέχει στο κίνημα των αγανακτισμένων, πλατεία Δημοκρατίας, Αγρίνιο.
Σάββατο 3/9 
Ωρα 8:00 μ.μ.: η απάντηση των λαών στη Παγκόσμια οικονομική κρίση.
ομιλητές: - Χρίστος Καραμάνος, στέλεχος της Κ.Ο.Ε.
                     - Γιάννης Κιμπουρόπουλος, δημοσιογράφος
.
               -Κώστας Παπαδάκης,  ανένταχτος ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

οικ. Ενίσχυση/είσοδος: 10 (2ήμερο)
Οικ. Ενίσχυση/είσοδος: 6
(Μονοήμερο) 
Μαθητικό εισιτήριο: 6
(2ήμερο) 
   
εισητήρια προπωλούνται στο Alvedon cafe-bar (πλατεία Παναγοπούλου-συντριβάνι) και στη πολιτιστική λέσχη venceremos (Μπαϊμπά 26 κ Πανοπούλου πεζόδρομος)
Διοργάνωση Κ.Ο.Ε. (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας)
τηλ. επικοινωνίας: 6946611236
NEWSPRESSAGRINIO

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Eναντι αμοιβής έβαζε τις φωτιές στο Μεσολόγγι ο Αλβανός εμπρηστής


Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε πριν από λίγο ο 38χρονος Αλβανός, μετά την απολογία του στον ανακριτή και τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Μεσολογγίου κατηγορούμενος για εμπρησμούς κατά συρροή.
Ενώπιον του ανακριτή ο εμπρηστής παραδέχτηκε ότι είναι ο υπαίτιος για τις τρεις από τις πέντε πυρκαγιές που κατηγορείται, καθώς άλλαξε την αρχική του ομολογία για τις πυρκαγιές της Καλυδώνας και τη μία στη Γαβρολίμνη.
Ισχυρίστηκε ότι έβαζε πυρκαγιές έναντι αμοιβής, χωρίς όμως να κατονομάσει αυτούς που του έδιναν χρήματα, ενώ δεν επικαλέστηκε ψυχολογικούς λόγους.
http://messolonghinews.blogspot.com/

Πρόταση:το γήπεδο του Παναιτωλικού να ονομαστεί Φώτης Κωστούλας


Χρόνια ολόκληρα,33 τον αριθμό,περιμέναμε οι Αγρινιώτες να δούμε το καμάρι μας,τον Παναιτωλικό μας,στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.Κι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου,επί προεδρίας Φώτη Κωστούλα,να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Είχαμε την τύχη να παρακολουθούμε αγώνες του Παναιτωλικού μας από τη δεκαετία του '60,στο χωμάτινο γήπεδο με τη μικρή τσιμεντένια εξέδρα και τους όρθιους γύρω από τη συρμάτινη περίφραξη.Οταν κάπου εκεί στο '70 φτιάχτηκε η μεγάλη κερκίδα μας φάνηκε σπουδαία,ανέβηκε μετά και ο Παναιτωλικός για δυο χρόνια στην Α' Εθνική κι όλα ήταν όμορφα.Ωσπου άρχισε η κατρακύλα και για την ομάδα και για το γήπεδο,που παρέμεινε χωμάτινο με δυό τσιμεντένιες εξέδρες ένθεν και ένθεν!

Στα πέτρινα χρόνια ο μεγάλος Παναιτωλικός είχε φτάσει να παίζει ντέρμπι στο τοπικό με τον Ολυμπιακό Παναιτωλίου.Τα χρόνια περνούσαν,χωρίς κάτι το ιδιαίτερο εκτός από έναν αγώνα στο Αργος που θα τον θυμόμαστε για πάντα στο Αγρίνιο.Μπήκαμε στον 21ο αιώνα,μέχρι και η γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο κατασκευάστηκε αλλά ο Παναιτωλικός βολόδερνε ακυβέρνητος στην ουσία μεταξύ Γ' και Β' Εθνικής.Και κάπου κει στα μισά της πρώτης δεκαετίας ο Παναιτωλικός πέρασε στα χέρια του Φώτη Κωστούλα,επιχειρηματία εκ Σουηδίας προερχόμενου!

Κάτι φάνηκε ν' αλλάζει αλλά ο Παναιτωλικός δεν έλεγε να ξεκολλήσει από τη Γ' Εθνική κατηγορία.Δημιουργήθηκαν κόντρες και έριδες,ο Κωστούλας δεν έδειχνε να παίρνει χαμπάρι και βάλθηκε να ανακαινίσει το αραχνιασμένο γήπεδο ενώ παράλληλα στόχευε στη Β' Εθνική.Οταν ήρθε εκείνη η αναπάντεχη ήττα στην Πρέβεζα Θεοί και δαίμονες έπεσαν να τον φάνε.Αυτός συνέχισε με πείσμα και σε δυό χρόνια ο Παναιτωλικός βρέθηκε πανηγυρικά νικητής και τροπαιούχος στη Super League.

Το ήδη ανακαινισμένο γήπεδο το φετινό καλοκαίρι άλλαξε ριζικά,φτιάχτηκε το πέταλο στην Προυσσιωτίσσης,καινούργιος χορτοτάπητας,μπήκαν για πρώτη φορά φώτα προδιαγραφών Champions
League μάλιστα,φτιάχτηκε καινούργια αίθουσα τύπου κλπ.Ο Παναιτωλικός απέκτησε ένα γήπεδο-παλατάκι κι η πόλη μας ένα κόσμημα,που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα περισσότερα Ευρωπαϊκά γήπεδα εκτός από τη χωρητικότητα βέβαια,που αυτή δεν γίνεται να διορθωθεί λόγω της θέσης του μέσα στην πόλη.

Δεν ξέρουμε για πόσες περιόδους θα τα καταφέρει ο Παναιτωλικός να παραμείνει στα σαλόνια της Super League,ούτε μέχρι πότε ο πρόεδρος θα αντέξει στο πηδάλιο του συμβόλου όχι μόνο του Αγρινίου αλλά ολόκληρου του νομού Αιτωλοακαρνανίας.Το μόνο σίγουρο είναι ότι το καινούργιο γήπεδο,το παλατάκι του Παναιτωλικού μας,θα είναι εδώ στολίδι της πόλης κι ένα από τα καλύτερα γήπεδα της χώρας.

Σαν Γηγενείς Αγρινιώτες λοιπόν αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Φώτη Κωστούλα στην αναγέννηση της ομάδας και την αναμόρφωση του γηπέδου προτείνουμε το γήπεδο να πάρει τ' όνομά του: Γήπεδο Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας.Επειδή πιστεύουμε πως είναι προτιμότερο οι ευεργέτες να τιμώνται εν ζωή παρά μετά θάνατον ζητάμε από τη διοίκηση του ερασιτέχνη Παναιτωλικού,στον οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά το γήπεδο,να μελετήσει την πρότασή μας και να προχωρήσει στην ονομασία του γηπέδου.

Μια σεμνή τελετή πριν από έναν εντός έδρας αγώνα,τώρα που το κλίμα ευφορίας είναι διάχυτο στην πόλη του Αγρινίου,όπου θα αναγγελθεί δημόσια η απόφαση της ονομασίας του γηπέδου Παναιτωλικού σε Φώτης Κωστούλας θα είναι το καλύτερο ευχαριστώ και μια έμπρακτη απόδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου του τόσο από πλευράς σωματείου όσο και από πλευράς των φίλων του Παναιτωλικού μας.

Να δηλώσουμε εδώ για ευνόητους λόγους ότι δεν είμαστε προσωπολάτρες,δεν γνωρίζουμε τον άνθρωπο,ούτε μας ενδιαφέρουν τα κίνητρα του κυρίου Κωστούλα για ν' ασχοληθεί με τον Παναιτωλικό,ούτε το αν κέρδισε ή έχασε από την ενασχόλησή του με την ομάδα μας.

Μας φτάνει που κέρδισε ο Παναιτωλικός και το Αγρίνιο!

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Κατηγορείται από την κόρη του ότι βίασε τα εγγόνια του!


Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει μήνυση που κατέθεσε γυναίκα – κάτοικος χωριού κοντά στο Αγρίνιο κατά του πατέρα της, ότι βίασε τα ίδια τα εγγόνια του!

Agriniopress – αποκλειστικό
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, η γυναίκα καταφέρεται κατά του ίδιου του πατέρα της και τον κατηγορεί ότι βίασε τα παιδιά της και εγγόνια του, όταν αυτά διέμεναν μαζί του, σε χωριό, έξω από το Αγρίνιο.
Μάλιστα, έχει και ιατροδικαστικά αποδειχθεί ότι το ένα από τα δυο παιδιά, ένα κοριτσάκι μόλις εννέα ετών, έχει βιαστεί!
Τα απίστευτα γεγονότα, εκτυλίχθηκαν στο σπίτι του κατηγορουμένου, σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο, όπου διέμεναν για κάποιο διάστημα τα δυο ανήλικα παιδιά ηλικίας 9 και 10 ετών.
Σύμφωνα με την μητέρα τα παιδιά παραπονέθηκαν στην ίδια, ενώ όπως αποκάλυψε στην κατάθεση της και η ίδια είχε βιαστεί από τον πατέρα της πριν χρόνια… Απορίας άξιο βέβαια, την στιγμή που είχε αυτήν την τραγική εμπειρία, πως εμπιστεύτηκε στα χέρια του πατέρα της, τα παιδιά της… αφού σύμφωνα με την μήνυση της, αλλά και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που υπάρχουν τα παιδιά έζησαν τον ίδιο εφιάλτη που έζησε και η ίδια…
Τα μικρά παιδιά βρίσκονται πλέον μαζί με την μητέρα τους και δεν είναι γνωστό εάν στο πλευρό της οικογένειας έχει προστρέξει κάποιος αρμόδιος για την ψυχολογική υποστήριξη τους.
Ο 66χρονος «παππούς» αναμένεται να κληθεί άμεσα από τον αρμόδιο ανακριτή που έχει στα χέρια του εδώ και μερικές ημέρες, αυτήν την συγκλονιστική υπόθεση, που πλέον πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Γιορτή Αθερίνας 2011 στο Καινούργιο Τριχωνίδας


Πραγματοποιήθηκε ψες το βράδυ  με επιτυχία η  Γιορτή Αθερίνας στο Δημοτικό Στάδιο Καινουργίου Τριχωνίδας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος Καινούργιου 
΄΄ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ΄΄
Όλα έτοιμα από το προηγούμενο διάστημα απ’ τους διοργανωτές διοικητικό συμβούλιο και μέλη του συλλόγου. 
Η ορχήστρα των Καινουργιωτών Καλλιτεχνών Κ. Χαντζάρα  - Α. Σελιμά να ψυχαγωγεί και να διασκεδάζει τον κόσμο με το ποιοτικό της πρόγραμμα.
Η Αθερίνα (Θερίγγι το λέμε στον τόπο μας) το μικρό αυτό νόστιμο ψαράκι που απαντάται στην Τριχωνίδα, να παρασκευάζεται εκεί και να σερβίρεται δωρεάν στους παρευρισκόμενους.
Ακόμα και τ’ άλλα συμπληρωματικά εδέσματα, παρασκευασμένα με την εθελούσια και άοκνη προσφορά όπως χρόνια τώρα, των μελών των «ΘΕΣΤΙΕΩΝ».
Η Γιορτή Αθερίνας είναι μια αξιόλογη προσπάθεια που πρέπει ν’ αναβαθμιστεί, να βελτιωθεί, και να προβληθεί μεθοδευμένα γιατί είναι απ’ τις λίγες ουσιαστικές εκδηλώσεις στην περιοχή μας. Είναι αυτή που αγκάλιασε το κοινό του τόπου μας και όχι μόνο. Αυτή που έχει να δώσει πολλά στην ουσία, που δεν είναι άλλη από την προστασία και προβολή της λίμνης Τριχωνίδας με τον φανταστικό πλούτο της και σε δεύτερη φάση την παράλληλη πολιτιστική προσφορά.
Ο πρόεδρος του Πολιστικού Όμιλου Καινούργιου «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ» κ. Παναγιώτης Σαβελώνας  μας δήλωσε:
«Η Γιορτή Αθερίνας  πραγματοποιείται για 16 συνεχή χρόνια στο Καινούργιο Τριχωνίδας, από τον Πολιστικό Όμιλο Καινούργιου «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ».
Ξεκίνησε με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της λίμνης Τριχωνίδας και της περιοχής μας.
Συνεχίζοντας ο κ. Σαβελώνας τόνισε: 
Εντάχθηκε στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ 2011 κι διοργανώθηκε από τον σύλλογό μας, τον δήμο Αγρινίου και τον Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο Καινούργιου «ΔΟΞΑ».
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ο.Κ. ΘΕΣΤΙΕΙΣ υποσχόμεθα
Ακόμα Καλύτερη Γιορτή Αθερίνας!
Ακόμα Καλύτερα ΘΕΣΤΙΑ!»
Στις 11:25 έφτασε στο Χώρο της Εκδήλωσης Στα πλαίσια της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της "Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών" η Φλόγα! μεταφερόμενη από κομβόι μοτοσικλετιστών που τη συνοδεύει ο πρόεδρος της  ΠΟΣΕΑ κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ.
 Το συνοδευτικό κομβόι της Φλόγας (μοτοσυκλετιστές της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου) Μπήκε στο Γήπεδο με συνεχή κορναρίσματα τραβώντας τα βλέμματα των παρευρισκομένων.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος  της  ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας και η κ. Σπυριδούλα Παπαγιάννη  πρόεδρος του συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, συνοδευμένοι από τον κ. Φώτη Κορδάτο πρόεδρο και μέλη του συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών Καινούργιου «Η Χρυσοχεριά» κατευθυνθήκαν προς την εξέδρα.
Ο κ. Χ. Πρωτόπαπας αφού αναφέρθηκε στην 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, η οποία ξεκίνησε από τα Σέρβια της Κοζάνης και θα διασχίσει όλη την Ελλάδα,  έκανε σύντομη αναφορά στην Εθελοντική Αιμοδοσία, τονίζοντας τα οφέλη αυτής. Λέγοντας ανάμεσα στ’ άλλα, ότι οι εθελοντές Αιμοδότες προσπαθούν «Με ίδιους πόρους να αναπτύξουν την εθελοντική Αιμοδοσία»! Τόνισε ακόμα ότι «με μια μικρή προσπάθεια μπορούμε να καλύψουμε τις 30.000 φιάλες αίματος που εισάγουμε το χρόνο από την Ελβετία, πληρώνοντας 4 Εκατομμύρια ευρώ!»
Έκλεισε την ομιλία του ο κ. πρόεδρος λέγοντας: «Μπορούμε να δώσουμε λίγο απ’ το αίμα μας χαρίζοντας λίγο χαμόγελο και την αγάπη μας»!
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Σπυριδούλα Παπαγιάννη  πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου για να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας με λίγα λόγια την αξία της αιμοδοσίας.
Αποχωρώντας οι αιμοδότες συνοδεύοντας την Φλόγα που θα διανυχτερεύσει απόψε στο Νοσοκομείο του Ρίο συνεχίζοντας αύριο για Ξυλόκαστρο, για τα νησιά, για όλη την Ελλάδα, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε κανονικά.

Δημήτρης Ντόκας
http://prototypia.blogspot.com/

Ολα τα ονομάτα των επιτυχόντων των 1ου,2ου και 3ου Λυκείου Αγρινίου

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά
Κάντε κλικ στις λίστες για μεγέθυνση και ανάγνωση
Πρώτο (1ο) Λύκειο Αγρινίου

Δεύτερο (2ο) Λύκειο Αγρινίου
Τρίτο (3ο) Λύκειο Αγρινίου

Τα πήραμε από το http://www.agrinionews.gr
όπου μπορείτε να δείτε αποτελέσματα κι άλλων σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Στα όρια του οικολογικού ολέθρου η Αιτωλοακαρνανία! -"Φτάνει πια! Όχι άλλη Πράσινη Ανάπτυξη!"

Πύρινη λαίλαπα αυτή την ώρα στην  Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου, στην ΜαλεσιάδαΑμφιλοχίας  και στην ΓαβρολίμνηΝαυπακτίας!


Την ίδια ώρα οι ανευθυνοϋπεύθυνοι  της  καταστροφής περιδιαβαίνουν στα καμένα ωςσύγχρονοι Νέρωνες αναζητώντας λίγη δημοσιότητα :


Έχουν ευθύνη γιατί  άφησαν το Νομό απροστάτευτο μπροστά στην πύρινη λαίλαπα!
Δεν έλαβαν  κανένα προληπτικό μέτρο δασοπροστασίας, δεν είχαν κανένα σχέδιο καταστολής και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, τουναντίον  έλαβαν  πολλά μέτρα και έχουν πολλά σχέδια για την "Πράσινη  Αναπτύξη" των καμένων!
Για αυτό και πλέον πληθαίνουν οι φωνές που φωνάζουν μαζί μας:

http://konstantinosdavanelos.blogspot.com/

«Μου την κάρφωσε…» λέει ο εμπρηστής που συνελήφθη στο Μεσολόγγι


Σχεδόν βέβαιες είναι Αστυνομία και Πυροσβεστική, ότι ο αλλοδαπός που συνελήφθη χθες , είναι υπαίτιος για όλες τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Ευηνοχώρι και Γαβρολίμνη, τις τελευταίες μέρες, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα.

Agriniopress – αποκλειστικό
Άφωνοι έχουν μείνει οι άνδρες της Ασφάλειας Μεσολογγίου και της Πυροσβεστικής, από την στάση του 38χρονου Αλβανού, που έχει ήδη ομολογήσει τέσσερεις εμπρησμούς σε περιοχές των δήμων Μεσολογγίου και Ναυπακτίας.
Να θυμίσουμε πως ο δράστης μετά από έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών, συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας του Μεσολογγίου και ανακρινόμενος ομολόγησε τέσσερεις συνολικά εμπρησμούς και συγκεκριμένα:
1. Ότι στις 22 Αυγούστου, στις 3 το μεσημέρι χρησιμοποιώντας αναπτήρα και χαρτί, έβαλε φωτιά στην περιοχή Αηδόνι Τρικόρφου
2. Στις 24 Αυγούστου, έβαλε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ρερέσι Ναυπακτίας, στα όρια με την Φωκίδα, χρησιμοποιώντας αναπτήρα αυτοκινήτου και χαρτί.
3. Στις 25 Αυγούστου το μεσημέρι , έβαλε φωτιά στην θέση Πλατανιάς Γαβρολίμνης, την ίδια μέρα που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Καλυδώνα. Η φωτιά αυτή είχε σβήσει γρήγορα
4. Ότι χθες 26 Αυγούστου, λίγο πριν τις 11 το πρωί, έβαλε φωτιά και πάλι στην θέση Πλατανιάς , κοντά στο γήπεδο της Γαβρολίμνης, φωτιά που χθες προκάλεσε μεγάλη καταστροφή και ακόμη καίει
5. Ο Αλβανός, σύζυγος Ελληνίδας που διαμένει στο Ευηνοχώρι και έχει αποκτήσει από τους δυο γάμους του συνολικά πέντε παιδιά, υποστηρίζει πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αν και η κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, τουλάχιστον απ’όσους τον γνωρίζουν και γενικά από τον τρόπο που ζούσε.
Κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί για μικροκλοπή.
Αστυνομία και πυροσβεστική θεωρούν βέβαιο πως ο συλληφθείς είναι υπαίτιος και για τις πυρκαγιές σε Καλυδώνα και Πλευρώνα, που προκάλεσαν την μεγάλη καταστροφή στον Άγιο Θωμά και γι’αυτόν τον λόγο συλλέγονται πληροφορίες και στοιχεία, ώστε να «δέσει» η υπόθεση.
Ο 38χρονος, θα παραδοθεί από την Ασφάλεια Μεσολογγίου στο ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, που θα συνεχίζει τις έρευνες και έχει την ευθύνη της προανάκρισης.

Πέθανε τα ξημερώματα ο Λεωνίδας Κύρκος


Πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής στα 87 του χρόνια ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος.

Ο Λεωνίδας Κύρκος που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν συχνά στο νοσοκομείο, απεβίωσε στις 06:25 το πρωί. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Γεννημένος το 1924 στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Λεωνίδας Κύρκος μαζί με τον Ι. Πασαλίδη και άλλες προσωπικότητες της Αριστεράς ίδρυσαν την ΕΔΑ.

Σήκωσαν τις μπάρες οι οπαδοί του Αστέρα Τρίπολης

Οι αντιδράσεις οπαδών σχετικά με το χάος που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται, με τη σκυτάλη να παίρνουν οι φίλοι του Αστέρα Τρίπολης, μετά την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ να υποβιβαστεί η ομάδα.
Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποίησαν πορεία  με σημαίες και κορναρίσματα,  από το κέντρο της πόλης προς τα διόδια της Νεστάνης, όπου τα άνοιξαν για μισή ώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Οι φίλαθλοι παρέμειναν στα διόδια και περίμεναν το λεωφορείο της ομάδας που επέστρεφε από το Αγρίνιο.
Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του νομού Ανδρέας Λυκουρέντζος βρέθηκε στα διόδια Νεστάνης, θέλοντας με την παρουσία του να εκφράσει την συμπαράστασή του στον Αστέρα.
Λίγο αργότερα όμως αποχώρησε, όταν μικρή ομάδα οπαδών φώναζε συνθήματα και κατηγορούσε βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης από τη Θεσσαλονίκη, για πολιτική παρέμβαση στην απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ και στο πρόσωπό του θέλησαν να αποδοκιμάσουν την κεντρική εξουσία.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην Τρίπολη μεγάλη αυτοκινητοπορεία φιλάθλων του Αστέρα με πρώτο το λεωφορείο της ομάδας.
Η αυτοκινητοπορεία δημιούργησε τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα μέσα στην Τρίπολη.

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Βίντεο από το παλατάκι του Παναιτωλικού μας


Η κάμερα του agriniopress.gr βρέθηκε στο γήπεδο του Παναιτωλικού, κατέγραψε και σας παρουσιάζει το μικρό παλατάκι της ομάδας του Αγρινίου.

Ο κατασκευαστής του γηπέδου κ. Παναγιώτης Καψάλης μίλησε στον Γιάννη Μπακέλα για όλες τις αλλαγές που έγιναν σε χρόνο ρεκόρ στην έδρα της Αγρινιώτικης ομάδας. Δείτε το VIDEO

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ


ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ
ΚΑΨΟΡΑΧΙΤΩΝ - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΩΝ
ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ
" Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ "Ταχ.Δνση : Χαλκοκονδύλη 21 - 104 32 ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο : 6974 - 114 325
Fax : 21-0 52 24 315
Email : info@kapsoraxi.gr
Url: : www.kapsoraxi.gr

Σας αποστέλλουμε για δημοσίευση την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε έγγραφο του συλλόγου μας σχετικά με την παράνομη αλιεία στην λίμνη Τριχωνίδα και παρακαλούμε για την δημοσίευσή του.

*Η απάντηση του Υπουργείου έρχετε σε αντίθεση με το τι πραγματικά συμβαίνει. Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι ότι ο μοναδικός αστυνομικός χειριστής του σκάφους που υπηρετεί στο Α.Τ.Γαβαλούς αποσπάσθηκε σε άλλο Αστυνομικό τμήμα.
Για το λόγο αυτό έχουμε αποστείλει έγγραφο πρός τον Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας και όταν θα έχουμε την απάντηση θα την αποστείλλουμε για δημοσίευση.
Θα παρακαλούσαμε στην βοήθειά σας να γίνει δημοσιογραφική έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Κ.Κουμπουλής
Πρόεδρος του συλλόγου
NEWSPRESSAGRINIO

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αιτωλοακαρνανία!

Η Κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια από το εξωτερικό!
Σύγχρονες μέθοδοι δασοπυρόσβεσης...

Τη συνδρομή εναέριων ενισχύσεων από ευρωπαϊκές χώρεςπεριμένει σήμερα η Πυροσβεστική, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές οι οποίες πυρπολούν από άκρο εις άκρο τον Νομό που κάποτε χαρακτηριζόταν ως το Φυσικό Πάρκο της Χώρας!
Ειδικότερα, έξι αεροσκάφη δασοπυρόσβεσης (τρία ζεύγη αεροσκαφών CL-415) ζήτησε το Πυροσβεστικό Σώμα μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι στιγμής, στο αίτημα έχουν ανταποκριθεί η Ισπανία και ηΓαλλία, οι οποίες διαθέτουν από δύο αεροσκάφη η καθεμία. Τα δύο γαλλικά αεροσκάφη αναμένεται να αφιχθούν σήμερα το πρωί.
Άμεση όμως ήταν και η αντίδραση της Γερμανίας η οποία  στα πλαίσια του «Νέου Σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα, σκοπεύει να αποκαταστήσει τις καταστροφές στον Φυσικό Πλούτο της Περιοχής με εργαλείο την «Πράσινη Ανάπτυξη» του Νομού: Σε κάθε καμένο ελαιώνα θα αναπτυχθεί και ένα Πάρκο Φωτοβολταϊκών και σε κάθε καμένο δάσος θα εγκατασταθεί και ένα Πάρκο Αιολικών! Για τον λόγο αυτό ο ίδιος οΠρωθυπουργός της Χώρας θα προεδρεύσει σε σύσκεψη σήμερα στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας!
Μετά από τις εξελίξεις αυτές εμείς οφείλουμε να ζητήσουμε έμπρακτα συγνώμη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, καθώς δεν κατανοήσαμε  άμεσα και γι αυτό και δεν ενστερνιστήκαμε την λογική του «...πως μια περιβαλλοντική καταστροφή μπορεί να οδηγήσει στην Πράσινη Ανάπτυξη»!!!
http://konstantinosdavanelos.blogspot.com

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Μεσολογγίου λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς,εκκένωση οικισμού


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε πριν από λίγο ο δήμος Μεσολογγίου ύστερα από την υποβολή σχετικού αιτήματος που υποβλήθηκε από τη δημοτική αρχή, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς.
Ήδη έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός «Χίλια Σπίτια» οι κάτοικοι του οποίου μεταφέρονται στο δημοτικό στάδιο Μεσολογγίου.
Οι δυνάμεις της πυρόσβεσης επικεντρώνουν αυτή την ώρα τις προσπάθειες τους στην περιοχή του ΧΥΤΑ προκειμένου να αποφευχθεί η επέκτασή της στο χώρο για ευνόητους λόγους.
Όσον αφορά το μοναστήρι του Άγιου Συμεώνος τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τελικά η φωτιά δεν επεκτάθηκε στον Ιερό Ναό αλλά περιορίστηκε στον περίβολο της μονής.

Φόβοι ότι κάηκε το μοναστήρι σύμβολο του Μεσολογγίου

Φόβοι ότι η ιστορική μονή του Αγίου Συμεώνος στο Μεσολόγγι έχει παραδοθεί στις φλόγες εκφράζονται την τελευταία ώρα, αφού είναι αδύνατη η προσέγγιση της μονής από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και μαρτυρίες κάνουν λόγο για μεγάλες φλόγες που ξεπηδούν από την περιοχή της μονής.
Παράλληλα το πύρινο μέτωπο φθάνει αυτή την ώρα (19:08) Στα πρώτα σπίτια της ανατολικής πλευράς του Αγίου Θωμά στον κόμβο του ΤΕΙ.

Σε "πύρινη" πολιορκία η πόλη του Μεσολογγίου

Σε πύρινη πολιορκία βρίσκεται από το μεσημέρι η πόλη του Μεσολογγίου, καθώς μέχρι και αυτή την ώρα (6:00 μμ) μαίνονται ανεξέλεγκτα δυο πυρκαγιές στο ΒΑ και ΒΔ τμήμα της πόλης στο ύψος των αρχαιολογικών χώρων της Καλυδώνας και Πλευρώνας αντίστοιχα.
Ταυτόχρονα η Π.Υ. Μεσολογγίου έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μια πυρκαγιά στη Πεντάλοφο που και αυτή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Οι δυνάμεις της πυρόσβεσης έχουν μεγάλο αντίπαλο το δυνατό αέρα, αλλά και τη μειωμένη δύναμή τους αφού από χθες δυνάμεις της Π.Υ. Μεσολογγίου έχουν μεταβεί σε Αμφιλοχία και Θέρμο για την αντιμετώπιση των εκεί πυρκαγιών. Από τις 5 το απόγευμα περίπου το έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν και εναέρια μέσα.
Αν μέχρι τη δύση του ηλίου δεν περιοριστούν τα μέτωπα τότε είναι βέβαιο ότι από το μέτωπο της Καλυδώνας θα κινδυνεύσει ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου και το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος. Ενώ από το μέτωπο της Πλευρώνας θα κινδυνεύσει ο υποσταθμός της ΔΕΗ με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς ηλεκτρικό η περιοχή.
Η καταστροφική πυρκαγιά και στα δυο μέτωπα έχει κάψει χιλιάδες ελαιόδεντρα, παλιές αγροικίες και αποθήκες.
Τέλος με προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία στην ΕΟ Αντιρρίου - Ιωαννίνων, αφού η κίνηση διοχετεύεται από παρακαμπτηρίους δρόμους.
http://messolonghinews.blogspot.com/

Ο Δημήτρης Ντόκας γράφει για τα Θέστια και την ιστορία που... εκδικείται

Δημόσια απάντηση στο newspressagrinio για το Δημοσίευμα: 

ΘΕΣΤΙΑ 2011 - Στην εποχή του Καλλικράτη!

"Τα ΘΕΣΤΙΑ κάποτε"....
 ................................................................................................................................
ΘΕΣΤΙΑ 1996 - «Δέκα Βοριάδες» 
Μουσική: Μιχάλης Τερζής – Στίχοι: Δημήτρης Ντόκας
Γράφει ο Δημήτρης Ντόκας

Τότε …αγαπητέ συντάκτη του  newspressagrinio κάποιοι στηρίχτηκαν όχι «πάνω στις πλάτες μου», που είπε κάποιος συγχωριανός μας εύστοχα …αλλά πάνω στην ψυχή μου!
Έχω μάθει να προσφέρομαι κι όχι να με χρησιμοποιούν!
Γιατί όπως ξέρεις Αφορμή για την παρουσία του αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση, στο Καινούργιο σταΘΕΣΤΙΑ 1996, ήταν η πρώτη παρουσίαση  κάποιων καινούργιων τραγουδιών που τους στίχους έγραψε η ταπεινότητά μου!
Ακόμα ξέρεις πολύ καλά «την διαδικασία… προ της διοργάνωσης». Εσύ προσωπικά με μια δυναμική παρέμβασή σου συνέβαλες στο να ενταχθεί αυτή η συναυλία στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, σου το αναγνωρίζω και το εκτιμώ.  Αυτά θα τα δημοσιεύσω κάποια στιγμή, απλά και μόνο για την ιστορία!
Τον πήχη τον έβαλα τότε ψηλά, τόσο για το ποιοτικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων, όσο και για την  ανεύρεση χορηγών που δεν ήταν και λίγοι, αλλά και στον τομέα της επικοινωνιακής οργάνωσης και προβολής των εκδηλώσεων που είχα αναλάβει.
Τώρα αν ο τόπος μας στερείται από αιρετούς ικανούς «πολιτιστικούς  άλτες» και περνάνε …κάτω απ’ τον πήχη, αυτό είναι άλλο θέμα για μελλοντική ανάλυση.
ΒΟΥΚΑΤΙΑ 1998 - «Μοίρα μου Συσίφεια» 
Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας – Στίχοι: Δημήτρης Ντόκας
Πάντως όπως και να είχαν και να έχουν τα πράγματα, εγώ αισθάνομαι ικανοποιημένος για την επιτυχία των εκδηλώσεων, ευτυχής και συγκινημένος  που αναγνωρίστηκα και τιμήθηκα τόσο στα ΘΕΣΤΙΑ 1996 στο Καινούργιο στον τόπο που γεννήθηκα, όσο και στα Βουκάτια 1998 στην Παραβόλα που πέρασα τα καλύτερα μαθητικά –Γυμνασιακά μου χρόνια, που κι εκεί κλήθηκα και συμμετείχα, τότε ακούστηκε ένα ακόμα τραγούδι μου σε πρώτη παρουσίαση.

Κάτι ακόμα, ας μην «πυροβολούμε» το τωρινό διοικητικό συμβούλιο του ιστορικού Πολιτιστικού Αθλητικού Ομίλου ΔΟΞΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ, γιατί αναγκαστικά προκειμένου να μην διαλυθεί η ομάδα ανάλαβαν αυτό το βαρύ φορτίο. Πού ήταν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας; Που ήταν οι «αγωνιούντες» συγχωριανοί μας στην συνέλευση για την «σωτηρία της ΔΟΞΑΣ»; και παρευρεθήκαμε  κοντά στα …20 μόνο άτομα!

Παράληψή μου θα ήταν, αν δεν τόνιζα την αναγκαιότητα υποστήριξης απ’ όλους μας της ΔΟΞΑΣ και των εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ 2011 και διπλή παράληψη αν δεν επισήμανα για μια ακόμα φορά τούτο: Η πατρότητα  και η διοργάνωση των Αθλητικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ ανήκει στη ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ.-
Υπεύθυνοι και υπόλογοι έναντι των νεότερων γενιών και της ιστορίας, για την σύγχρονη βαρβαρότητα, είναι αυτοί όλοι που συνέβαλαν και συμβάλουν στην απαξίωση των πάσης μορφής αξιών μας.

Τώρα αν τα «ΘΕΣΤΙΑ 2011 - Στην εποχή του Καλλικράτη!» είναι υποδεέστερα …από προγενέστερα ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους αυτοί που εξέλεξαν τους «θιασώτες» του Καλλικράτη, «εκπροσώπους» και «διαχειριστές» του, που αυτοεπιβλήθηκαν συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων.

Σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ 2011 το αναδημοσιεύω από σένα, δεν μου έχει αποσταλεί μέχρι τώρα που γράφω αυτές τις αράδες…ίσως με ξέχασαν!
Όσοι απ’ τους «Πολιτιστικούς Ηγέτες μας» θέλουν να πείσουν τους εαυτούς τους πως με ξέχασαν!
http://prototypia.blogspot.com/2011/08/blog-post_5211.html
και το σχόλιο απάντηση του NewsPressAgrinio: 

Δημήτρη μόλις άναψε η σπίθα στο δημόσιο διάλογο για το Καινούργιο, καιρός να σπάσει το απόστημα και να μπει ένα τέλος στη τοπική αφασία και την παραίτηση. 
Συμφωνώ με την παρουσίαση πλευρών της ιστορικής αλήθειας για τον πολιτισμό στο Καινούργιο και τις ευθύνες πολλών και για πολλά, όπως  αναφέρεις στο σχόλιό σου. Είναι μια μεγάλη κουβέντα που πρέπει κάποτε να την ανοίξουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας για να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.  
Να απελευθερωθούν επιτέλους νέες κοινωνικές  και πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου  που κάποιοι τις φοβούνται και θέλουν να τις κρύβουν πίσω από τεχνητά αναχώματα με την βοήθεια των κομματικών στρατευμάτων!
Γνωρίζεις πολύ καλά  ότι "τα "καλά τα σκάρτα" και οιτσουκνίδες θα είναι πάντα παράσιτα του κάμπου και θα προσπαθούννα πνίξουν τη βλάστηση"...!, αφού ένοιωσες τον πόνο από αυτές τις τσουκνίδες και ο ίδιος….. 
Κάτι τελευταίο:  Η ραθυμία της επαρχίας έχει συμπαρασύρει τα Βουκολικά χωριά της Τριχωνίδας σε ένα άμετρο πανηγύρι με ρυθμούς που μόνο αυτούς αφορούν.
   
ΥΓ:1. Το θέμα με τη «ΔΟΞΑ» νομίζω είναι γενικότερο κοινωνικό-αθλητικό ζήτημα και έχει πανελλαδικές διαστάσεις με πολλές προεκτάσεις και τίθεται επιτακτικά το ζήτημα «ποιο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σήμερα και για ποιούς».

ΥΓ: 2. Έχει χαθεί η μεγάλη περιοχή του χωριού φίλε Δημήτρη και όλοι συνωστίζονται στην μικρή περιοχή για να μην φάνε το γκολ κάτι που μοιραία δεν μπορούν να αποφύγουν χρόνια τώρα! Και όλο κρύβονται στην μικρομέγαλη περιοχή κάποιοι που πήραν ότι ήταν να πάρουν από τη «ΔΟΞΑ» και τώρα, όπως λες και εσύ που είναι; Ναι όμως υπάρχουν και ευθύνες σε ορισμένους που καταλαβαίνουν και έκλεισαν ερμητικά τις πόρτες σε όποιον είχε διαφορική άποψη και διαδρομή. 
  
ΥΓ: 3. Τοπικά η «ψυχή» του σωματείου αυτού έχει «πεθάνει» προ πολλού και συνέβαλαν πολλοί, «αξιωματούχοι», άνθρωποι των γραμμάτων, πολιτικοί καθώς και διάφορα παπαγαλάκια μέχρι και οι αφελείς, απλά τώρα κάποιοι ανέλαβαν την «τελευταία του εκφορά». 

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στις Φυτείες


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Ξάγρυπνοι έμειναν οι κάτοικοι στις Φυτείες, Μπαμπίνη, Σκουρτού, Μαχαιράς αγωνιώντας για την εξέλιξη της φωτιάς

Η φωτιά με τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από τις Φυτείες, βρίσκεται σε ύφεση, ενώ υπάρχει ακόμα ένα ενεργό μέτωπο προς το Λιγοβίτσι, όπου η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται από ξηράς και αέρος. Από το πρωί βρίσκονται επί τόπου 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη που πραγματοποιούν ρίψεις νερού...

Ολονύχτια μάχη έδωσαν όλο το βράδυ οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια τους στα χωριά Μπαμπίνη, Σκουρτού, Μαχαιράς και σήμερα το πρωί 2 αεροσκάφη που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Το χωριά δεν απειλούνται, ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί για τα σπίτια και η εικόνα είναι καλύτερη.
http://xiromeronews.blogspot.com

"ΘΕΣΤΙΑ 2011" στο Καινούργιο Αγρινίου


Ξεκινούν σήμερα οι πενθήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις "ΘΕΣΤΙΑ 2011" στο Καινούργιο Αγρινίου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011
7.00 μ.μ – Αγώνες καλαθοσφαίρισης Ακαδημιών (Κοριτσιών – Αγοριών)
-Αγώνας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών
ΑΠΟΛΛΩΝ – Α.Ο ΑΓΡΙΝΙΟΥ
-Διαγωνισμός Τριπόντων και Ελεύθερων βολών.
Δημοτικό Στάδιο Καινουργίου
9.00 μ.μ – Παράσταση Καραγκιόζη
Πλατεία Δημοτικού Καταστήματος Καινουργίου

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
9.00 μ.μ - Συναυλία με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της
Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου
Πλατεία Καλφούντζου (Απέναντι από Ι.Ν Αγίου Δημητρίου)

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
9.00 μ.μ – Γιορτή Αθερίνας
Με την Ορχήστρα του Κ.Χαντζάρα – Α.Σελιμά
Δημοτικό Στάδιο Καινουργίου
Συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ»

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011
9.00 μ.μ – Θεατρική παράσταση «ΕΜΕΙΣ» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου
Δημοτικό Στάδιο Καινουργίου

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011
8.00 μ.μ – 9η Λαμπαδηδρομία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
«Χρυσοχεριά» Αφετηρία: Δημοτικό Κατάστημα Παραβόλας
Τερματισμός : Δημοτικό Στάδιο Καινουργίου
Με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Παραβόλας.
9.00 μ.μ – «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»
Παραδοσιακή Χορωδία (Τμήμα Καινουργίου)
Παραδοσιακοί Χοροί από συλλόγους της περιοχής μας.
Δημοτικό Στάδιο Καινουργίου

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν:
Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος Καινουργίου «ΔΟΞΑ»
Το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Καινουργίου

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Μνήμες του 2007 ξυπνάει η μεγάλη πυρκαγιά στις Φυτείες,φωτιά και στο Θέρμο!


Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πριν το μεσημέρι στις Φυτείες Ξηρομέρου βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει από τον επαρχιακό δρόμο μέχρι τη Μπαμπίνη!Για άλλη μια φορά τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι πολλά και η έκταση που καίγεται τεράστια.

Ζούμε ξανά εικόνες του 2007 που η ίδια περιοχή είχε ξαναπαραδοθεί στις φλόγες.

Από τη φωτιά έχουμε και απώλειες ζώων καθώς κάηκε ένα κοπάδι με αιγοπρόβατα ενώ νωρίτερα είχαν καεί και κάποιες αγροτικές εγκαταστάσεις,κάποιες εκ των οποίων είχαν ξανακαεί 4 χρόνια πριν.

Η φωτιά μόνο από τύχη δεν κατευθύνθηκε προς τα σπίτια στις Φυτείες καθώς της άλλαξε φορά ο άνεμος.

Ο αριθμός των πυροσβεστών που επιχειρούν είναι μεγάλος ενώ στην περιοχή έχουν έρθει ενισχύσεις και από την Κοζάνη. Στην αρχή καθώς δεν ήξεραν την περιοχή κατευθύνθηκαν στη φωτιά της Στάνου.

Οπως γράψαμε και το απόγευμα αυτό το τριήμερο είναι ένας πύρινος εφιάλτης για την Αιτωλοακαρνανία αφού έχουν ξεσπάσει φωτιές σε πάρα πολλές περιοχές
(Σκουτεσιάδα,Στάνου,Γαβρολίμνη,Ακτιο,Αγριλο,Λουτράκι κλπ).Μάλιστα το γεγονός ότι πριν προλάβουν να ελέγξουν τη μία ξεσπάνε άλλες δύο και τρεις με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να διασπώνται προβληματίζει έντονα τις αρχές!

Πυρκαγιά ξέσπασε και στο Θέρμο το απόγευμα κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου,όπου απειλήθηκαν σπίτια.Η φωτιά κι εδώ βρίσκεται σε εξέλιξη και δίνουν τη μάχη τους για την κατάσβεση άνδρες του τοπικού πυροσβεστικού κλιμακίου.

Κι άλλη πυρκαγιά στις Φυτείες


Νεα εστία πυρκαγιάς εκδηλώθηκε πριν από λίγο στο νομό μας.Μετά τη Σκουτεσιάδα,τη Στάνου,το Ακτιο και τη Γαβρολίμνη καινούργια πυρκαγιά στο δρόμο Κουβαρά- Φυτειών. Κατακαίει θαμνώδη έκταση και στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο τα ξημερώματα στο Αγρίνιο


Τέσσερεις άγνωστοι διέρρηξαν τα ξημερώματα  κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Αγρινίου, αφαιρώντας κοσμήματα άξιας 40 χιλιάδων ευρώ.Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που έδρασαν.

Η διάρρηξη έγινε στις 4:30 περίπου τα ξημερώματα σήμερα στην οδό Σπύρου Τσικνιά.Εξω από το κατάστημα πάρκαρε τζιπ μάρκας BMW στο οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες επέβαιναν τέσσερα άτομα με κουκούλες, δύο εκ των οποίων είχαν στα χέρια τους καλάσνικοφ.

Διέρρηξαν τα ρολά του καταστήματος,αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 40 χιλιάδων ευρώ και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η Αστυνομία, έχει συλλέξει αρκετές πληροφορίες για την διάρρηξη, που κράτησε μόλις 4 λεπτά, και ξεκίνησε εκτεταμένες έρευνες για την ανεύρεση των δραστών.

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Πυρκαγιά ξέσπασε στη Σκουτεσιάδα


Πυρκαγιά ξέσπασε στο δημοτικό διαμέρισμα της Σκουτεσιάδας Αγρινίου λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Η φωτιά ξεκίνησε ταυτόχρονα από δύο διαφορετικές εστίες (γεγονός που προκαλεί υποψίες περί εμπρησμού) σε δασική έκταση,όπου ήδη επιχειρούν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες ενώ αναμένονται δύο αεροσκάφη που θα πάρουν μέρος στην κατάσβεσή της.

Σημειωτέον ότι πολύ υψηλός θεωρούνταν σήμερα Δευτέρα, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας!

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Ακης Τσελέντης:"Δεν έχει ολοκληρωθεί η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή"!


«Η σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει ολοκληρωθεί», τόνισε ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ακης Τσελέντης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

Ο καθηγητής είπε, ότι ο σεισμός των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή, συνδέεται με τη σεισμική δραστηριότητα που έχει καταγραφεί στη θαλάσσια περιοχή Ρίου – Αντιρρίου, όλο το προηγούμενο διάστημα και κατά συνέπεια βρίσκεται σε εξέλιξη, γεγονός που κάνει τους επιστήμονες να παρακολουθούν στενά το φαινόμενο.

Μάλιστα, ο κ. Τσελέντης στις δηλώσεις του προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας πως ουδέποτε ήταν επαγγελματίας εφησυχαστής, αποδίδοντας τις καθησυχαστικές δηλώσεις των συναδέλφων του σεισμολόγων, προφανώς στην προσπάθειά τους να είναι αρεστοί στην Πολιτεία.

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Εντυπωσιακή νίκη με 3-0 επί του ΟΦΗ


Στο τελευταίο φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος που έγινε στο κατάμεστο από φιλάθλους EMILEON SportCenter ο Παναιτωλικός επικράτησε με σκορ 3-0 του ΟΦΗ. Ο Γιώργος Θεοδωρίδης με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 16’ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα μας, ενώ στο 54’ ο Ολιβιέ Μπουμάλ με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια και σουτ πέτυχε το δεύτερο γκολ. Ο Θεοδωρίδης σκόραρε για δεύτερη φορά ο ίδιος στο 63’ με σουτ από δύσκολη θέση, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο (46’ Μπλάζιτς), Ρότσα (67’ Πασάς), Γκόλιας (46’ Παλαιολόγος), Αναστασιάδης (46’ Ετζενγκέλε), Κούσας, Μουμίν, Θεοδωρίδης (76’ Μεταξούλης), Μπουμάλ (60’ Δέντσας), Κουτρομάνος, Καμαρά (46’ Καραμαλίκης), Σιόντης (46’ Σέγε).

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Γεωργίου (84’ Κωστόπουλος), Μπουλούτ, Βερόν (68’ Ζαχαράκης), Ρόβας (73’ Γκέρα), Κάλαϊτζιτς (46’ Σόουζα), Ζορμπάς (83΄Κολιακουδάκης), Ουκάρ (46’ Παπουλής), Καπάνταης (46’ Κανελλόπουλος), Βάντο (75’ Νύκταρης).

Δεν μένει τίποτε από τη καπνοβιομηχανία στην περιοχή;


Γράφει ο Γιάννης Συμψηρής
Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Νίκου Κανή στην εφημερίδα Μαχητής αποκαλύπτει ποια είναι η μοίρα που επιφυλάσσεται στις αποθήκες της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας των Παπαστραταίων στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα οι αποθήκες που υπάρχουν στη Μ. Χώρα και μέχρι πρότινος απασχολούσαν κάπου 15 άτομα, πλέον είναι έτοιμες να αδειάσουν και το περιεχόμενό τους να μεταφερθεί στην Ολλανδία παρότι εκεί το κόστος είναι μεγαλύτερο από ότι εδώ! Η Philip Morris αποφάσισε ότι προτιμά να πληρώσει περισσότερα σε μισθώσεις χώρου παρά να υποστεί για άλλη μια χρονιά την κοροϊδία του ελληνικού κράτους που ούτε λίγο ούτε πολύ της χρωστά γύρω στα 18 εκατομμύρια από επιστροφή του ΦΠΑ που απλά δεν της δίνει!
Ήδη έφυγαν με εθελούσια έξοδο πέντε υπάλληλοι, παίρνοντας μάλιστα πολύ καλές αποζημιώσεις, ενώ αναμένεται το ίδιο να γίνει και για τους υπόλοιπους υπαλλήλους με μια μικρή πιθανότητα να παραμείνουν δυο ή τρεις για τη φύλαξη όσων δεν θα μεταφερθούν άμεσα στην Ολλανδία.
Άλλο ένα κεφάλαιο της ιστορίας της περιοχής, λοιπόν, περνά άδοξα στη λήθη σχεδόν χωρίς να αφήσει πίσω ούτε ίχνος. Η κληρονομιά των Παπαστραταίων πλέον φαίνεται αποσυνδεδεμένη από ην παραγωγή του τόπου και από το ιδρώτα που χύθηκε στα χωράφια του Αγρινίου επί δεκαετίες. Μάλλον έτσι πραγματοποιείται και το «όραμα» εκείνων που θέλησαν να δουν την ευρύτερη περιοχή χωρίς παραγωγή και μόχθο, ως έναν τόπο στο φαντασιακό τους όπου θα παρέχονται υπηρεσίες και θα χτίζονται πολυκατοικίες επ’ άπειρον…