Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

"Τρομοκρατείστε τους Τρομοκράτες"! έλεγε ένας άλλος Γεώργιος Παπανδρέου



Στις αρχές της δεκαετίας του '60 που το παρακράτος της δεξιάς μαμούσε κι έδερνε σ' αυτό τον τόπο ένας άλλος Γεώργιος Παπανδρέου είχε πει "Τρομοκρατείστε τους Τρομοκράτες"!

Ποιος να το περίμενε πως μισό αιώνα μετά ο εγγονός του πρόδρομου της δυναστείας των Παπανδρέου θα ήταν ο ίδιος επικεφαλής αυτών που τρομοκρατούν το λαό.

Αφού με τους 154 δικούς τους και τη βοήθεια της κυρίας Ελσας έβαλαν και την ταφόπλακα όχι μόνο στα όνειρά μας αλλά και στην ίδια μας τη ζωή κι αφού τσάκισαν στο ξύλο αθώους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά την Τετάρτη 29/6,τώρα έχουν και το θράσος να καταγγέλλουν τον αγανακτισμένο και σε απόγνωση ευρισκόμενο λαό ότι απειλεί τις οικογένειές τους και τους ίδιους ασκώντας τους ψυχολογική βία.Ντρέπονται να πουν ότι τους γιουχάρουν και τους αποδοκιμάζουν,όπου σταθούν κι όπου βρεθούν  κι έτσι βάφτισαν τα γιούχα ψυχολογική βία.

Δεν τους προβληματίζει που σύσσωμος ο Ελληνικός λαός τους έχει στη μπούκα του κανονιού αλλά το πως θα μεταθέσουν τις δικές τους διαχρονικές ευθύνες για την πορεία της χώρας στα κόμματα της Αριστεράς και στο Δημήτρη Κολλάτο.Κάποιοι νεόκοποι μάλιστα,οι οποίοι αισθάνονται τύψεις κι ενοχές για την ψήφο τους προβάλουν ως δικαιολογία ότι είναι νέοι βουλευτές κι ό,τι έκαναν το έκαναν για να μη χρεοκοπήσει η χώρα.Ξεχνούν όμως ότι 21 μήνες τώρα συναγελάζονται και συνοδοιπορούν με διεφθαρμένους και λαμόγια χωρίς να τους ενοχλεί κάτι.

Κοτζάμ άντρες και γυναίκες,βουλευτές και υπουργοί,παίρνουν σβάρνα τα κανάλια και μυξοκλαίνε με περίσσιο θράσος,κάποιοι μάλιστα μιλάνε κατόπιν εορτής για απειλητικά μηνύματα και ραβασάκια που λάμβαναν πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.Και γιατί μωρέ δεν πηγαίνατε στον εισαγγελέα υπηρεσίας να τα καταγγείλετε παρά το παίζετε τζάμπα μάγκες στα τηλεπαράθυρα;

Τρομοκράτες-εκτελεστές των ζωών μας αν είναι βία τα γιούχα που σας απευθύνουν σχετικά λίγοι αγανακτισμένοι πολίτες τότε οι αποφάσεις σας που αφήνουν στο έλεος του Θεού εκατομμύρια κόσμου (χωρίς δουλειά,χωρίς ψωμί,χωρίς περίθαλψη,χωρίς παιδεία) τι είναι;Τα δεκάδες ανοιγμένα κεφάλια της περασμένης Τετάρτης και τους τόνους των χημικών πως ακριβώς τα χαρακτηρίζεται και ποια η διαμαρτυρία σας;

Είχατε μάθει να πηγαίνετε στις επαρχίες σας και να σας κάνουν υποκλίσεις κι εφαρμόσατε το "δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι"!
Ε,ξεχάστε το!αυτές οι εποχές πέρασαν.Να κι αν ήρθε,να κι αν δεν ήρθε ο βουλευτής στο χωριό!
Θα νιώσετε και σεις,έστω κι εξ αντανακλάσεως, ό,τι ακριβώς νιώθει κι ο λαός στο πετσί του.
"Μάχαιραν έδωσες,μάχαιραν θα λάβεις" λέει και το Ευαγγέλιο σε ελεύθερη μετάφραση.

Εσείς τραβάτε το σχοινί κυρίες και κύριοι βουλευτές που ξεχνάτε το βασικότερο:αν βρίσκεστε στα βουλευτικά έδρανα το οφείλετε στην ψήφο αυτών που σας εμπιστεύτηκαν και που ορκιστήκατε να υπηρετείτε αλλά... προτιμάτε τη μούγκα στη στρούγκα και τα προνόμιά της.

Επί τη ευκαιρία τι ακριβώς εννοεί ο κύριος υπουργός Προ-Πο με τη φράση του:
"... τι θα γίνει αν εμείς ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους μας να επιβεβαιώσουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μας;"!
Επειδή κάτι παρόμοιο είπε και ο κύριος Ξυνίδης προχτές το βράδυ στην Ξάνθη,μήπως σκέφτονται να δημιουργήσουν στρατό πραιτοριανών για να αντιμετωπίσουν τους αγανακτισμένους πολίτες;
zeidoron.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxa kalo anekdoto alla an pate sto youtube patiste xaros kai mitsotakis ekei na deite plaka