Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Φωτορεπορτάζ και βίντεο από τις σημερινές κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων


Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί σε όλη την Αιτωλοακαρνανία. Νωρίς σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό. Ο πρόεδρος του σωματείου των ράδιο ταξί Αγρινίου, Δημήτρης Μωσαΐδης, ζήτησε από το δήμαρχο Αγρινίου τη συμπαράστασή του στον αγώνα των ταξιτζήδων κατά του «εκτρώματος» όπως χαρακτήρισε το νομοσχέδιο Ραγκούση. Από την πλευρά του ο κ. Π. Μοσχολιός δήλωσε γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ταξιτζήδες και εξέφρασε την άποψη πως χρειάζεται εξαντλητικός διάλογος για να επιλυθεί το όλο ζήτημα.
Δείτε το σχετικό βίντεο απο τη συνάντηση.


Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί επισκέφθηκε τα πολιτικά γραφεία βουλευτών της περιοχής στο κέντρο του Αγρινίου. Αυτό που ζητούσαν -ρητά και μετ’ επιτάσεως- οι ιδιοκτήτες ταξί ήταν μια δημόσια τοποθέτηση –και δέσμευση παράλληλα -των βουλευτών κατά των αλλαγών που προωθεί ο κ. Ραγκούσης . Ιδιαίτερη ήταν η πίεση που άσκησαν οι ιδιοκτήτες ταξί στα γραφεία των εκλεγμένων με το ΠΑΣΟΚ βουλευτών (επισκέφθηκαν το γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνου Μωραΐτη και του βουλευτή Α. Μακρυπίδη). Οι ταξιτζήδες του Αγρινίου ζητούσαν από τους κυβερνητικούς βουλευτές να ακολουθήσουν το παράδειγμα των βουλευτών που ζήτησαν τη σύγκλιση του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ , καθώς επίσης και το παράδειγμα μελών της κυβέρνησης που κράτησαν αποστάσεις ή τάχθηκαν κατά των χειρισμών στο όλο θέμα του υπουργού κ. Γ. Ραγκούση. Στο βίντεο ο πρόεδρος του σωματείου των ράδιο ταξί Αγρινίου, Δημήτρης Μωσαΐδης, μιλά για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ταξιτζήδων.

Κινητοποιήσεις και σε περιφερειακό επίπεδο
Ελεύθερη ήταν η διέλευση των οδηγών από το σταθμό των διοδίων του Ρίου στην Πατρών – Κορίνθου από ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας και του Αιγίου που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έχοντας συγκεντρωθεί στο σημείο και σηκώνοντας τις μπάρες. Παράλληλα, στα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου  άλλη ομάδα αυτοκινητιστών από την Πάτρα και την Αιτωλοακαρνανία έχει σηκώσει τις μπάρες επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.
http://www.aerasfm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: