Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Πάμε μια βόλτα να γνωρίσουμε το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου;


Η κάμερα του agrinionews βρέθηκε στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου με αφορμή τη συνάντηση-ξενάγηση εργαζομένων και ιατρών που θα γινόταν από τον πρόεδρο του Νοσοκομείου κου Γιάννη Μπίνα. Στη ξενάγηση παρευρέθησαν οι εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας κοι Φαναριώτης και Χαραλαμπόπουλος, ο πρόεδρος των εργαζομένων κος Μαχαλιώτης Βαγγέλης και ο πρόεδρος των Ιατρών κος Αγγελάκης Χρήστος.
Αυτό που μας έμεινε ήταν μεταξύ άλλων τα υπερσύγχρονα χειρουργεία και ο μεγάλος χώρος θαλάμων αλλά και δωματίων, δικλίνων και τετρακλίνων..



Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το νέο νοσοκομείο Αγρινίου
Το νέο νοσοκομείο έχει εμβαδό συνολικά 35.860 τμ και διαθέτει 4 υπέργειους και 2 υπόγειους ορόφους. Ο τέταρτος πρέπει να σημειωθεί ότι θα γίνει με συμπληρωματική εργολαβία όταν ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν.
Το νοσοκομείο έχει δυναμικότητα 335 κλινών με 14 κλίνες σε Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, 12 σε ΜΕΘ, 12 σε Ψυχιατρική Μονάδα και τμήματα Βρεφών και Πρόωρων, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Λοιμοδών, Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής. Φυσικά υπάρχουν στο Χειρουργικό Τομέα Χειρουργική, Ορθοπεδική, Ουρολογική, Καρδιολογική, ΩΡΛ, και Οφθαλμολογική.
Υπάρχουν υπερσύγχρονοι χώροι για τα εργαστήρια κα για τη σηπτική χρήση, χώροι οικογενειακού προγραμματισμού, ειδικός συνεδριακός χώρος με μεταφραστικές αίθουσες, ενώ τα χειρουργεία διαθέτουν τον τελευταίο εξοπλισμό και τα δωμάτια νοσηλείας έχουν χαρακτηριστική άνεση χρισμένα σε δίκλινα και τετράκλινα.
Υπάρχει τεράστιο τμήμα Επειγόντων και Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία ίσα με το μισό σημερινό νοσοκομείο. Εργαστήρια Απεικονίσεων και ειδικός θάλαμος για κρατούμενους ενώ Φαρμακείο, Αίθουσα Συνεδριάσεων της Επιστημονικής Επιτροπής και Κεντρική Αίθουσα Συντονισμού είναι σε επίπεδο πολύ μεγάλων μονάδων.
Υπάρχει ξεχωριστός σταθμός-συνεργείο αυτοκινήτων και στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει φυλάκιο, κυλικείο, ράμπες, 620 θέσεις πάρκινγκ με ειδικούς χώρους για ΑμεΑ, 11.000 τμ γκαζόν(!)με δέντρα, θάμνους και δικό του μικροκλίμα για να νιώθουν οι ασθενείς και το προσωπικό πιο ευχάριστα.
Σε ότι αφορά τον 4ο όροφο υπάρχουν οι οικοδομικές εργασίες, τα δάπεδα εσωτερικά και οι αναμονές και εκεί προβλέπεται το μεγάλο στοίχημα που θα είναι η Μονάδα Εμφραγμάτων με τη δυνατότητα όμως να λειτουργήσει αυτή και σε κάποια από τις…αχανείς άλλες αίθουσες που ίσως πρώτη φάση να μην ενεργοποιηθούν.
Κλείνοντας πρέπει να πούμε ότι ένα τέτοιο νοσοκομείο μπορεί όχι μόνο να εξυπηρετήσει το νομό αλλά και να γίνει πρότυπο κέντρο και για ασθενείς με οποιαδήποτε προέλευση. Ένα ζήτημα που θα προβληματίσει, πάντως, είναι η φύλαξη(και η εύρυθμη λειτουργία από πλευράς αστυνόμευσης και επόπτευσης) καθώς πρόκειται για κολοσσιαίο κτήριο που αυτή τη στιγμή φυλάγεται από ένα φύλακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: