Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ο "σούπερ κοριός" της ΕΥΠ γιατί δεν πιάνει συνομιλίες "τρομοκρατών";


Σε τούτη 'δω τη χώρα που έχουμε την ευτυχία να ζούμε δεν χρεοκόπησε μόνο η οικονομία της.Χρεοκόπησαν και οι θεσμοί και οι αξίες και οι άνθρωποι!
Στυγερές δολοφονίες σημαντικών ανθρώπων της δημόσιας ζωής παραμένουν ανεξιχνίαστες για χρόνια ολόκληρα.Σαν κάποιοι να μη θέλουν να βρεθεί η άκρη.Κοντεύουν 30 χρόνια από τη δολοφονία του Τζώρτζη Αθανασιάδη το Μάρτη του 1983!

Ενα χρόνο πριν δολοφονήθηκε στην είσοδο του σπιτιού του ένας άνθρωπος,ένας οικογενειάρχης,ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος που 'χε την ατυχία να ξεχωρίζει από τους άλλους.
Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία κάποια πληρωμένα κτήνη ενδεδυμένα την πολυφορεμένη προβιά της τρομοκρατίας σκότωσαν το Σωκράτη Γκιόλια για να του κλείσουν το στόμα.

Βλέπετε ο άτυχος ρεπόρτερ δεν ήταν του χεριού τους,είχε ήδη συγκρουστεί με το μέντορά του,που τον  έβαλε στο δημοσιογραφικό χώρο κι είχε τραβήξει το δικό του δρόμο.Ενα δρόμο που τον απογείωσε με την δημιουργία και την επιτυχία του blog Troktiko,όπου γράφονταν τα πάντα για τους πάντες και το οποίο έφτασε να έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο.Το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο ταρακουνήθηκε και θορυβήθηκε ακόμα περισσότερο όταν άρχισε να γίνεται γνωστή η πρόθεσή του να βγάλει εφημερίδα στο ίδιο ύφος και την αποκαλυπτική γραμμή του Troktiko.

Τότε ο από μηχανής Θεός της τρομοκρατίας έδωσε τη λύση,όπως και στις αρχαίες τραγωδίες.
Τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 η είδηση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια έκανε το γύρο του κόσμου.Σχεδόν την ίδια ώρα σιώπησε και το αποκαλυπτικότερο blog της χώρας.Κάποιοι πρέπει να ξαναβρήκαν τον ύπνο τους!Τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά,γράφτηκαν χιλιάδες κείμενα για τον άνθρωπο που χάθηκε,για τη δουλειά του,το ήθος του,τη μαχητικότητα του,τους φίλους του και τους εχθρούς του.Κείμενα για την ελευθεροτυπία,κείμενα συμπαράστασης,κείμενα αγανάκτησης.
Και γράφονταν για δυο-τρεις μήνες ακόμα,όσο το θέμα πούλαγε,με αναλύσεις επί αναλύσεων πάνω στην προκήρυξη των "τρομοκρατών"-δολοφόνων που το κεντρικό της μήνυμα ήταν:"είδατε τι έπαθε ο Γκιόλιας που ήταν και γνωστός,σκεφτείτε τι θα πάθετε οι υπόλοιποι"!

Μετά σιωπή.Οι δολοφόνοι ασύλληπτοι,κυκλοφορούν ανάμεσά μας και μονάχα η οικογένειά του τραβάει το Γολγοθά της και ψάχνει να βρει την άκρη του νήματος.Από καιρού εις καιρόν κάποιοι φρόντιζαν να διαρρέουν πληροφορίες των ερευνών που υποτίθεται διεξάγονται ακόμα για να βρεθούν οι ένοχοι.

Ποιος όμως να νοιαστεί;
Ο τότε υπουργός Προ-Πο δεν έψαξε να βρει ποιοι σκότωσαν τον υπασπιστή του και φίλο του θα έψαχνε για τους δολοφόνους ενός ενοχλητικού δημοσιογράφου;Ο διάδοχός του είχε ν' ασχοληθεί με τα ΜΑΤ και το πως θα τσακίσουν τον κόσμο στην Κερατέα και στο Σύνταγμα.

Ενδεχομένως όλοι τους να περιμένουν ξανά να πιάσουν το τζόκερ,όπως τότε με την "τυχαία" έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού.Ποιος ξέρει,τώρα που ήρθε και η Χίλαρι όλα μπορούν να συμβούν.Ισως πάλι κάποια περίεργη ομερτά να δεσμεύει τους πάντες.

Μια ερώτηση μόνο:η συχνότητα του "σούπερ κοριού" της ΕΥΠ που 'χει καταγράψει τη μισή Ελλάδα,από παράγοντες ποδοσφαίρου μέχρι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος,δεν πιάνει συνομιλίες "τρομοκρατών";

Για μας τους bloggers ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν και θα είναι σύμβολο ελευθερίας,αλήθειας κι ανθρωπιάς!Θα τον θυμόμαστε πάντα.
ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: