Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Υποβιβάστηκαν στη Β' Εθνική ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα!Θα ακολουθήσουν κι άλλες;


Αρχισε η κάθαρση στο πολύπαθο Ελληνικό ποδόσφαιρο!
Ενώ ήδη οι ομάδες έχουν αρχίσει τα προκριματικά στα Κύπελλα Ευρώπης,το πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν ξέρουμε ούτε πότε θ' αρχίσει,ούτε ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στις δύο μεγάλες κατηγορίες.Οι πρώτες καμπάνες έπεσαν βαριές σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα και λογικά θα πρέπει να ακολουθήσουν και σ' άλλες ομάδες και των δύο κατηγοριών.

Τον υποβιβασμό της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου στη Β’ Εθνική, εξαιτίας της εμπλοκής τους στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, αποφάσισε η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Superleague, ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε περίπου 16 ώρες.Επίσης τιμωρεί τους Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέο με εφ’ όρου ζωής αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους και ενασχόλησής τους με το ποδόσφαιρο.

Εκτός από αυτές τις ποινές, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 300.000 ευρώ ξεχωριστά στα σωματεία του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και 90.000 ευρώ ξεχωριστά στον Μάκη Ψωμιάδη και τον Αχιλλέα Μπέο.

Αντιθέτως, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες ο πρώην προπονητής της Καβάλας Γιάννης Παπακώστας.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας των θεμάτων και της σοβαρότητας των αποφάσεων είναι το γεγονός ότι η συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Superleague ξεκίνησε χθες, στη μία το μεσημέρι, και ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, λίγο πριν από τις πέντε!

Η επιτροπή αποδέχτηκε τις κατηγορίες που αποδίδονται στους τιμωρηθέντες και γι’ αυτό επέβαλε τις αντίστοιχες ποινές (αριθμός απόφασης 204/2011 για Ολυμπιακό Βόλου και Αχιλλέα Μπέο και 205/2011 για Καβάλα και Μάκη Ψωμιάδη).

Αναφορικά με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League, αυτή δεν κινδυνεύει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Αν η ποινή διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε η UEFA αναμένεται να αποφασίσει τον αποκλεισμό των Βολιωτών από την Ευρώπη, καθώς όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα κινηθεί μόλις υπάρξουν αποφάσεις από τα αθλητικά δικαστήρια.

Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες. Αν οι εφέσεις υποβληθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή, τότε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα έχει συνεδριάσει και θα έχει κρίνει την υπόθεση τελεσίδικα.

Εδώ τα σκεπτικά των αποφάσεων της Superleague για τις δύο υποθέσεις.


Επειδή στη υπόθεση των στημένων αγώνων εμπλέκονται ουκ ολίγες Ελληνικές ομάδες,εύλογα προκύπτει το ΕΡΩΤΗΜΑ:θα ακολουθήσουν κι άλλες ή αποκεφαλίσαμε δύο και καθαρίσαμε όλη τη βρωμιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου;
http://zeidoron.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: