Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Παράκληση στην Παναγία για τη σωτηρία της χώρας…


Η κρίση αλλά και όλα τα παρελκόμενα της δεν αποτελούν, πια, αντικείμενο αναλύσεων και οικονομικών προτάσεων αλλά έχει θορυβήσει τόσο πολύ τον κόσμο(ιδιαίτερα όσα άγνωστα μας επιφυλάσσονται στο μέλλον) που ακόμη και στους ναούς τελούνται λειτουργίες για την ανακούφιση του κόσμου από αυτήν…
Στον Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (στην Παναγία όπως την ξέρουμε οι πιο πολλοί) την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε Παράκληση για τη σωτηρία της χώρας και την έξοδό της από την περίοδο κρίσης που περνάει! Ήταν κάτι που αποφασίστηκε από τον ιερέα της εκκλησίας και στο οποίο συμμετείχαν οι πιστοί με μεγάλη προθυμία.
Μάλιστα από της προηγούμενες μέρες ο πατηρ Χρήστος είχε ζητήσει από τους πιστούς να τηρήσουν άλλη μια μέρα νηστείας, την Πέμπτη, ανάμεσα στις καθιερωμένες της Τετάρτης και της Παρασκευής ώστε να κοινωνήσει -όποιος φυσικά επιθυμεί -την Κυριακή μετά από τριήμερη νηστεία. Η ανταπόκριση και πάλι ήταν σημαντική γιατί το αισθητήριο του κόσμου λέει ότι κάτι παραπάνω πρέπει να γίνει από όσα είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα.
Πάντως οι Παρακλήσεις δεν είναι κάτι σπάνιο για την Εκκλησία και συνηθίζονταν από παλιά σε δύσκολες εποχές ή έκτακτα περιστατικά (λιμοί, ξηρασίες κλπ).
agrinionews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλα θα κανει ο παπα-Χρηστος να δωσει σε κανεναν φτωχο και να αφησει τις αλλαγες των καρεκλων σε θρονους στην εκκλησια...