Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Επεισόδιο με δικηγόρο που οπλοφορούσε στο Δικαστικό Μέγαρο


Λίγες μέρες πριν τη επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Εφετείου στο Αγρίνιο και την ανάληψη των πρώτων υποθέσεων από αυτό, με ότι συνεπάγεται κάτι τέτοιο, φαίνεται ότι οι αστυνομία που θα αναλάβει να περιφρουρεί τις διαδικασίες ήδη κάνει καλά τη δουλειά της.
Σήμερα υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο, αρχικά, ανάμεσα σε δικηγόρο από άλλο Δικηγορικό Σύλλογο και σε αστυνομικό που είχε την ευθύνη της τήρησης της τάξης, όταν ο τελευταίος διαπίστωσε ότι ο δικηγόρος οπλοφορούσε! Ο αστυνομικός ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από τον δικηγόρο γιατί έφερε όπλο, αλλά ο τελευταίος απάντησε με όχι κόσμιο τρόπο και κάπως ειρωνικά. Ο αστυνομικός του ζήτησε με διακριτικό τρόπο να χαμηλώσει τους τόνους αλλά το γεγονός έγινε αντιληπτό από αρκετό κόσμο που βρισκόταν στα δικαστήρια. Στη συνέχεια ζητήθηκε από το δικηγόρο να ακολουθήσει τον αστυνομικό στον Εισαγγελέα για τις απαραίτητες διευκρινήσεις.
Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε άδεια οπλοφορίας για την προσωπική του προστασία αλλά, αρκετά πιο ήρεμος πλέον, ο δικηγόρος αναγνώρισε ότι ο αστυνομικός έκανε σωστά τη δουλειά του που είναι να μην επιτρέπει, αν μη τι άλλο, όπλα στο χώρο των δικαστηρίων. Ο δικηγόρος μάλιστα απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του σε μια «άτυχη στιγμή πάνω στην ένταση» όπως είπε…
Γ.Σ.
http://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: