Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ο Μπάμπης Τεννές έφυγε,ο Τάκης Λεμονής ήρθε


Το σκίτσο με τις ανησυχίες του νέου προπονητή του Παναιτωλικού μας είναι  του φίλου Κώστα Καστρινού και θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα χρειαστούν οι λεμονό-κουπες!

Ακριβώς ένα χρόνο και κι ένα μήνα έμεινε ο Μπάμπης Τεννές στο Αγρίνιο (Χρόνια του πολλά κιόλας του ανθρώπου,γιορτάζει σήμερα!).Η πρόσληψή του έγινε στις 6/1/2011 και στις 9/1/2011 παρακολούθησε το παιχνίδι με την Ηλιούπολη στο Αγρίνιο κι έκανε και τις σχετικές δηλώσεις μετά τη λήξη του αγώνα ενώ στον πάγκο είχε καθήσει για τελευταία φορά ο Γιάννης Νταλακούρας.


Μπάμπης Τεννές (νέος προπονητής Παναιτωλικού)9/1/2011: Δεν με προβληματίζει η δυσκολία του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, γιατί όταν έχεις μια νοικουρεμένη και χωρίς προβλήματα ομάδα, με τέτοιο ρόστερ, τότε δικαιούσαι την άνοδο. Είμαι ευχαριστημένος που έρχομαι σε μια ομάδα με φιλοδοξίες ανόδου, είμαι διαβασμένος για το Παναιτωλικό και πιστεύω πως στον β' γύρο θα προσθέσω το κάτι παραπάνω για να βγει η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα.

Σ' αυτό το διαστήμα ο κύριος Τεννές κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και να ανεβάσει τον Παναιτωλικό ξανά μετά από 34 χρόνια στην Α' Εθνική.Φέτος ενώ ξεκίνησε θαυμάσια μετά τα μισά του πρώτου γύρου κάτι στράβωσε και η ομάδα πήρε την κάτω βόλτα αν κι έπαιζε πολύ καλά και δημιουργούσε ευκαιρίες δεν μπορούσε να σκοράρει.Επιπλέον σε 10 ή 11 παιχνίδια είχε κι από μία αποβολή παίκτη πάντα στο δεύτερο ημίχρονο κι από χαζές ενέργειες των ποδοσφαιριστών.Επειδή λοιπόν δεν μπορούσε ν' αλλάξει η ομάδα (αν κι ήρθαν αρκετοί φιρμάτοι παίκτες) αλλά ούτε και η διοίκηση όπως γίνεται πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις το μάρμαρο πλήρωσε ο προπονητής.Μαζί του αποχώρησε και ο γυμναστής Βασίλης Αλεξίου.Ο πρόεδρος και η διοίκηση ευχαρίστησαν και τους δύο για την προσφορά τους στην ομάδα.

Εφυγε ο Μπάμπης Τεννές και στη θέση του ήρθε ένας άλλος Ελληνας προπονητής,ο Τάκης Λεμονής,το όνομα του οποίου και πέρσι είχε πέσει στο τραπέζι αλλά ο ...γάμος δεν έγινε.

Σήμερα στις 11 το πρωί ο Τάκης Λεμονής θα προπονήσει για πρώτη φορά την  ομάδα του Παναιτωλικού ενώ στη 1:30 μμθα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ έχει ως εξής:

Μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο Φώτη Κωστούλα και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, ο Τάκης Λεμονής συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Παναιτωλικού για τον επόμενο ενάμιση χρόνο. Αύριο Παρασκευή θα κάνει την πρώτη του προπόνηση στις 11.00 το πρωί και στις 13.30 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του EMILEON SportCenter.

Ποιός είναι ο Τάκης Λεμονής

Ο Τάκης Λεμονής αγωνίσθηκε πρώτη φορά στην ομάδα του Εθνικού Ελληνορώσων. Ως προπονητής, ξεκίνησε σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, προπονώντας παιδιά. Τον Απρίλιο του 2000 έγινε βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού και 8 μήνες μετά έγινε προπονητής.

Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε 2 συνεχόμενα πρωταθλήματα. Το 2002 έφυγε από τους ερυθρόλευκους και πήγε στον ΑΠΟΕΛ, το 2003 στην Καλλιθέα και από το 2005 μέχρι το 2006 στο Λεβαδειακό. Από τις 4 Οκτωβρίου 2006 ανέλαβε το προπονητικό έργο της Škoda Ξάνθης έως τις 20 Δεκεμβρίου 2006, όπου στη συνέντευξη τύπου ύστερα από τον αγώνα για το κύπελλο Ελλάδας που βρήκε νικήτρια την Škoda Ξάνθη με σκορ 0-1, υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία. Οι λόγοι που προέβαλε δεν ήταν αγωνιστικοί, αφού η ομάδα του προερχόταν από πλήθος καλών αποτελεσμάτων.

Ανέλαβε εκ νέου τον Ολυμπιακό στα τέλη του 2006 και κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας του 2007 και το Super Cup Ελλάδας του 2007. Στις 11 Μαρτίου 2008 αντικαταστάθηκε ως προπονητής του Ολυμπιακού από τον Χοσέ Σεγκούρα Ρίους.

Στις 12 Νοεμβρίου 2008 ανέλαβε την ομάδα του Πανιωνίου με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της περιόδου. Παρ’ όλα αυτά στις 2 Δεκεμβρίου 2008 παραιτήθηκε από τον πάγκο του Πανιωνίου, καθώς δεν έγιναν δεκτές οι εισηγήσεις του για την ομάδα. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τη διοίκηση του Πανιωνίου.

Μετά την ήττα της Ομόνοιας με 2-0 από τον ΑΠΟΠ/Κινύρας στο κυπριακό πρωτάθλημα και την απόλυση του Τούτιτς, ο Λεμονής κλήθηκε να αναλάβει την κυπριακή ομάδα για δύο χρόνια. Από τον πάγκο της Κυπριακής ομάδας απομακρύνθηκε τον Οκτώβριο του 2010.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2010 ανέλαβε για δεύτερη φορά προπονητής του Πανιωνίου, με τον υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών. Στις 22 Νοεμβρίου 2011 πάρθηκε με τη διοίκηση του Πανιωνίου κοινή απόφαση για τη λύση της συνεργασίας τους.


Έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες:

Εθνικός Ελληνορώσων
Αττικός Κολωνού
Ολυμπιακός Π.
Λεβαδειακός
Πανιώνιος
Εθνική Ελλάδος: 2 φορές.

Έχει διατελέσει προπονητής στις εξής ομάδες

Ολυμπιακός Π.: 2000-2002
ΑΠΟΕΛ: 2002-03
Καλλιθέα: 2003
Λεβαδειακός: 2005-2006
Ξάνθη: Οκτ.-Δεκ. 2006
Ολυμπιακός Π.: 2006-2008
Πανιώνιος: Νοεμ.-Δεκ. 2008
Ομόνοια Λευκωσίας: Μαρ. 2009 – Οκτ. 2010
Πανιώνιος: Δεκ. 2010 – Νοεμ. 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: