Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ξανά καταγγελίες για τα κοτόπουλα του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγρινίου - Η απάντηση Καλαντζή


Πολύ σοβαρές διαστάσεις , που άπτονται της προστασίας της δημόσιας υγείας, παίρνει το θέμα της διάθεσης κατεψυγμένων κοτόπουλων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου τον περασμένο Νοέμβριο.

Να θυμίσουμε πως τα κοτόπουλα αυτά αγοράστηκαν νωπά, στη συνέχεια καταψύχθηκαν , ενώ ως νωπά η κατανάλωση τους έληγε την 1η Νοεμβρίου. Διανεμήθηκαν όμως στις 7 Νοεμβρίου και ενώ είχαν καταψυχθεί, όχι όμως κάτω από τις συνθήκες που προβλέπει η νομοθεσία, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται η δημοτική παράταξη του Αγρινίου “Ανατροπή Τώρα”.

Ο επικεφαλής της κ. Τραπεζιώτης, είχε θέσει το θέμα μάλιστα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου είχε δεχθεί παραινέσεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Καλαντζή να “μην του χαλάει τα Χριστούγεννα”!

Ο κ. Καλαντζής βέβαια όταν πρωτοέγινε η καταγγελία, είχε παρέμβει σε τοπικά ΜΜΕ και είχε πει πως όλα έγιναν νόμιμα, πως η προμήθεια κοτόπουλων έγινε στις 25 Οκτωβρίου και αμέσως μπήκαν σε “βαθιά κατάψυξη” στους -18 βαθμούς, όπως προβλέπεται, σε πιστοποιημένους καταψύκτες για να μοιραστούν σταδιακά στη συνέχεια σε δικαιούχους με την τελευταία διανομή να γίνεται στις 7 Νοεμβρίου.

“Είναι κρίμα στο βήμα μιας αντιπολιτευτικής τακτικής που έχει επιλέξει ο κ. Τραπεζιώτης, να παίζει με τον φόβο των πολιτών και με μια τόσο ευαίσθητη δομή, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, της οποίας θέλει τη διάλυση. Πρόκειται για θέμα ηθικής τάξης , ο κ. Τραπεζιώτης κατέθεσε ψευδή ερωτήματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις”.

Η παράταξη του κ. Τραπεζιώτη επανέρχεται τώρα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), μετά από καταγγελία που κατατέθηκε και που απαντά ως εξής:

“Σχετικά με την καταγγελία που λάβαμε ότι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγρινίου διανεμήθηκαν στους δικαιούχους ληγμένα τεμάχια κοτόπουλου (μπούτια) τα οποία είχαν αγορασθεί ως νωπά και έληγαν την 1/11/2017 και ότι τα τεμάχια αυτά λίγο πριν τη λήξη μπήκαν στον καταψύκτη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και διανεμήθηκαν στις 7/11/2017 «ως κατεψυγμένα», μετά από εντολή του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτ/νιας απάντησε ότι τα κοτόπουλα αυτά ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.”

Δείτε το έγγραφο της ΔΑΟΚ:
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: