Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η πίσω πόρτα "διέξοδος από την κρίση"


Αδοξο τέλος είχε  η πολιτική συνάντηση των στελεχών της Πρωτοβουλίας για μια Προοδευτική Πολιτική χτες το βράδυ στην πόλη μας.
Στη συζήτηση που συμμετείχαν οι κύριοι Κοτρόγιαννος Δημήτρης ( Καθηγητής Παν/μίου),Σαββίδης Παντελής (Δημοσιογράφος) και Τζουμάκας Στέφανος (Μέλος Ε.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
πήραν μέρος και τοποθετήθηκαν τοπικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ καθώς και ο Νομάρχης Αιτ/νίας Θύμιος Σώκος.
Η σκληρή κριτική κατά της Κυβέρνησης και των απάνθρωπων μέτρων της προκάλεσε αντιδράσεις και πολλά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ  άρχισαν να αποχωρούν από την αίθουσα και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθαν οι αντιεξουσιαστές να επιβάλουν άδοξο τέλος στη συγκέντρωση μιας φιλόδοξης,κατά τα φαινόμενα,πολιτικής κίνησης!
Συγκεκριμένα ομάδα νεαρών που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών στο "στόλο της Ελευθερίας" εισέβαλαν στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου με μάλλον άγριες διαθέσεις κι έτσι οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για μια Προοδευτική Πολιτική αναγκάστηκαν να φύγουν από την πίσω πόρτα!
Λέτε να ήταν συμβολικό μιας και το θέμα της συζήτησης ήταν "διέξοδος από την κρίση"; 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αυτοί πρόλαβαν κι έφυγαν δεν έφαγαν γιαούρτια κι αυγά που είναι της μοδός τελευταία!

Ανώνυμος είπε...

Συγκεντρωση αλληλεγγυης στον παλαιστινιακο λαο, πραγματοποιηθηκε χτες δευτερα 31/5 στο αγρινιο, στο φοντο της δολοφονικης επιχειρησης του σιωνιστικου-ναζιστικου κρατους του ισραηλ στο ¨στολο τη ελευθεριας¨, που στοιχισε τη ζωη σε πανω απο 16 ανθρωπους. Στη συγκεντρωση αναρτηθηκε πανο απο πρωτοβουλια συντροφων που εγραφε: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.
Οι περιπου 50 συγκεντρωμενοι, απο οργανωσεις της αριστερας και ατομα του αναρχικου-αντιεξουσιαστικου χωρου πραγματοποιησαν αυθορμητη πορεια σε κεντρικους δρομους της πολης. Μεταξι αλλων ακουστηκαν συνθηματα οπως: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ, Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ, κ.α.
Μετα το τελος της πορειας συζητηθηκε ανοιχτα στην πλατεια δημοκρατιας προταση για παρεμβαση στο παπαστρατειο μεγαρο οπου συνεδριαζε η «αριστερη πρωτοβουλια» του μΠΑτΣΟΚ. Κι ενω αρχικα η προταση βρηκε τους πιο πολλους συμφωνους, τελικα επικρατησε η ¨φωνη της λογικης¨ και η εν λογω παρεμβαση πραγματοποιηθηκε απο 20 περιπου συντροφους απο τον αναρχικο-αντιεξουσιαστικο χωρο και αλληλεγγυους.
Μπατσοι απο την ΟΠΚΕ και πρασινοφρουροι εσπευσαν να κλειδωσουν τις πορτες προκειμενου να εμποδισουν την παρεμβαση των συντροφων. Ακολουθησαν μικροεπισοδεια οταν οι συντροφοι επιχειρησαν να εισελθουν στο κτηριο, τελικα καταφεραν να ανοιξουν την πορτα αλλα οι κυριοι της πρωτοβουλιας ειχαν ηδη αποχωρησει απο αλλη εξοδο, την ιδια στιγμη ακριβως που εφτασε στο χωρο αστυνομικη ενισχυση. Οι συντροφοι απλωσαν το πανο μπροστα στην εισοδο του παπαστρατειου και παρεμειναν για 15 περιπου λεπτα φωναζοντας συνθηματα... ενω στην πλατεια παναγοπουλου μπροστα απο το κτηριο ειχε συγκεντρωθει πληθος κοσμου που παρακολουθουσε τα οσα γινονταν.
Η «αριστερη πρωτοβουλια» ειναι αυτη που γεμισε τους τοιχους της πολης με το χαφιε ανδρεα παπανδρεου (που απο τους ασπασμους με τον κανταφι και τον αραφατ κατεληξε στην αγκαλια των ευρωπαιων σοσιαλδημοκρατων και των αμερικανων δολοφονων), μιας και σε περιοδο οπου το συστημα αναζητα την κοινωνικη νομιμοποιηση και συνεναιση, προσπαθει ταυτοχρονα να περισωσει οτι μπορει απο το μαγαζι, για να διασφαλισει την υπαρξιακη του υποσταση. Η εν λογω αριστερη πρωτοβουλια λοιπον δεν βρηκε τιποτα αλλο για να παρεμβει αναφορικα με την υπαρχουσα κατασταση παρα να μας θυμισει την περιοδο των συστημικων υποσχεσεων και ελπιδων που διαψευστικαν μια για παντα απο την πραγματηκοτητα. Το ξεπουλημα της χωρας στα υπερεθνικα αφεντικα (Δ.Ν.Τ, Ε.Ε.)μονο στη χλευη και την οργη της κοινωνιας μπορει να τους παραδωσει.

Υ.Γ. για τους ρουφιανους δημοσιογραφους που τραβουσαν τα γεγονοτα θα πρεπε να ξερουν οτι δε θα μας αναγκασουν να φοραμε κουκουλες ουτε για να διαμαρτυρομαστε, ουτε για να τους σπασουμε τα κεφαλια οταν δημοσιευουν φωτο που μπορουν να χρησημοποιηθουν για να διωχθουν ή να στοχοποιηθουν συντροφοι. Το γεγονος οτι παρεμβαινουμε με τα προσωπα μας δε σημαινει οτι θελουμε να φιγουραρουμε σε μπλογκς και εφημεριδες.
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
Αναρχικοι/ες, αντιεξουσιαστες/στριες, αλληλεγγυοι/ες