Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Περήφανα γηρατειά επί Αντρέα,ζήτουλες σήμερα!

 Η φύση της εργασίας  μου είναι τέτοια που δεν μου αφήνει χρόνο να γράφω  συνέχεια.
Σήμερα όμως δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ  σε ένα γεγονός που συνέβη στις 21/05/2010 ημέρα πληρωμής των συντάξεων του ΙΚΑ.
Για προσωπικούς λόγους βρέθηκα τη μέρα αυτή σε κάποια Τράπεζα στο Αγρίνιο που ο κόσμος ήταν μέχρι το δρόμο για να πληρωθεί τη σύνταξή του.Σκέφτηκα ότι λάθος μέρα διάλεξα αλλά σε καλό μου βγήκε καθώς είδα στην πράξη όσα λέγονται από 'δω κι από κει.
Έβλεπες τα γεροντάκια και τις γερόντισσες να βγαίνουν από την Τράπεζα άλλοι χαμογελαστοί και άλλοι με σκυμμένο κεφάλι.Για τους δεύτερους μου κίνησε την περιέργεια και εισερχόμενος στην τράπεζα γιατί πλησίαζε το νούμερό μου για τη συναλλαγή βλέπω μια κυρία με ευγενικό τρόπο να πηγαίνει στο γραφείο του διευθυντή και να τον ρωτά:"γιατί κύριε διευθυντά παίρνω 290 ευρώ λιγότερα από τον προηγούμενο μηνα";
Ο διευθυντής  κοίταξε το βιβλιάριο και της απάντησε ότι πράγματι έτσι είναι και ότι πρέπει να απευθυνθεί στο ΙΚΑ για περισσότερες πληροφορίες.Τότε  ακούσθηκαν κι άλλες φωνές στην Τράπεζα που έλεγαν ότι τους έκοψαν το ΕΚΑΣ. Σε άλλους 180 ευρώ σε άλλους 310 ευρώ ανάλογα με το ποσό της σύνταξης ενώ βρέθηκαν και 2-3 άτομα που είχαν αναδρομικά 4000 ευρώ περίπου ΕΚΑΣ.
Τι να σκεφθεί κάνεις για αυτά τα γεροντάκια που μειώθηκε η σύνταξή τους;
Αμέσως το μυαλό μου πήγε στα λόγια του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού που  με το χάρισμα του μπαλκονιού που είχε ξεσήκωνε τα γερατειά με το περίφημο "περήφανα γηρατειά",τότε που όλοι μας ευελπιστούσαμε για ένα καλλίτερο αύριο!
Δυστυχώς η ιστορία έδειξε ότι το αύριο ήταν καλό και χρυσοφόρο μονάχα γι' αυτούς που 35 χρόνια κυβερνάνε από όποια παράταξη και αν προέρχονται.
Είναι ρε γαμώτο πράγματι περήφανα γηρατειά γιατί  το κεφάλι το έσκυβαν μόνο για να οργώσουν τη γη και να  σπουδάσουν τα παιδιά τους,να μη τους λείψει τίποτε.
Είναι περήφανα γηρατειά γιατί το χέρι το σήκωναν μόνο για να σκουπίσουν τον ιδρώτα που έτρεχε στο μέτωπο από την τίμια δουλειά που έκαναν.
Είναι επίσης περήφανα γηρατειά  γιατί δεν άπλωναν το χέρι  να κλέψουν την περιουσία και τον ιδρώτα ενός λαού που χρόνια μοχθεί για να έχει μια αξιόλογη σύνταξη.
Σήμερα αποδείχθηκε ότι το κόμμα που ίδρυσε αυτός που τους χαρακτήρισε έτσι έχει σβήσει  ακόμα και την τελευταία ελπίδα  για έναν αξιοπρεπή θάνατο!
Δεν σκέφθηκε κανείς από τους σημερινούς άρχοντες  τίποτε άλλο παρά μονάχα πως αυτοί και οι γύρω τους  θα πλούτιζαν με τα χρήματα των μισθωτών και τις εισφορές τους για μια αξιοπρεπή σύνταξη.
Περήφανα γηρατειά λοιπόν  κατά τον πατέρα αλλά κατά  τον υιό  ζήτουλες που κακώς ζουν ακόμα!

1 σχόλιο:

yannidakis είπε...

αγαπητε φιλε, ολοι ειμαστε γνωστες της σημερινης πραγματικοτητας. Κανεις δεν θα ηθελε η εφαρμογη των μετρων αυτων να πληξει εκεινους που αποτελουν τις λεγομενες ευαισθητες κοινωνικα ομαδες. Ομως ας μην ξεχναμε πως πλεον ολοι καλουμαστε να αλλαξουμε νοοτροπια & προϋπολογισμο. Δεν ξερω αν πρεπει να λυπηθω για τους νεους οικογενειαρχες ή τους συνταξιουχους του παραδειγματος σου, ομως πιστευω πως ολοι μαζι πρεπει να αισιοδοξουμε για τα παιδια ή... δισεγγονα μας :[