Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συνέλευση των καταστηματαρχών για το κάπνισμα


Έκτακτη γενική συνέλευση στο δημοτικό πάρκο οργανώνει σήμερα το απόγευμα στις 6:00, ο Σύλλογος καταστημάτων Εστίασης του Αγρινίου, με θέμα τον αντικαπνιστικό νόμο.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων στην συντριπτική τους πλειοψηφία αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου που οριστικά πλέον δεν θα έχει καμία βελτίωση.
Οι προθέσεις του Υπουργείου Υγείας για την επιβολή φόρου καπνού, σε όσα καταστήματα επέλεγαν να είναι καπνιζόντων, έβρισκε μεγάλο αριθμό καταστηματαρχών σύμφωνο.
Όμως το πρωθυπουργικό «βέτο», άλλαξε τα δεδομένα, η απαγόρευση είναι πλέον πλήρης και οι αντιδράσεις είναι έντονες από τους ιδιοκτήτες μπαρ, καφέ, εστιατορίων κλπ, αφού η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί και την έναρξη ελέγχων από τους αρμοδίους που σε περίπτωση παράβασης, συνεπάγονται τσουχτερά πρόστιμα,τόσο για τους καταστηματάρχες, όσο και για τους θεριακλήδες θαμώνες.
Για τον λόγο αυτό και πιθανότατα στο πλαίσιο πανελλαδικής αντίδρασης, συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η γενική συνέλευση του τοπικού συλλόγου εστίασης-διασκέδασης, στο δημοτικό πάρκο του Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: