Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού 1-0 τον Παναθηναϊκό


Σ' ένα κατάμεστο γήπεδο,περίπου 6000 κόσμος,Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός έκαναν σεφτέ για το 2014,με την ομάδα του Αγρινίου να πετυχαίνει μια πολύ μεγάλη νίκη.

Ο Παναιτωλικός από την αρχή πήρε τα ηνία του αγώνα παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο,σφυροκοπούσε ανηλεώς την εστία του Παναθηναϊκού,επί του οποίου επικράτησε κατά κράτος στο πρώτο ημίχρονο με 9 τελικές προσπάθειες έναντι 2!Στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός ισορόπησε κι από ένα σημείο και μετά πέρασε μπροστά,αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Πρώτο καλό σουτ στο 5' από τον Τζούνιορ εξουδετέρωσε ο Καπίνο!κι αμέσως μετά ο Καμαρά από πολύ κοντά σούταρε άουτ.Και πάλι στο 8' ο Μελισσάς πυροβολεί από μακριά...

Σημαντική ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 9' όταν ο Θεοδωρίδης έβγαλε την μπάλα στον Μπακάκη ο οποίος από καλή θέση αστόχησε.Στο 15' ήταν η σειρά του Θεοδωρίδη να πυροβολήσει αλλά  μπλόκαρε εύκολα ο Καπίνο.

Η πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο ματς έγινε στο 17' με τον  Μπεργκ που δοκίμασε από μακριά το πόδι του και υποχρέωσε τον Ράφαελ σε δύσκολη επέμβαση.

Στο 21' η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς. Ο Γκάλο εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ με τον Καπίνο να κάνει σπουδαία επέμβαση.Ατομική ενέργεια του Θεοδωρίδη στο 25' που πέρασε 3 παίκτες, σούταρε από τα 25 μέτρα, αλλά ο Καπίνο λέει και πάλι "όχι" στην δεξιά του γωνία.

Μετά απ' όλες αυτές τις ευκαιρίες το γκολ του Παναιτωλικού ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.
Mπαλιά του Μπακάκη στο 29' προς τον Καμαρά που έμπαινε από αριστερά, πλασέ και  1-0!

Με τη λήξη του ημιχρόνου στο 45' ένας ωραίος συνδυασμός του Μπεργκ με τον Ζέκα, που πλασάρει στα χέρια του Ράφαελ.

Και το δεύτερο ημίχρονο,ξεκίνησε χωρίς αλλαγές,βρήκε τον Παναιτωλικό στην επίθεση,που στο 47' κιόλας ο Γκάλο έβγαλε τον Καμαρά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού,που την τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο Κουτρουμπής και παραχώρησε κόρνερ.

Φοβερή ευκαιρία έχασε ο Μπακάκης στο 57',όταν ο Καμαρά του γύρισε τη μπάλα σε κενή εστία δεν κατάφερε να τη σπρώξει στα δίχτυα και την έστειλε πάνω από τα δοκάρια άουτ!

Μετά το 60' ο Παναθηναϊκός ανέβηκε κάπως και με τους Μπεργκ και Αμπέιντ προσπαθούσε για την ισοφάριση,ενώ ο Παναιτωλικός κάλυπτε τα μετόπισθεν και αρκούνταν σε αντεπιθέσεις.

Στο 67' ο Μπεργκ δεν εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μπικέι κι έδωσε την ευκαιρία στο Τζούνιορ να απομακρύνει.
Αισθητά βελτιωμένος ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 70',αλλά ο Ράφαελ ήτα εκεί...

Διατηρώντας την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας ο Παναθηναϊκός συνέχισε να απειλεί κι από την άλλη πλευρά η ομάδα του Μάκη Χάβου κρατούσε το εύθραυστο 1-0!

Γκραν γκινιόλ τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αφούν χάθηκαν σπουδαίες ευκαιρίες εκατέρωθεν για ένα γκολ.

Στο 84' ένα οφσάιντ σε βάρος του Παναιτωλικού ίσως και να μην ήταν...

* Πρώτη νίκη στην ιστορία των αγώνων Παναιτωλικού-Παναθηναϊκού
* Παραμένει αήττητος στο Αγρίνιο με μόλις 1 γκολ παθητικό
* Πρώτη εμφάνιση του Νταλμά με τη φανέλα του Παναιτωλικού
* Ο νεαρός Δώνης που μπήκε στο 80' είναι γιος του Γιώργου Δώνη,να σημειώσουμε ότι ο μικρότερος αδελφός του παίζει στη Γιουβέντους
* Δυστυχώς αλλά αυτή η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν πείθει

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Μπικέι, Γκάλο, Μελισσάς, Τζούνιορ, Γοδόι, Σφακιανάκης, Μπακάκης(79' Νταλμά), Θεοδωρίδης (76' Παπουτσογιαννόπουλος), Καμαρά(86' Μπόγιοβιτς).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο(60' Κλωναρίδης), Σίλντεφελντ, Λαγός(80' Δώνης), Ζέκα, Καρέλης(72' Ντίνας), Αμπέιντ, Πράνιτς, Μπεργκ.

από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: