Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Φωτορεπορτάζ από τη συνάντηση των αποφοίτων του 1968 της ΣΤ' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

46 χρόνια μετά,μια μέρα αλλιώτικη,μια μέρα συγκινήσεων και αναμνήσεων

Το κουδούνι του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου μπορεί να μην ακούστηκε σήμερα (5/7) το πρωί στην Αγία Τριάδα,όμως αρκετά λιανόπαιδα της ΣΤ' τάξης,που αποφοίτησαν το 1968,αντάμωσαν εκεί σήμερα μετά από 46 ολόκληρα χρόνια.



Περίπου 30 από τους 55 τότε συμμαθητές μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα,που ήταν μια όμορφη πρωτοβουλία της αεικίνητης Λαμπρινής Κολοβού και του ξενιτεμένου μας Χριστόφορου Ζαχείλα,με την βοήθεια των Γιώργου Τσιαβίκου και Στέλιου Ασημάκη.

Αυτά είναι τα αγόρια της ΣΤ' Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου το 1968

Εν αρχή οι συστάσεις,μιας και στην πορεία χαθήκαμε οι περισσότεροι,πολλοί έφυγαν κι από το Αγρίνιο και μετά από μισό αιώνα σχεδόν ήταν κομματάκι δύσκολο να τους θυμόμαστε όλους!

Μπορεί να μεγαλώσαμε λιγάκι,μα παραμένουμε πάντα παιδιά!

Εξαιρετικό κλίμα,συγκίνηση,θύμισες και νοσταλγία για μια εποχή που έφυγε ανεπιστρεπτί.
Βγάλαμε φωτογραφίες μπροστά στο σχολείο μας και στη συνέχεια όλοι μαζί πήγαμε στο Πυθάρι,κάτω στη Γιανούζι,όπου φάγαμε ήπιαμε και θυμηθήκαμε στιγμιότυπα από κείνη τη μακρινή εποχή,αλλά είχαμε και σχετικό κουσκουσάκι για τεκτενόμενα τότε.

Γράψαμε και σε λεύκωμα,πήραμε και αναμνηστική κούπα για το τσαγάκι μας κι ένα μπρελοκάκι!

Συγκινητικό ήταν το μήνυμα που μας έστειλε μέσω youtube o Γιώργος Κωστούλας,από την Αμερική.Να είσαι καλά Γιώργη και κουράγιο,έχεις τις ευχές όλων μας.

Ακολουθούν φωτο από το σχολείο μας και από τη συνεστίαση που ακολούθησε.































Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ήταν παρούσες οι κυρίες:Μαρία Φαρμάκη του Αθανασίου και η άλλη Μαρία Φαρμάκη του Ιωάννη,η Ντίνα Γεωργίου,η Νίκη Σταυροπούλου,η Γιώτα Χριστοφίλη,η Κρυστάλλω Παπαδημητρίου,η Λαμπρινή Κολόβου,η Σοφία Κοφιοπούλου με την αδερφή της Βασιλική,η Βίβιαν Αλεξοπούλου,η Φρόσω Ρήγα,η Μαγδαληνή Στραβοδήμου,η Μαρία Νάκου,η Παναγιώτα Βαρεμένου,η Μαρία Ουρανή και η Σπυριδούλα Ζάγκα και παρόντες οι κύριοι:Δημήτρης Παπακωνσταντίνου,Νίκος Παπαχρήστος,Κώστας Ζαμπάρας,Γιώργος Τσιαβίκος,Θύμιος Παπανικολάου,Παναγιώτης Παγανιάς,Στέλιος Ασημάκης,Χριστόφορος Ζαχείλας,Γιώργος Αναστασόπουλος,Θανάσης Βαϊτσας,Τάκης Παπαδημητρίου,Τάκης  Οικονομίδης και ο υποφαινόμενος.

Παιδιά να 'μαστε όλοι καλά και να ξανανταμώσουμε!

από ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: