Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Οριστικοποιήθηκε το λουκέτο στο ΕΠΑΛ Καινουρίου! - Οι φόβοι επαληθεύτηκαν με τον χειρότερο τρόπο!


Υπεγράφη χθες από τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα. Δυστυχώς όμως, το ΕΠΑΛ Καινουρίου δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτά, που αυτόματα σημαίνει ότι υπήρχε προειλημμένη απόφαση να κλείσει το σχολείο, όπως εξάλλου είχε από την πρώτη στιγμή έχει γράψει η «Σ».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Καραμητσόπουλο, υπήρχε θετική εισήγηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και του Περιφερειακού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας για το ΕΠΑΛ Καινουρίου και παρά το γεγονός ότι το σχολείο εξυπηρετεί ανάγκες, όχι μόνο τμήματος του Δήμου Αγρινίου, αλλά και του Δήμου Θέρμου και περιοχών της Ευρυτανίας δεν φαίνεται να… συγκίνησε τους αρμόδιους. Παρά ταύτα, η κατάργηση της λειτουργίας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του συγκεκριμένου ΕΠΑΛ είναι η αρχή του τέλους του σχολείου.

Όπως επισημαίνει στη «Σ» ο κ. Καραμητσόπουλος, για σήμερα προγραμματίζεται συγκέντρωση καθηγητών και γονέων στο σχολείο, το οποίο συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές του. Σκοπός της συγκέντρωσης, είναι να εξεταστούν και να αποφασιστούν πιθανές ενέργειες που μπορούν να γίνουν στο εξής ακόμη και μετά την υπογραφή από τον Υπουργό Παιδείας.

Ο Πρόεδρος Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Καραμητσόπουλος

Υπενθυμίζουμε πως καθηγητές, μαθητές και γονείς του ΕΠΑΛ Καινουρίου, καθώς επίσης και η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας έχουν ήδη πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στον Περιφερειακό Διευθυντή, ενώ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγρινίου και ο Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας ήρθε κατ’ επανάληψη σε επαφή με τον στενό συνεργάτη του Υπουργού Θέμη Κοτσιφάκη, ο οποίος είναι ο πρώην Πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Η πολιτική που εφαρμόζεται και έχει υπογραφεί στα μνημόνια επιτάσσει την συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας και την «μετατόπιση» μεγάλου μέρους μαθητών από την εκπαίδευση, στη μαθητεία και την κατάρτιση. Τακτική της Κυβέρνησης, όπως υπογραμμίζει ο κ. Καραμητσόπουλος, είναι να βάζει υπερβολικά μεγάλο αριθμό για την λειτουργία ενός τομέα, αριθμός που είναι αδιανόητο να «πιάσει» ένα περιφερειακό σχολείο και αποτέλεσμα αυτού είναι να οδεύει προς κλείσιμο!

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: