Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Χάθηκαν ακόμα 2 βαθμοί και η απ' ευθείας άνοδος! Παναιτωλικός - Απόλλων 0-0

Στο κατάμεστο γήπεδο του Αγρινίου,περίπου 5.500 θεατές, διεξήχθη το ντέρμπι της 40ης αγωνιστικής της Football League ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον μέχρι σήμερα πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης.

Καμία από τις δύο καλύτερες επιθέσεις της κατηγορίας δεν κατάφερε να σκοράρει,αφού έμειναν στο 0-0, με τον Απόλλωνα να ισοβαθμεί πλέον με τον Ηρακλή στην πρώτη θέση (71 βαθμοί) αλλά να έχει σίγουρη την άνοδο στη Souper League,αφού οι δύο επόμενοι αγώνες του είναι σχετικά εύκολοι.

Η ομάδα του Αγρινίου με πολύ άγχος και υπό πίεση δεν μπόρεσε!
Εμεινε στους 67 βαθμούς και δυστυχώς για αυτήν οι υπόλοιποι του γκρουπ των διεκδικητών των τριών θέσεων της απ' ευθείας ανόδου νίκησαν κι έτσι δυσκόλεψαν αρκετά τα πράγματα.Να σημειώσουμε ότι απομένουν δύο αγώνες για τη λήξη του πρωταθλήματος και μάλλον ο Παναιτωλικός θα διεκδικήσει πλέον την άνοδό του στα play off.

Δυνατό και μοιρασμένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με τον Απόλλωνα,που στόχος του ήταν η ισοπαλία,να παίζει ανοιχτά και να κυνηγάει το γκολ.Από πλευράς Παναιτωλικού πολύ άγχος,αξιοσημείωτα δύο φάουλ του Σίσιτς που κατέληξαν στα χέρια του Κοτταρά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να κοντρολάρει καλύτερα το παιχνίδι και τον Μάκη Χάβο να ψάχνει λύσεις από τον πάγκο σηκώνοντας πολύ νωρίς για ζέσταμα τους Σφακιανάκη,Αραμπατζή και Πασά.

Γύρω στο 50' κάπως ανέβηκε ο Παναιτωλικός,αλλά ο Απόλλωνας έδειξε ότι δεν είχε σκοπό να χάσει και ξαναπέρασε στην αντεπίθεση!

Στο 63' η φάση του αγώνα,όπου ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να σκοράρει σε διπλή ευκαιρία με τους Τζούνιορ και Μπελόν,τους εξουδετέρωσε ο Κοτταράς που σ' αυτή τη φάση τραυματίστηκε.

Κι άλλη καλή ευκαιρία στο 65' σε κεφαλιά του Σφακιανάκη ξανασώζει ο Κοτταράς και στην αντεπίθεση λίγο έλειψε να πετύχει γκολ ο Απόλλωνας αλλά ο Κούσας ήταν εκεί που έπρεπε.

Μετά το 70' ο Απόλλων κλείστηκε για να διαφυλάξει το 0-0  και ο Παναιτωλικός ανέβηκε αισθητά αλλά οι μπάμπολες επιθέσεις του δεν είχαν ευτυχή κατάληξη αφού οι τελικές ενέργειες γινόταν βεβιασμένα κι άτσαλα!

Τρόμαξαν οι του Παναιτωλικού με το οριζόντιο δοκάρι από τα 35 μέτρα του Διαμαντή στο 84!

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να σφυροκοπεί αλλά.... άσφαιρα.

*Αν τελικά χαθεί η άνοδος,θα είναι από βαθμούς που χάθηκαν στο Αγρίνιο.
*πολύ εύκολα τραυματίζονταν ο εξαιρετικός κατά τ' άλλα Κοτταράς!
*Απογοήτευσε με τη σημερινή του εμφάνιση ο Φαβάλι.
*Καταχειροκροτήθηκε ο Καραμαλίκης,που έπαιξε αντίπαλος του Παναιτωλικού,όταν έγινε αλλαγή!

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Μπακάκης, Ιωάννου, Κούσας, Γκόλιας, Τζούνιορ, Μουμίν (61' Σφακιανάκης), Φαβάλι (71' Κουτσοσπύρος), Σίσιτς, Μπελόν (81' Πασάς), Καμαρά.

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοτταράς, Χατζηζήσης, Διαμαντής, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Ρόβας, Κατσίκης (87' Κυργιάς), Καμαρά, Καραμαλίκης( 58' Φαρινόλα),Μανιάς,Τσιλιγκίρης (74' Τσεμπερίδης).

Η Βαθμολογία στην κορυφή
1. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ   71
2. ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ   71
3. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ                     70
4. ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ            69
5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 69
6. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ             67
7. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ                  67

από Ζείδωρον 

Δεν υπάρχουν σχόλια: