Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Η οδός Γορδίου νέος "Γόρδιος δεσμός" του Δήμου Αγρινίου;


Η δημοτική αρχή Αγρινίου μάλλον αδυνατεί να λύσει τον "Γόρδιο δεσμό" της οδού Γορδίου, δίπλα από το παραδοσιακό κατάστημα εστίασης των Α)φων Καλιμάνη,πάνω ψηλά στα Κλεπαϊτικα, αφού μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κάποια λύση για την αποκατάσταση του κατεστραμένου δρόμου (φωτο).

Ενός δρόμου χωρίς στοιχειώδεις  υποδομές, που προέκυψε από την παραχώρηση γης των «κατατρεγμένων» ορεσίβιων, που «γατζώθηκαν» στην περιοχή και μεγάλωσαν τις οικογένειές τους. 

Μια περιοχή που δεν είχε προσεχθεί ποτέ, όπως έπρεπε. Διακρίνεις σήμερα την αντίθεση του παραδοσιακού οικισμού, που χάθηκε και αυτού του νεοπλουτισμού, που κανένας δεν ενδιαφέρεται πλέον για τον δημόσιο χώρο αλλά για την ατομική ευτυχία του.

Η περιοχή με την ανοχή του δήμου, υπηρεσιών και ανθρώπων της εκκλησίας έχασε το ζωτικό της χώρο που ήταν το δασύλλιο του Αγ. Χριστοφόρου (είχαν γίνει καταγγελίες το 2006) και παραδόθηκε στα αδηφάγα συμφέροντα της αντιπαροχής μετατρέποντάς την σε τσιμεντούπολη, χωρίς όμως κοινόχρηστες υποδομές και για το λόγο αυτό θα έχουμε καταστροφές και πλημμυρικά φαινόμενα.  
       
Ο δρόμος είχε υποστεί καθίζηση εδώ και πέντε μήνες, χωρίς την έγκυρη (παρέμβαση του δήμου) για την αποκατάσταση της ζημιάς με την υποστήριξη με το ανάλογο τοιχίο, παρά τις προφορικές και γραπτές εκλύσεις των παλαιών κατοίκων η τεχνική υπηρεσία όμως σήκωσε τα χέρια ψηλά αφού δεν υπάρχει "σεντς" για την προμήθεια των υλικών για την αποκατάσταση του δρόμου.

Στη συνέχεια πριν τις βροχές ένα συνεργείο του δήμου πήγε και έκανε κάποιες προκαταρτικές εργασίες (για τα μάτια;) και ύστερα εξαφανίστηκε αφού έβαλε και την προειδοποιητική κορδέλα και που τους είδατε!

Μετά τις βροχές ο δρόμος καταστράφηκε ολοσχερώς με αποτέλεσμα να κλείσει λόγο τις επικινδυνότητας αφού έμεινε το μισό οδόστρωμα (στο πλάτος) το οποίο στέκεται πάνω σε σαθρά χώματα που συνεχώς υποχωρούν.  

Από τον δρόμο αυτό εξυπηρετείτε όλη η περιοχή από την οδό Κολοκοτρώνη έως τη Γούναρη (5ο Γ/σιο),αφού εκεί κατοικούν αρκετοί συμπολίτες μετά την ανέγερση μεγάλου αριθμού πολυκατοικιών.

Το ωραίο είναι ότι στην περιοχή αυτή κατοικούν τουλάχιστον τρεις "αξιωματούχοι" δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Μοσχολιού ενώ ο ένας εξ αυτών περνά καθημερινά από το σημείο αυτό και παρακάμπτει μέσα από τα στενά σοκάκια για να πάει στο σπίτι του, όπως έκανε και προχθές το βράδυ.

Οι κάτοικοι ρωτούν πότε τελικά θα γίνει η επιδιόρθωση του δρόμου;Το κατάστημα έχει υποστεί ζημιά αφού οι πελάτες του δεν έχουν πρόσβαση στο μαγαζί τους ενώ, όπως είπαν στο δήμο κατέβαλαν πρόσφατα για δημοτικούς φόρους πάνω από 7.000 ευρώ!

Αντιδήμαρχε τι περιμένετε; Καμιά μπετονιέρα από το ΕΣΠΑ;Δυστυχώς το έργο στο πάρκο βούλιαξε στις «τσαπατσουλιές» της μελέτης, που θα «κονόμαγες» το μπετόν γι’ αυτά τα μπαλώματα, όπως έκανε παλιά ο προκάτοχός σου και διδάξας αυτών των παράλληλων έργων!

Στην οδό Γορδίου όμως θα θελήσουν να ξανακατέβουν τη γειτονιά τους προεκλογικά για να τους πουν μετά από αυτά τι; 
Αδιαφορία ή αδυναμία εκτέλεσης έργων πλέον από το δήμο;  

 NEWS PRESS AGRINIO

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΕΞΩ ΑΠΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΧΩΡΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΣΗΜΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΩΝ.