Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΟΠ στα έργα του Πάρκου Αγρινίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Κρίμα κρίμα κυρ Παύλο,θα 'ρθουν οι εκλογές κι αντί για έργο θα 'χεις ένα οργωμένο χωράφι!
το ΣτΕ με σημερινή του απόφαση (προσωρινή διαταγή) αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης του δημοτικού Συμβουλίου 42/2012 με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη (Ανάπλαση Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου) και χορηγήθηκε άδεια για την εκτέλεση εργασιών στο χώρο!
Συνέλευση σήμερα 21/12/13 στις 8:30 το βράδυ στην καφετέρια του πάρκου για ενημέρωση και αποφάσεις

Ζείδωρον
Πολίτες που αντιτίθενται στην «ανάπλαση» που επιχειρεί ο δήμος Αγρινίου στο Πάρκο μπήκαν εκ νέου σήμερα μπροστά στα μηχανήματα του εργολάβου και σταμάτησαν το καταστροφικό έργο που συντελείται παράνομα όπως υποστηρίζουν.
Σήμερα στο πάρκο έλαβαν χώρα σκηνές απείρου κάλους μεταξύ αστυνομικών εργολάβου και πολιτών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολίτες μπήκαν ξανά μπροστά στα μηχανήματα που γκρέμιζαν μάντρα στο πάρκο στην πλευρά της Ελευθερίου Βενιζέλου και μετά από διάφορες διαπραγματεύσεις οι εργασίες σταμάτησαν. Στο πάρκο σήμερα το πρωί έκανε την εμφάνιση της για μια ακόμη φορά διμοιρία των ΜΑΤ και λίγο έλειψε να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Την τελευταία στιγμή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ λέγεται ότι επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αγρινίου τηλεφωνικά και του εξέθεσε την κατάσταση για να πάρει όπως ακούγεται την απάντηση ότι δεν γνώριζε τη συνέβαινε στο πάρκο εκείνη την ώρα. Λίγα λεπτά όμως μετά διαψεύστηκε όταν σύμφωνα με τα λεγόμενα παρευρισκόμενων ο ίδιος μιλώντας με τον Διοικητή του Α Τμήματος ζήτησε όπως λένε να μην γίνει καμία προσαγωγή.
Μετά και από αυτά τα γεγονότα σήμερα το μεσημέρι το ΣτΕ με σημερινή του απόφαση (προσωρινή διαταγή) αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης του δημοτικού Συμβουλίου 42/2012 με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη (Ανάπλαση Παπαστρατείου Αγρινίου) και χορηγήθηκε άδεια για την εκτέλεση εργασιών στο χώρο του Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου 52800/4145/2012  απόφαση Δ/ντή Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ενέκρινε τη μελέτη και η 2488/202 απόφαση Δ/νσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας επιτρέπουν κοπή δέντρων και εκρίζωση θάμνων.
http://agrinionet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: