Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Πάπαλα οι ελπίδες παραμονής στην Α' Εθνική - "Στοπ" από την ΕΠΟ

Ολόκληρο το χρονικό των διαβουλεύσεων και των συνεδριάσεων

Από το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν οι συζητήσεις ανάμεσα στις ομάδες, την ΕΠΟ και τη Σουπερ Λιγκ, για τα τρέχοντα θέματα της ημέρας, που αφορούν την πιθανότητα αύξησης των ομάδων από 16 σε 19, ή 20, αλλά και το καθεστώς που θα επικρατήσει για εκείνες τις ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αδειοδότησης. Όπως γράψαμε από την Τρίτη (Η αύξηση των ομάδων θα είναι έκπληξη), είναι πολύ δύσκολο να αποφασιστεί αύξηση των ομάδων της Σουπερ Λιγκ, που είναι και το φλέγον θέμα για τον Παναιτωλικό. Ωστόσο από αυτή εδώ την ανάρτηση που θα σας ενημερώνει συνεχώς, θα δίνουμε όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώνουμε, μέχρι το τέλος των συσκέψεων και των συνεδριάσεων, μέχρι αργά το απόγευμα.
Από το μεσημέρι βρίσκεται σε αναμονή συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο και τους εκπροσώπους των τριών ομάδων που υποβιβάζονται, δηλαδή του Παναιτωλικού, του Εργοτέλη και της Δόξας Δράμας. Πριν τη συνεδρίαση της Σουπερ Λιγκ μετά τις 2:00, θα γίνει συνάντηση του προεδρείου της με τον κ. Πιλάβιο, προφανώς για την γραμμή που θα ακολουθήσουν.

"Στοπ" από την ΕΠΟ

Τελείωσε η συνάντηση των ανθρώπων του συνεταιρισμού της Σουπερ Λιγκ με την ΕΠΟ και στις 2:15 ξεκινά η Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Σουπερ Λιγκ, με τΙς δύο πλευρές να έχουν έρθει σε συνεννόηση για τη στάση που θα τηρήσουν τόσο στις αδειοδοτήσεις όσο και στην αναδιάρθρωση. Για το δεύτερο συνεχίζουν να μην υπάρχουν πιθανότητες, αν και κρατείται μυστικότητα για το τι ειπώθηκε και συμφωνήθηκε τις προηγούμενες ώρες. Διέρευσε πάντως ότι η ΕΠΟ για μία ακόμα φορά αντιστάθηκε στην αναδιάρθρωση από φέτος, με το "δόλωμα" ότι μπορεί να εξεταστεί για τη σεζόν 2013 -14, κάτι που δεν σημαίνει τίποτα ως προς την αποκατασταση της φετινής αδικίας. Κύκλοι των δύο πλευρών εκτιμούν ότι σήμερα θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Υπάρχει βέβαια και το άλλο μέτωπο για Παναιτωλικό και Εργοτέλη, που αφορά τις προσφυγές κατά Κέρκυρας και Πανιωνίου αντίστοιχα. Η πιθανότητα νέας αναβολής δεν αποκλείεται γι’ αυτές τις υποθέσεις.

Έγινε το αναμενόμενο
Τελικά δεν πέρασε από τη Σούπερ Λιγκ η πρόταση για αύξηση των ομάδων και παραμένουν 16, όπως ήταν αναμενόμενο μετά την διαφωνία της ΕΠΟ. Άλλωστε κι αν ακόμα υπερψήφιζε την πρόταση ο συνεταιρισμός, θα σταματούσε μετά στην ΕΠΟ, αλλά υπήρξε η σχετική συνεννόηση για την πιο ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων. Για την ιστορία κατά της αναδιάρθρωσης ήταν Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Ατρόμητος και ΑΕΚ, υπέρ ψήφισαν Εργοτέλης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας, Άρης, Παναθηναϊκός, Λεβαδειακός, και Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα ψήφισαν λευκό. Πάντως και για τις ομάδες που δεν έπρεπε να αδειοδοτηθούν υπήρξε περεταίρω ευνοϊκή απόφαση.

Η ελπίδα
Για τον Παναιτωλικό μένει η προσδοκία της προσφυγής κατά της Κέρκυρας, ώστε να αγωνιστεί ξανά στη Σουπερ Λιγκ. Βέβαια προϋποθέτει να κερδίσει τη προσφυγή και ο Εργοτέλης, αφού για να μείνει στην Κατηγορία ο Παναιτωλικός πρέπει να υποβιβαστούν δύο (και όχι μία, αφού ήταν 15ος ) άλλες ομάδες. Ωστόσο και οι δύο προσφυγές δεν μπορεί παρά να έχουν την ίδια τύχη. Οι πιθανότητες ούτε εδώ είναι με το μέρος των κυανοκίτρινων του Αγρινίου και του Ηρακλείου.

Δέχονται τη μοίρα τους
Δεν αναμένεται να εμείνουν στη απόφασή τους για να καταφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια οι τρεις (Εργοτέλης, Παναιτωλικός, Δόξα Δράμας) μετά και τις νέες εξελίξεις. Η Σούπερ Λιγκ και η ΕΠΟ παραχώρησαν κι άλλα δικαιώματα στις ομάδες που κανονικά έπρεπε να υποβιβαστούν λόγω μη αδειοδότησης, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Οι τρεις ομάδες που υποβιβάζονται πήραν το μήνυμα – και ήταν σαφές – ότι αν καταφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια θα εφαρμοστεί στο έπακρο ο νόμος και σύμφωνα μ’ αυτόν θα αφανιστούν. Η περίπτωση του ΟΦΗ που, πέρσι τέτοιο καιρό περίπου, με αυτή την μορφή πίεσης πέτυχε τις επιδιώξεις του, ήταν πολύ διαφορετική: είχε άλλα… πλεονεκτήματα και «πλάτες», ώστε να το τολμήσει και να πετύχει το στόχο του…


Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τις προσφυγές
Η επιτροπή της ΕΠΟ στην οποία κατέθεσαν τις προσφυγές τους κατά Κέρκυρας και Πανιωνίου, οι Παναιτωλικός και Εργοτέλης, δεν αναβλήθηκαν, όμως οι αποφάσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. Ζητήθηκε από τις δύο ομάδες του Αγρινίου και του Ηρακλείου να καταθέσουν υπομνήματα, με την προοπτική να εξετάσει και η ΕΠΟ την εγκυρότητα για τις φορολογικές ενημερότητες των «Φαιάκων» και των Νεοσμυρνιωτών. Από το περιβάλλον του Παναιτωλικού δεν απορρέουν κάποιες αντιδράσεις ή εκτιμήσεις, ωστόσο ο νομικός του Εργοτέλη κ. Χατζηιωάννου εκφράζει αισιοδοξία για την δική τους υπόθεση. Σύμφωνα πάντως με ποδοσφαιρικούς κύκλους, οι πιθανότητες να κερδίσουν τις προσφυγές Παναιτωλικός και Εργοτέλης είναι σχεδόν ανύπαρκτες, με βάση το κλίμα που υπάρχει.
 http://www.sportait.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: