Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Θα ανατρέψουμε κάθε πραξικόπημα που ετοιμάζουν στην ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

"ΑΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΗΔΕΣ ΝΟΜΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ"

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Καζαντζής, φερόμενος  και ήδη συμπεριφερόμενος, ως νέος παραταξιακός-κομματικός αρχηγός,  στην ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ,  ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ της πόλης μεταξύ άλλων ότι «ο νόμος του Καλλικράτη και συγκεκριμένα το άρθρο 66 προβλέπει τη διαγραφή κάποιου συμβούλου εφόσον το αποφασίσουν τα 2/3 της παράταξης!!!!! 
Κάθε φορά που κάποιο τοπικό μικρομεσαίο μέλος ενός κόμματος ή απλό στέλεχος μιας αυτοδιοικητικής παράταξης προτάσσει μία παράγραφο του νόμου, για να καταργήσει το πνεύμα του νόμου και την ηθική, τότε η νομοταγής, αλλά αποσπασματική αυτή επίκληση του, εκτός του ότι είναι ανήθικη, παραμένει και έξω από τα όρια της πολιτικής ορθότητας, αλλά κυρίως της νομικής.
Εν προκειμένω, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καζαντζής, είναι νομικά σωστός, πως θα μπορούσε άλλωστε το αντίθετο, όταν ισχυρίζεται πως ο νόμος του «Καλλικράτη», «που είναι πάνω από καταστατικά και συμφωνίες», προβλέπει τη διαγραφή δημοτικού συμβούλου, εφόσον το αποφασίσουν τα 2/3 της παράταξης. 
Ο νόμος αυτός είναι ο ν.3852/2010, και στο άρθρο 66 παράγραφος 5, όντως αυτό προβλέπει.
Ποιο όργανο θα εκδώσει μια τέτοιας έμπνευσης απόφαση όταν στον ίδιο νόμο, στο ίδιο άρθρο αλλά μόλις λίγες γραμμές παραπάνω από την παράγραφο 5, ορίζει τα εξής:«Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης είναι ο σύμβουλος που ήταν υποψήφιος δήμαρχος και, στην περίπτωση θανάτου, παραίτησης ή αδυναμίας του, μόνο τότε και μόνο ο σύμβουλος που εκλέγεται από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που ανήκουν στην παράταξη» (Νόμος 3852/2010 άρθρ. 66 παρ. 3), τον αντικαθιστά!  
Αλήθεια με ποιον τρόπο, τόσο εύκολα θα διαγράφουν τον επικεφαλή του συνδυασμού; Μήπως επειδή δεν είναι κομματικό μέλος της Ν.Δ; Κάτι τέτοιο όμως δεν προβλέπονταν για να θέση κάποιος υποψηφιότητα  με την ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ, όρους που θέτει μόνο ο ιδρυτής κάθε κίνησης καθώς και ο νόμος. Μήπως η αιτία είναι η βιασύνη κάποιων να προβληθούν… ως αρχηγοί ενός σώματος που τους εξέλεξε μόνο ως δημοτικούς συμβούλους; Ή για τη μετατροπή της δημοτικής κίνησης σε κομματικό παραμάγαζο της Ν.Δ., που κατά τα άλλα θέλει την αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη;
Τέτοιου είδους αντιλήψεις μας θυμίζουν μαύρες εποχές καταδικασμένες από τον δημοκρατικό ελληνικό λαόΜας επαναφέρουν το γύψο της επταετίας!
Από τον ισχυρισμό του κ. Καζαντζή αποδεικνύεται, ότι η συγκεκριμένη παράγραφος ή πρέπει να διέφυγε της προσοχής του, γεγονός ασύμβατο με την γνωστή επιστημονική επιμέλειά του ή να αγνοήθηκε, γεγονός ασύμβατο με την νομική επάρκειά του ή σκόπιμα να αποκρύφτηκε από την δημόσια δήλωση του.
Ας γνωρίζουν λοιπόν οι συγκεκριμένοι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι τηςΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, που έχουν εγείρει το θέμα, ότιτρεις είναι οι τρόποι για να απαλλαγούν από τον Επικεφαλής Σύμβουλο Δημήτρη ΣταμάτηΟ πρώτος… ας είναι κούφια η ώραΟ δεύτερος απαιτεί, ο ίδιος να θελήσει να παραιτηθεί. Και ο τρίτος, ο ίδιος να δηλώσει αδυναμία, κάτι που δεν έχει δηλώσει (ύστερα και από την χθεσινή απόφαση της ολομέλειας).
Από την στιγμή που αυτές οι τρεις προϋποθέσεις δεν υπάρχουν, κανένας από τους «στρατιώτες» δεν μπορεί να παραιτήσει τον «αρχηγό»!
Δεν θα ασχοληθούμε με το ανήθικοούτε με την πολιτική τσαπατσουλιά του εγχειρήματος, γιατί και τα δύο είναι εύκολα αντιληπτά από τον καθένα.
Δυο λόγια μόνο, για το μάταιο μιας υπόθεσης εργασίας, που δεν μπορεί να έχει καμία προοπτική.
Ας πούμε ότι αυτό που υποστηρίζει ο κ. Καζαντζής, ο κ. Καλαντζής, κ.α. έχει βάση και αυτό που υποστηρίζουμε εμείς αποτελεί ατεκμηρίωτο νομικό βερμαπαλισμό.
Ας δούμε πια αναγκαιότητα επιβάλλει η στόχευση.
Εκτός από τους πέντε δημοτικούς συμβούλους, που συμφωνούν σήμερα σε αυτή την τσαπατσουλιά, χρειάζονται άλλοι τρεις, έτσι ώστε αυτή η τσαπατσουλιά να είναι καταρχάς πλειοψηφική.
Κατόπιν χρειάζονται άλλοι δύο για να επιτευχθεί ο στόχος των 2/3. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα ο δρόμος από το πέντε έως το δέκα να παραμένει εφιαλτικά μακρύς, όταν μάλιστα οι πρόθυμοι αχάριστοι έχουν περιχαρακωθεί στον απόλυτο αριθμό πέντε.
ΑΣΤΟΧΙΑ λοιπόν… Μεγάλη αστοχία, τσαπατσουλιά κι αχαριστία.
Από που προκύπτει ότι το όργανο λήψης πολιτικών αποφάσεων μιας δημοτικής κίνησης είναι η κομματική οργάνωση ορισμένων ή η συναγωγή μερικών εκλεγμένων στο δημοτικό συμβούλιου; Δεν τους ενδιαφέρουν οι απλοί άνθρωποι που στήριξαν τη Κίνηση; Άραγε οι αλήθειες αυτές είναι ξένες για ορισμένους;
Γιατί αρνήθηκαν να παραβρεθούν στις συλλογικές διαδικασίες της κίνησης (Τετάρτη 30-5-2012) και να υποβάλουν εκεί τα αιτήματα τους. Να ενημερωθούν όλα τα μέλη της παράταξης και ύστερα να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.
Το πραξικόπημα ορισμένων «μωροφιλόδοξων» δεν θα περάσει θα το προσβάλουμεπολιτικά και νομικά. Κάθε νομικίστικη εφαρμογή του «Καλλικράτη» δεν γίνεται αποδεκτή από κανέναν φίλο της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ. Ξεχνά ο κύριος αυτός ότι οι ιδέες δεν διώκονται και εκθέτουν εκτός από τον ίδιο και όλους τους άλλους που τις ακολουθούν.
Εκτός και εάν αυτές οι παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις είναι το νέος ήθος τηςπανστρατιάς της κεντροδεξιάς του Σαμαρά και της κ. Ντόρας! Έλεος…
Μέχρι εδώ. Σταματήστε τον «βιασμό» της δημοκρατικής μας συνείδησης. Που είναι η ευαισθησία των βουλευτών και πολιτευτών του κόμματος της Ν.Δ., που εκδίδει φιρμάνια και απαγορεύει τη συνάθροιση των κομματικών της φίλων με τα «μιάσματα» τους πολίτες;

Οα δ μν, γραμματες κα Φαρισαοι ποκριταί!


Υ.Γ. Όσο για τις χθεσινές δηλώσεις του φερόμενου και συμπεριφερόμενου ως αρχηγού σε ραδιόφωνο του Αγρινίου, τις οποίες αναπαρήγαγε γνωστό blog για το «ήθος και την «αντικειμενικότητά» του, και την αναφορά του στους «γνωστούς αγνώστους κουκουλοφόρους της πόλης» που υπογράφουν επιστολές και τις αποστέλλουν στα μέσα, να του θυμίσουμε ότι ούτε κουκούλες φοράμε ούτε άγνωστοι είμαστε, ούτε δεξιοί, Είμαστε συνεργαζόμενοι με την ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μέλη τηςΔημοτικής Πρωτοβουλίας Πολιτών Αγρινίου, που  έχουμε «κατέβει» στις δημοτικές εκλογές του 2002 με ανεξάρτητο συνδυασμό που πήρε το ταπεινό (2.87%).
Τέλος να θυμίσουμε του ΚΑΟΥ ΜΠΟΫ, της αερογέφυρας ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.   
Εκ μέρος των ανεξάρτητων υποψηφίων
Κώστας Κορδάτος
Υποψήφιος - Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων
Με την ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Ακολουθεί το άρθρο 66 του Καλλικράτη

Άρθρο 66
Δημοτικές Παρατάξεις
1. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση.
2. Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ανήκουν σε δημοτικές παρατάξεις, ανάλογα με το συνδυασμό με τον οποίο έχουν εκλεγεί.
3. Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης είναι ο σύμβουλος που ήταν υποψήφιος δήμαρχος και, στην περίπτωση θανάτου, παραίτησης ή αδυναμίας του, ο σύμβουλος που εκλέγεται από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που ανήκουν στην παράταξη.
4. Μέλος του δημοτικού συμβουλίου μπορεί με γραπτή δήλωσή του προς το προεδρείο να ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημοτική παράταξη, με την οποία έχει εκλεγεί.
5. Εάν η δημοτική παράταξη έχει τουλάχιστον τρία (3) μέλη, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) αυτών, είναι δυνατόν να διαγραφεί σύμβουλος, ο οποίος είναι μέλος της.
6. Το μέλος του δημοτικού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή του δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη και δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου ή της οικονομικής επιτροπής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής, όπου εκλέχτηκε ως μέλος της παράταξης από την οποία
ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, καθώς και να ορισθεί ή να παραμείνει αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του. Είναι δυνατή, όμως, η επανένταξή του στην παράταξη από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, εφόσον τούτο γίνει δεκτό από τα δύο τρίτα (2/3) των μελών, προκειμένου για παρατάξεις που έχουν τουλάχιστον τρία (3) μέλη και από όλα τα μέλη, προκειμένου για παρατάξεις με λιγότερα από τρία (3) μέλη.
7. Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η δημοτική αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: