Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Διαμαρτυρία στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ από μέλη του ΠΑΜΕ και του ΕΚΑ

Στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, για την κατάσταση που επικρατεί στον φορέα, ζητώντας  άμεσα μέτρα.
Οι συγκεντρωμένοι μοιράζοντας φυλλάδια και φωνάζοντας συνθήματα, έκαναν λόγο για πλήρη αποσύνθεση και διάλυση της  υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ  στο Αγρίνιο.
Η συνένωση του ΙΚΑ με άλλα ταμεία, όπως τονίστηκε, έγινε χωρίς προϋποθέσεις και προκάλεσε νέα προβλήματα ενώ επιδείνωσε τα υπάρχοντα.
Τα ήδη τεράστια προβλήματα του ΙΚΑ στο Αγρίνιο, με 75.000 ασφαλισμένους διογκώθηκαν,  με την προσθήκη επιπλέον 130.000 επιπλέον ασφαλισμένων σε άλλα Ταμεία, τόνισαν οι συγκεντρωμένοι φέρνοντας ως παράδειγμα, το γεγονός ότι πριν υπήρχαν εξήντα γιατροί και τώρα μόνο σαράντα, ενώ τμήματα κλείνουν και επιτροπές ΚΕΠΑ δεν λειτουργούν.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Κώστας Μαργιώλης, παρέδωσε ψήφισμα στον αναπληρωτή διευθυντή των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο κ. Ζήση και παρέθεσε τα αιτήματα του ΕΚΑ και του ΠΑΜΕ, τα σημαντικότερα εκ των οποίων είναι:
-    Η άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που να καλύπτει όλες τις ειδικότητες.
-    Η άμεση αγορά σύγχρονου ιατροτεχνικού εξοπλισμού.
-    Η κάλυψη όλων των εξόδων για τις εξετάσεις που γίνονται σε εξωτερικές μονάδες.
-    Η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανέργους και γενικά δε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: