Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ενα σχόλιο για τον πρόωρο εορτασμό της Απελευθέρωσης της πόλης μας

Σαν σήμερα 11 Ιουνίου του 1821 απελευθερώθηκε το Αγρίνιο από τον Τούρκικο ζυγό,όμως οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν χτες!!!!

Με θεία λειτουργία στην Μητρόπολη της Ζωοδόχου Πηγής και με κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Δημάδη έγινε και φέτος ο εορτασμός της Απελευθέρωσης του Βραχωρίου όπως συνηθίζεται να λέγεται, ίσως και γιατί οι κάτοικοι της πόλης δεν έχουν ακόμη ενστερνιστεί αυτή την επέτειο. Έχουν γραφτεί διάφορα για αυτή τη μέρα, που όταν πέφτει σε αργία γιορτάζεται-συνήθως ερήμην των πολιτών του Αγρινίου λόγω εποχής-την Κυριακή που είναι πιο κοντά στην 11η Ιουνίου. Και τα περισσότερα από τα όσα έχουν γραφτεί εκφράζουν την αμφισβήτηση για το γεγονός παρά τον εορτασμό της μέρας που η πόλη πέρασε σε ελληνικά χέρια, με ότι επακολούθησε ασφαλώς.

Ανάλογες μέρες τιμώνται με μεγάλη λαμπρότητα στα Γιάννενα, την Τρίπολη και αλλού ,αλλά εδώ οι Αγρινιώτες ξέρουν ελάχιστα για αυτή τη μέρα, ενώ είναι ζήτημα αν έχουν παραβρεθεί ποτέ στον εορτασμό της. Να σημειωθεί ότι το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει σε κάθε πόλη μια μόνο επίσημη αργία για τοπικούς λόγους και στο Αγρίνιο έχει επιλεγεί σαν τέτοια η γιορτή του πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου. Με ότι αυτό σηματοδοτεί.

Γ.Σ.
 http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: