Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ηρθε η ώρα του Αντώνη Σαμαρά! Ελλάδα μου υπομονή!

τόσοι και τόσοι ασέλγησαν πάνω σου ίσως ο εν λόγω να είναι ο τελευταίος!
Χάρη στη Συνταγματικά κατοχυρωμένη πλέρια Δημοκρατία μας ο αρχηγός του 1/5 του εκλογικού σώματος ορκίζεται πρωθυπουργός της χώρας!
Το σκίτσο από το Καφενείο είναι κάτι παραπάνω από πετυχημένο!
Υπομονή Ελλάδα μου,ψυχραιμία συνέλληνες,τόσοι και τόσοι ασέλγησαν πάνω σου ίσως ο εν λόγω να είναι ο τελευταίος!
Ζείδωρον


Στις 16:00 το απόγευμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και λίγη ώρα αργότερα θα ορκιστεί πρωθυπουργός. Ως εντολοδόχος πρωθυπουργός θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης και την ορκομωσία της.

Στις 19:00, μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη θα συναντηθούν με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζανιά, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.

Και τώρα, αρχίζει η ονοματολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος για τη θέση του υπουργού Οικονομικών είναι ο Βασίλης Ράπανος. (Διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζ του NewsIt για όλα τα ονόματα του υπουργικού συμβουλίου)

Βενιζέλος: Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση
Αυτό τουλάχιστον είπε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση των δυο ανδρών κράτησε λιγότερο από μια ώρα. Ήταν αρκετή για να μπουν οι τελευταίες πινελιές στη συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. 

«Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει στο αυριανό Eurogroup ο καθηγητής Γιώργος Ζανιάς», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ανακοίνωσε ουσιαστικά την οριστική συμφωνία για τη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο μέχρι το βράδυ θα υπάρξει συμφωνία για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, στην οποία, όπως αποφάσισε η Κ.Ο. του κόμματος του δε θα συμμετάσχουν βουλευτές του Κινήματος, το οποίο θα εκπροσωπηθεί με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα.

«Έχουν δημιουργηθεί οι κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης η οποία θα διαθέτει τη δεδηλωμένη της Βουλής και η κυβέρνηση θα σχηματιστεί με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ», πρόσθεσε.
http://zeidoron.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: