Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Λιμνούπολη το «εθνικό οδικό δίκτυο» του δήμου Αγρινίου προς Αβόρανη


Δυστυχώς η δικαίωση για μερικούς σε τούτο δω τον έρμο τον τόπο έρχεται πολύ καθυστερημένα ή και ποτέ. Έχει γραφτεί και ειπωθεί από πριν πολλά χρόνια, ότι ταδημόσια δημοτικά έργα "καρκινοβατούν"!Τώρα φαίνεται ότι το οδικό δίκτυο της περιοχής μας από και προς το Αγρίνιο καθημερινά βάζει σε κίνδυνο οδηγούς και κατοίκους από το σαθρό και γεμάτο κακοτεχνίες οδόστρωμα και από την έλλειψη υποδομών που ορισμένοι παραδίδουν και κάποιοι παραλαμβάνουν χωρίς "αιδώ".
Χαρακτηριστικό παράδειγμα και με αφορμή την χθεσινοβραδινή καταιγίδα ο λεγόμενος «εθνικός δρόμος» Αγρινίου - Καρπενησίου - Θέρμου στην πορεία προς Ν. Αβόρανη στο LIDL,  σήμερα το πρωί ήταν μία λίμνη, όπως κάθε φορά όταν βρέχει. Το πρωί αρκετοί οδηγοί, στο σημείο αυτό δρόμο, χρειάστηκαν αμφίβια οχήματα για την διέλευση των πολιτών. 
Στο οδικό δίκτυο αυτό διέρχονται καθημερινά πολλά αυτοκίνητα από την .... περιοχή τηςορεινής και πεδινής Τριχωνίδας και νοιώθουν το ταρακούνημα από τα σαμάρια και τις κακοτεχνίες αυτού του δρόμου συν των δύο επικίνδυνων και χωρίς σήμανση κόμβων (!) που τον διεμβολίζουν επιτείνουν τους στους οδηγούς και παρατηρούνται αρκετά ατυχήματα.
Αν δεν κάνουμε λάθος για αυτό το οδικό δίκτυο (Αγρινίου-Θέρμου) είχαν βγει αρκετά εκ. αλλά η τότε δημοτική αρχή προτίμησε να τα δαπανήσει στην "πρωτεύουσα πόλη" μόνο μέχρι το σημείο αυτό, όπου αρχίζουν τα βάσανα των οδηγών όχι ότι η αλλαγή κατεύθυνσης, το στένεμα του δρόμου, πεζοδρόμια, φωτισμός κ.λ.π. της πρώην Καρπενησίου έδωσαν και κάποια ουσιαστική λύση στη πόλη το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τα όρια του παλιού Αγρινίου έχουν πάψει να ισχύουν μετά τον "Καλλικράτη" και ας μην κρύβονται οι αρμόδιοι του δήμου πίσω από τις παλιές  πινακίδες της ΔΕΣΕ - πρώην 3η ΔΕΚΕ). Ότι παύει δηλαδή ο δρόμος στο σημείο αυτό, που αναφέρουμε να είναι δικαιοδοσία του δήμου μετά την πινακίδα και πρέπει να έρθει το…κράτος για να τον φτιάξει, ξεχνούν βέβαια ότι τα νέα όρια του δήμου Αγρινίου είναι μέχρι τη Δουγρή! 
Αν είναι έτσι "ζήσε Μάη μου να φας τρυφίλη!" 
Το θέμα έχει τεθεί στην Περιφέρεια, εκείνη δεν έχει λεφτά (ενώ έχει στείλει υπόμνημα ο Κατσιφάρας στο υπουργείο για τα χάλια με τις λακκούβες του οδικού δικτύου) και τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ειδικά στο ρεύμα προς Αγρίνιο δεξιά στο ύψος των επιχειρήσεων που υπάρχουν εκεί η εικόνα είναι αποκαρδιωτική ακόμα και αν δεν είναι πλημμυρισμένες οι λακκούβες. Η έλλειψη συλλεκτών απορρόφησης των ομβρίων και φερτών υδάτων είναι φανερή. Το μόνο σωστό από ότι φαίνεται στο κομμάτι αυτό, που έγινε και λειτουργεί ακόμη είναι το πράσινο στο μέσον του δρόμου. Υπάρχουν αρμόδιοι σ' αυτό το "μπάχαλο" να ασχοληθούν και να δώσουν κάποιες απαντήσεις στους πολίτες επί της ουσίας; 

Δείτε βίντεο από την ώρα της καταιγίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: