Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Σκάνδαλο "ανακάλυψε" ΞΑΝΑ η Ζέτα Μακρή με ασθενείς “φαντάσματα” στην Ψυχική Υγεία!


Αγνωστο γιατί η κυρία Μακρή επανέρχεται,με ορυμαγδό καταγγελιών για ασθενείς "φαντάσματα" στην Ψυχική Υγεία.Ενα θέμα που αγνοεί ή θέλει να αγνοεί η κυρία υφυπουργός Υγείας,εκτός και αν ο τελικός σκοπός του υπουργείου είναι να μειωθεί δραστικά ο ήδη πετσοκομμένος προϋπολογισμός και κατ' επέκταση οι παρεχόμενες υπηρεσίες και γι' αυτό εφευρίσκουν ασθενείς "φαντάσματα"!

Αλλωστε σαφέστατα το είπε η ίδια σήμερα:
"Εκτιμάται ότι με το νέο τρόπο χρηματοδότησης των Μονάδων Ψυχικής Υγείας ΝΠΙΔ μκχ, η σπατάλη περιορίστηκε κατά 30.000.000 € (από 90.000.000 € περίπου, σε 60.000.000 €).Με τους περαιτέρω ελέγχους, η μείωση της σπατάλης αναμένεται να περιοριστεί κατά 30% τουλάχιστον."!!!

Τα λέμε αυτά διότι,όταν ξανά τέλη Απριλίου έγιναν από την κυρία Μακρή οι ίδιες καταγγελίες,το δίκτυο  "ΨΥΧΑΡΓΩΣαπάντησε διεξοδικά σε όλα όσα ζητήματα έθεσε η υφυπουργός.

Επιπλέον  σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στην ψυχική υγεία το υπουργείο δεν έχει κατασταλάξει σ' ένα ενιαίο και σταθερό σύστημα ελέγχου των δομών και καταγραφής του θεραπευτικού τους έργου.Κάθε τόσο ζητάει και κάτι νέο για την καταγραφή των υπηρεσιών που παρέχονται στους εξυπηρετούμενους.

Εχει φτάσει στο σημείο να ζητάει αναδρομικά απίθανα στοιχεία για τα οποία ουδέποτε στο παρελθόν το υπουργείο είχε παραγγείλει την καταγραφή τους.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καλούνται καθημερινά οι επαγγελματίες της Ψυχικής Υγείας να επανασυντάσσουν αρχεία καταγραφής εις βάρος της παροχής πραγματικών υπηρεσιών.

Ουδέποτε η κυρία υφυπουργός στα δυο χρόνια της θητείας της έχει καλέσει σε διαβούλευση επαγγελματίες της Ψυχικής Υγείας με σκοπό την δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος καταγραφής,ελέγχου και αξιολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών.Αντιθέτως τεχνοκράτες του υπουργείου Υγείας συνέταξαν ατελή συστήματα καταγραφής που ουδεμία εφαρμογή μπορούν να έχουν στο θεραπευτικό έργο.

Το υπάρχον σύστημα καταγραφής δυστυχώς είναι "αυτιστικό" και επιδέχεται μόνο κωδικοποιήσεις χωρίς να αντιλαμβάνεται το ουσιαστικό θεραπευτικό έργο που παρέχεται από τις δομές Ψυχικής Υγείας καθιστώντας τους λήπτες των υπηρεσιών αυτών απλούς αριθμούς.

Αυτά τα λίγα για να μη νομίζουν ότι καταπίνουμε αμάσητα όσα βαρύγδουπα καταγγέλλουν κάθε τόσο δήθεν κοπτόμενοι για ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προστασία του δημοσίου χρήματος,ενώ παραβλέπουν σκοπίμως τις ανάγκες των ασθενών (που συμβαίνει να είναι συνάνθρωποί μας!).

από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: