Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Φινάλε με νίκη ο Παναιτωλικός 1-0 τον ΟΦΗ


Φινάλε απόψε του πρωταθλήματος της Super League!
Μπροστά σε 5000 και πλέον οπαδούς του,μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα και με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του ο Παναιτωλικός αντιμετώπισε στο Αγρίνιο τον ΟΦΗ,σ' ένα ματς χωρίς βαθμολογική σημασία,αφού και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους αρκετές αγωνιστικές πριν το τέλος.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας,ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα,είχε όμως πλούσιες φάσεις (ειδικά στο πρώτο μέρος),δυνατές μονομαχίες,ψιλοφασαρίες στο τέλος με πρωταγωνιστή τον προπονητή του ΟΦΗ κι ένα γκολ που έδωσε τη νίκη στον Παναιτωλικό!

Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τον Παναιτωλικό να υπερέχει ελαφρώς των κρητικών.
Μόλις στο 4′ σουτ του Μαρτίνες μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού και έφυγε κόρνερ.

Στο 13' μία ωραία ενέργεια από τον Πασά,που όμως σούταρε αδύναμα και ο Αγριμάκης μπλόκαρε εύκολα.

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε το ανοιχτό παιχνίδι του ΟΦΗ και πέρασε στην επίθεση δημιουργώντας πλείστες ευκαιρίες,χωρίς να μπορεί να τις τελειώσει αποτελεσματικά.

Στο 16' σε σέντρα του Κουτρομάνου ο Καμαρά δεν πρόλαβε τη μπάλα.Ενα σουτ του Μαρτίνες στο 21' έφυγε άουτ και στο 24' ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο γκολ με τον Γκάλο,όπως και στο 25' με τον Καμαρά,όμως και τις δύο φορές η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Στο 31' αμέσως μετά την είσοδό του ο Μπόγιοβιτς έστρωσε στον Καμαρά που
πλάσαρε πάνω στον Αγριμάκη από πλάγια θέση.Στο 33' μακρινό σουτ του
Μελισσά πάνω από τα δοκάρια του ΟΦΗ.

Στο 38΄κέρδισε το πρώτο κόρνερ ο ΟΦΗ!

Το ημίχρονο τελείωσε μ' ένα άστοχο σουτ του Μαρτίνες.

Με το νεαρό διεθνή Μήλιο στη θέση του Κουτρομάνου ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός.

Τίποτα το ιδιαίτερο και πάλι από τους παίκτες και των δύο ομάδων μέχρι το 62',που ο Γκάλο με ωραία εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 1-0.

Στο 75' σουτ του Καμαρά στο δοκάρι του Αγριμάκη.

Με την είσοδο του Παπάζογλου και του Περογαμβράκη ο ΟΦΗ έδειχνε πιο απειλητικός κι έψαχνε με καμινάδες την ισοφάριση.Τότε όμως φάνηκε η μεγάλη κλάση του Στεφανάκου,που ίσως να αδικήθηκε φέτος,ο οποίος τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις είπε όχι σε Ντουντού και Παπάζογλου.

*Στις καθυστερήσεις απεβλήθη ο Γοδόι με δεύτερη κίτρινη
*Τιμωρημένος ο Μάκης Χάβος είδε το ματς πίσω από τον πάγκο
*Συνεχείς διαμαρτυρίες του προπονητή του ΟΦΗ και διενέξεις με την εξέδρα πέρασαν ατιμώρητες από το διαιτητή
*Πρώτη εμφάνιση του νεαρού Μήλιου στην ενδεκάδα του Παναιτωλικού
*Πανηγυρική ατμόσφαιρα στο γήπεδο,επευφημίες και χειροκροτήματα απ' όλους για όλους

Τέλος του πρωταθλήματος 2013-2014
Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός,υποβιβάστηκαν Αρης και Απόλλων Σμύρνης,στα μπαράζ η Ξάνθη
Ικανοποιητική κρίνεται η συμμετοχή του Παναιτωλικού,που θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη αν θυμηθούμε τα παιχνίδια που έχασε στις καθυστερήσεις και μάλιστα από στημένες φάσεις (ΠΑΣ Γιάννενα,Λεβαδειακός,Βέροια) ή αυτά που ηττήθηκε ενώ ήταν ανώτερος (Ξάνθη,Αστέρας Τρίπολης κλπ).

Στην 8η θέση ο Παναιτωλικός με 42 βαθμούς.

Συνολικά στο πρωτάθλημα πέτυχε έντεκα νίκες,έφερε εννέα ισοπαλίες κι έχασε 14 φορές.Στο Αγρίνιο μετράει δέκα νίκες, πέντε ισοπαλίες και δυο ήττες.

Παναιτωλικός(Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρομάνος(46' Μήλιος), Καλί, Καμαρά, Μελισσάς, Πασάς(λ.τ. 31' Μπόγιοβιτς), Γοδόι, Σφακιανάκης(63' Τζούνιορ), Μαρτίνες, Γκάλο και Ανέν.

ΟΦΗ(Ρικάρντο Σα Πίντο): Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Ντουντού, Νούνιες(76' Παπάζογλου), Κυζιρίδης(60' Φραγκουλάκης), Ροβίθης, Κάλαϊζιτς(46' Περογαμβράκης), Μπαρέιρο, Μιζάλες, Στάθης.


Συνεχίζοντας σήμερα τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 88 χρόνων από την ίδρυσή του ο Παναιτωλικός απέδωσε φόρο τιμής σε εκείνους που συνέβαλαν στο σπουδαίο φιλεκπαιδευτικό έργο του

Πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του Παναιτωλικού Φώτη Κωστούλα ο αείμνηστος δάσκαλος των νυχτερινών σχολών,Πάνος Ζαφαράνας ,το βραβείο παρέλαβε ο γιός του Κώστας Ζαφαράνας.

Τιμήθηκε επίσης η προσφορά των φιλάθλων στο πρόσωπο δύο ανθρώπων που χρόνια τώρα δείχνουν την ανιδιοτελή αγάπη τους στην ομάδα:
Ο Γιώργος Γιαννόπουλος κινητοποίησε ομογενείς και οργάνωσε στις ΗΠΑ Σύνδεσμο φίλων του Παναιτωλικού. Η συμβολική αγορά εισιτηρίων διαρκείας όλων των μελών του, το ενδιαφέρον και η επαφή με την ομάδα, η διάδοση στην Αμερική του έργου και της δράσης του Παναιτωλικού, αποτελούν σημαντικό έργο.
Ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος (Κόκαλος) από μικρή ηλικία βρίσκεται δίπλα στον Παναιτωλικό, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, που ήταν και εκείνος πάντα κοντά στην ομάδα. Παρότι ζει μόνιμα στην Αθήνα, τον συναντάμε σχεδόν σε όλους τους αγώνες που δίνει η ομάδα μας, τόσο στο Αγρίνιο, όσο και στα υπόλοιπα γήπεδα της χώρας, στηρίζοντας τον Παναιτωλικό με ανιδιοτέλεια και στις χαρές και στις λύπες.

από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: