Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ακουσε τα εξ' αμάξης στο Μεσολόγγι ο υπουργός Δικαιοσύνης

Κλίμα οργής και αποδοκιμασίας στο Μεσολόγγι για τον ανυποχώρητο Χ. Καστανίδη που αρνήθηκε να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που του έθεσαν οι δικηγόροι και οι αιρετοί.
Δεκτός με γιουχαΐσματα, αποδοκιμασίες και σκληρούς χαρακτηρισμούς για την στάση την δική του, της Κυβέρνησης και των τοπικών βουλευτών έγινε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης πριν από λίγο στο Μεσολόγγι από κατοίκους και δικηγόρους του οικείου Πρωτοδικείου.
Ο κ. Καστανίδης αφού άκουσε τους Π. Κατσούλη, Γ. Αναγνωστόπουλο, Γ. Πρεβεζάνο και Γ. Ατσαλάκη στη συνέχεια επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης για ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο οχυρωμένος πίσω από τις αποφάσεις των εκάστοτε επιτροπών που συστήνονταν «λίγο πριν ή λίγο μετά τις ομιλίες αρχηγών κομμάτων στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου». Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι βρήκε από τους προκατόχους του τις εισηγήσεις οι οποίες πάντα προέκριναν το Αγρίνιο για έδρα του Εφετείου. Ερωτώμενος,αποδοκιμαζόμενος και δεχόμενος σκληρή κριτική από τους παριστάμενους δεν ανέφερε όμως την απόφαση επιτροπής επί κυβερνήσεως Σημίτη που προέκρινε το Μεσολόγγι με γνώμες 5-0, ούτε απάντησε στην μομφή ότι μέλη των επιτροπών ήταν Εφέτες, Αρεοπαγίτες και άλλοι υψηλά ιστάμενοι προερχόμενοι από την περιοχή του Αγρινίου. Δεν απάντησε ούτε όταν ο κ. Ατσαλάκης του είπε ότι απεκρύβησαν έγγραφα στην Επιτροπή που έβγαλε την τελευταία γνωμοδότηση, ούτε όταν δικηγόροι της Ναυπακτίας και ο πρώην πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Αντ. Γρίβας τον ρώτησαν για την προσωπική του άποψη σχετικά με το θέμα.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης μίλησε για λίγο εξαπολύοντας βέλη για την στάση του υπουργείου και του ίδιου του υπουργού και μόλις ολοκλήρωσε αναχώρησε συνοδευόμενος από δημοτικούς του συμβούλους τονίζοντας πως δεν θα καθίσει να ακούσει προτετελεσμένες αποφάσεις.
Πολύ αυστηροί ήταν και οι άλλοι ομιλητές με τον κ. Αναγνωστόπουλου να ρίχνει ευθύνες στον πρώην νομάρχη Θ. Σώκο λέγοντας ότι αυτός ήθελε και έγινε το Εφετείο στο Αγρίνιο και τον Γ. Πρεβεζάνο να κινείται περίπου στο ίδιο μήκος κύματος με τον δήμαρχο Μεσολογγίου και να αναζητά Δικαιοσύνη και σεβασμό για το εν λόγω θέμα.
Και ο κ. Ατσαλάκης ήταν ιδιαίτερα σκληρός αναφέροντας το ιστορικό και τις τρικλοποδιές που έμπαιναν κάθε λίγο και λιγάκι παρασκηνιακά για το θέμα, υπονοώντας σαφώς και τους αιτωλοακαρνάνες βουλευτές τους οποίους κατηγόρησε ότι "λειτουργούν σαν τοπάρχες του Αγρινίου". Μάλιστα ο ίδιος και πάρα πολλοί παριστάμενοι ρώτησαν τον υπουργό γιατί ποτέ το υπουργείο δεν έθετε ερώτημα για την ίδρυση Εφετείου στο Μεσολόγγι και πάντα μονομερώς το θέμα ερχόταν στις επιτροπές με τίτλο «Ίδρυση ή όχι Εφετείου στο Αγρίνιο».
Εν τέλει ο κ. Καστανίδης άκουσε τα εξ αμάξης, αλλά φάνηκε ανυποχώρητος προσφέροντας μόνο ως κερασάκι στην τούρτα την πρόθεσή του να στείλει ερώτημα στην αρμόδια επιτροπή για την ίδρυση Διοικητικού Εφετείου στην Ι.Π. Μεσολογγίου.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο χώρο ήταν συγκεντρωμένες μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας υπό τον φόβο επεισοδίων.
http://www.aixmi-news.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to efetio sto agrinio T E L O S katalaveteto noumera mesologites.iera polis ke kourafeksala.zoa e zoa.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=0erc7Bv2bYs

Αφιερωμένο στους "αγωνιστες" !