Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

«Κοινωνικός αυτοματισμός» στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου – Έφεραν αντιμέτωπους εργαζόμενους με το κίνημα «Δεν Πληρώνω»


Σε νέα κινητοποίηση προχώρησε σήμερα, Παρασκευή, το κίνημα "Δεν πληρώνω", ανοίγοντας, από τις 2.30 μ.μ., τις μπάρες στα διόδια της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, σε μια ακόμη κίνηση διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές των διελεύσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ανέβηκαν οι τόνοι, όταν εργαζόμενοι στα διόδια ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με τα μέλη του κινήματος, επικαλούμενοι φόβους για το εργασιακό τους μέλλον, αν συνεχιστούν αυτού του είδους οι κινητοποιήσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του attacktv, το προσωπικό των διοδίων απευθύνθηκε με έντονο τρόπο στους διοργανωτές της κινητοποίησης, εκφράζοντας τον προβληματισμό του, ότι, με αυτό τον τρόπο, υπάρχει περίπτωση να κληθούν οι εργαζόμενοι στα διόδια να πληρώσουν τα... σπασμένα.
Απαντώντας, τα μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω” ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν σε τέτοιες πιέσεις, που παραπέμπουν ευθέως στη λογική του “κοινωνικού αυτοματισμού”, βάσει του οποίου ο ένας κλάδος εργαζομένων....
στρέφεται έντεχνα κατά του άλλου, με απώτερη επιδίωξη να αλληλοεξουδετερώνονται οι κινητοποιήσεις όλων των κοινωνικών ομάδων. Επιπλέον, κατέστησαν σαφές πως όχι μόνο θα συνεχίσουν, αλλά και θα εντείνουν αυτής της μορφής τις δράσεις τους, καθώς θεωρούν υπέρογκα τα αντίτιμα των διοδίων που καλούνται να καταβάλλουν οι πολίτες, εν μέσω, μάλιστα, μιας φοβερής οικονομικής κρίσης.
Δεν σκέφτεται απολύσεις, διαβεβαιώνει η Κοινοπραξία
Σε επικοινωνία που είχε το attacktv με το διευθυντή Επικοινωνίας της Κοινοπραξίας “Γέφυρα Α.Ε.”, Γιάννη Φρέρη, εκείνος τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι στην πλευρά της εργοδοσίας δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη για απολύσεις μέρους του προσωπικού της.
Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται αν η σημερινή αντίδραση των εργαζομένων συνιστούσε μια αποκλειστικά δική τους πρωτοβουλία, που προκλήθηκε από την ανησυχία για το εργασιακό τους μέλλον, σε περίπτωση που... καθιερωθεί να αφήνεται ελεύθερη η διέλευση των οχημάτων, κάτι που συνεπάγεται περιορισμό εσόδων της εργοδότριας Κοινοπραξίας, που τους προσέλαβε και τους απασχολεί, ή αν είχαν κάποια... προμηνύματα, εκ μέρους της εργοδοσίας, ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν μπορεί παρά να έχουν δυσμενή αντίκτυπο και στους ίδιους.
ΠΗΓΗ
από ΑΝΤΙΧΤΥΠΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oi gnostoi tsabatsides tou den plirono vre oust.

Ανώνυμος είπε...

Ta kommatoskyla toy Tsipra kai tou PAME ksanaxtipisan... Oksw zwa