Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Επιτυχημένη εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Την Κυριακή 3/04/2011 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το καθιερωμένο Τσάϊ της ΕΛΕΠΑΠ στο ΠΙΘΑΡΙ STUDIO με καλεσμένο ομιλητή τον κλινικό ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή Δημήτριο Μπούκουρα και θέμα «Κατάθλιψη, η μάστιγα του αιώνα μας».
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος και η Αντιδήμαρχος κα Κων/να Κατσαρή. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κος Επαμεινώνδας Τάνταρος μίλησε για τα 12μιση χρόνια πορείας του παραρτήματος και για την ουσιαστική προσφορά του στην κοινωνία του Νομού μας. Ευχαρίστησε θερμά το κοινό που συνεχίζει να στηρίζει αυτές τις προσπάθειες και τόνισε ότι παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η ΕΛΕΠΑΠ συνεχίζει να παρέχει άριστες υπηρεσίες στο παιδί με αναπηρία και να προσφέρει χαμόγελα ζωής στις 900 και πλέον οικογένειες που έχουν ζητήσει τη βοήθειά της.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Μπούκουρας, αναγνωρισμένος επιστήμονας στο χώρο της ψυχικής υγείας. Στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «….Η κατάθλιψη είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ψυχικές ασθένειες της εποχής και ότι πρόκειται για ασθένεια αντιμετωπίσιμη. Η κατάθλιψη, με την κοινή σημασία του όρου είναι μία άσχημη διάθεση που είναι η φυσιολογική απάντηση σ’ένα ερέθισμα που συνήθως έχει να κάνει με μία αίσθηση απώλειας. Όταν η κατάθλιψη συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα που τείνουν να επιμένουν, τότε αποτελεί σύνδρομο ή διαταραχή». Ο κος Μπούκουρας ανέλυσε τα συμπτώματα της κατάθλιψης, τις αιτίες, τους κύριους τύπους κατάθλιψης καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή καθώς από νωρίς φίλοι της ΕΛΕΠΑΠ προσήλθαν στην εκδήλωση τιμώντας την προσπάθεια που κάνουν τα μέλη της Τ.Δ.Ε. καλόντας στην πόλη μας καταξιωμένους επιστήμονες, που παρουσιάζουν θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, ενισχύοντας έτσι οικονομικά τα θεραπευτικά προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ.
Ευχαριστούμε θερμά τον ομιλητή μας κ. Δημήτριο Μπούκουρα ο οποίος αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκλησή μας και όλους όσους συμμετείχαν.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Αιτω/νίας Βασίλης Αντωνόπουλος, η αντιδήμαρχος Αγρινίου κα Κων/να Κατσαρή, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας.

Ο Πρόεδρος
Επαμεινώνδας Τάνταρος
Η Γενική Γραμματέας
Λαμπρινή Κολοβού

Δεν υπάρχουν σχόλια: