Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο Βασίλης Πατρώνης εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς

Την Κυριακή 3 Απριλίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς. Πρόεδρος εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία ο Φώτης Κουβέλης.
Στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος εξελέγη ο γηγενής Αγρινιώτης,Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Βασίλης Πατρώνης εκπροσωπώντας την οργάνωση Αγρινίου του κόμματος.
Ο Βασίλης Πατρώνης γεννήθηκε στο Αγρίνιο,στη γειτονιά της Αγίας Τριάδας και αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου.Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Παρίσι-Ι (Σορβόννη), όπου και υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή. Στη περίοδο 1986-1996 εργάστηκε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου και από το 1996 διδάσκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο σήμερα υπηρετεί ως μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής. Έχει επίσης διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Στα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Αγροτική και η Τοπική Ανάπτυξη, καθώς και η Οργάνωση και η Διοίκηση Κοινωνικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών και Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συμμετείχε ενεργά στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα της μεταπολιτευτικής περιόδου, ενώ δεκάδες άρθρα του σε θέματα κριτικής θεωρίας και ανάλυσης έχουν φιλοξενηθεί σε τοπικά και αθηναϊκά περιοδικά και εφημερίδες. Είναι μόνιμος συνεργάτης της «Ελευθεροτυπίας» και επιμελητής της ειδικής έκδοσης του «Ε-Ιστορικά», με τίτλο «Αγρίνιο: Η Πόλη του Καπνού».

Στο στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών κατέβηκε πρώτα με το συνδυασμό του Παύλου Μοσχολιού στο Αγρίνιο και πέρσι με το συνδυασμό της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!

Ο Βασίλης Πατρώνης είναι παντρεμένος με την Μαρία Λιάτσου και έχει δύο κόρες.

Τα συγχαρητήριά μας κι ό,τι καλύτερο τόσο στην  πολιτική σου πορεία,όσο και στην πανεπιστημιακή και προσωπική σου ζωή φίλε Βασίλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: