Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Υπάρχει Κυβέρνηση ή απεργεί κι αυτή;Δύο δημόσια Νοσοκομεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους!


Στην απόφαση να αναστείλουν την λειτουργία του Αιγινήτειου και του Αρεταίειου προχώρησαν διοικητικοί, γιατροί και πανεπιστημιακοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν να κάνουν εισαγωγές αφού λόγω ... έλλειψης κονδυλίων δεν είναι πλέον δυνατή η πλήρης και εύρυθμη λειτουργία τους!

Οπως διαβάζουμε στη  σχετική τους ανακοίνωση,η απόφαση της αναστολής ελήφθη στην κοινή  συνεδρίαση των Εφορειών των δύο Νοσοκομείων στις 7/4. Τα δυο Νοσοκομεία υποφέρουν από έλλειψη φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, καυσίμων, μέχρι και τροφίμων ενώ, μεγάλο είναι και το πρόβλημα με τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Προειδοποίησαν μάλιστα ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι επικίνδυνη για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών. Γι΄αυτό και προχώρησαν στην «αναστολή της συμμετοχής τους στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία».

Εξέφρασαν μάλιστα το αίσθημα λύπης τους γι΄αυτή την εξέλιξη, ξεκαθαρίζοντας ότι «το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνολογικό και λοιπό προσωπικό θα βρίσκονται σε μέγιστη ετοιμότητα για την κανονική λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και τη νοσηλεία των αναγκαίων περιστατικών με την εποπτεία των Διευθυντών των Κλινικών και Εργαστηρίων».
από ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: