Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

73χρονος με χειροπέδες για εμπόριο πιστολιών και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων

Αναζητείται η 32χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος

Για παράνομη εμπορία κυνηγετικών φυσιγγίων, πιστολιών και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων, κατηγορείται ένας 73χρονος, ο οποίος συνελήφθη σήμερα στο Αγρίνιο.

Στο πλαίσιο αστυνομικών  ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης διάθεσης φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου έκαναν σήμερα το μεσημέρι έρευνα σε κατάστημα ειδών αλιείας και κυνηγιού στο Αγρίνιο, το οποίο λειτουργούσε με προσωρινά υπεύθυνο τον 73χρονο.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί βρήκαν τρία πιστόλια και μια συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, 10.950 κυνηγετικά φυσίγγια, 100 μεταλλικά καψύλλια, και 10 μεταλλικές τάπες εκτόξευσης με πυρίτιδα.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, σήμερα (14-4-2016) το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 73χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη εμπορία κυνηγετικών φυσιγγίων και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει και μια 32χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος, εντός του οποίου διατίθενταν προς πώληση τα κατασχεθέντα, η οποία αναζητείται για να συλληφθεί.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης διάθεσης φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου πραγματοποίησαν, σήμερα το μεσημέρι, έρευνα, σε κατάστημα ειδών αλιείας και κυνηγιού στο Αγρίνιο, το οποίο λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος ο 73χρονος, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:

• Τρία πιστόλια και μια συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων,
• (10.950) κυνηγετικά φυσίγγια,
• (100) μεταλλικά καψύλλια,
• (10) μεταλλικές τάπες εκτόξευσης με πυρίτιδα

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου απουσίαζε η 32χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία διέθετε προς πώληση τα κατασχεθέντα, χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: