Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Μηνύσεις και συλλήψεις για δωροδοκία στα Τρίκαλα


Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στη 2η αγωνιστική, αλλά τα «ύποπτα» τηλεφωνήματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους. Μάλιστα, ο Χρήστος Πουρής  των Τρικάλων βρέθηκε πρόσφατα στο «στόχαστρο» ανθρώπων που του ζήτησαν να έχει μειωμένη απόδοση στο παιχνίδι κόντρα στονΛεβαδειακό με αντάλλαγμα 30.000 ευρώ και μεταγραφή σε σύλλογο της Σούπερ Λίγκα την επόμενη σεζόν.

Ο 24χρονος τερματοφύλακας αρχικά ενημέρωσε τους διοικούντες τον ΑΟΤ και στη συνέχεια ο πρόεδρος Βαγγέλης Πλεξίδας μαζί με τον παίκτη κατήγγειλαν το συμβάν στις αστυνομικές Αρχές των Τρικάλων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που πηγάζουν από την πόλη των Τρικάλων, ο "ισχυρός" άνδρας της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννη Κομπότης βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα της θεσσαλική πόλης. Ο μεγαλομέτοχος των Βοιωτών έκανε με τη σειρά του μήνυση σε Πλεξίδα και Πουρή για ψευδή κατάθεση, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να οδηγηθούν στο Αστυνομικό τμήμα μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο τερματοφύλακας των Τρικαλινών έδωσε επιπλέον κατάθεση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Βαγγέλης Πλεξίδας κρατείται για παλαιότερα αδικήματα.  Ωστόσο, ο Γιάννης Κομπότης θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα, ενώ από την άλλη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΟΤ έχει ενημερώσει ήδη την Ένωση Β' και Γ' Εθνικής για το περιστατικό.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός

Το κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι Βοιωτοί: "Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ καταγγέλλει την ΠΑΕ Τρίκαλα και τον πρόεδρό της για δυσφήμιση του αθλήματος. Με απαράδεκτες ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα του ποδοσφαίρου και αποσκοπούν να βλάψουν την ομάδα μας, αλλά και να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψη του Προέδρου μας κ. Κομπότη, κατασκευάστηκε ψευδή μήνυση καθ’ όλα τα πραγματικά περιστατικά της, που αφορούν στην ομάδα μας, σκιαγραφώντας δήθεν απόπειρα δωροδοκίας! Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κανένας ποδοσφαιριστής ή παράγοντας της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, κυρίως ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Κομπότης, δεν εμπλέκεται κατ’ ουδένα τρόπο με τα άθλια σενάρια που κατασκεύασε ο εν λόγο πρόεδρος, αποσκοπώντας να δυναμιτίσει το κλίμα του αγώνα και να αποσυντονίσει τους ποδοσφαιριστές μας. Ήδη η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ από το μεσημέρι έχει καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της ΠΑΕ Τρίκαλα και του ποδοσφαιριστή Πουρή Χρήστου για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση".

Ανακοίνωση της ΕΕΠ Β&Γ Εθνικής


Η ανακοίνωσε που εξέδωσε η ΕΕΠ αναφέρει τα εξής: "Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Β΄& Γ΄ Εθνικής με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι ομάδα της FOOTBALL LEAGUE υπέβαλε μήνυση για απόπειρα δωροδοκίας παικτών της. Κοινός στόχος είναι ένα καθαρό και αξιόπιστο πρωτάθλημα που οι αγώνες θα κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους. Θα πρέπει άπαντες για την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος να είναι φειδωλοί σε κρίσεις. Στην περίπτωση δε που υφίστανται υπόνοιες για μη ομαλή και επί ίσοις όροις διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, θα πρέπει αυτές να συνοδεύονται με ακλόνητα στοιχεία, διότι διαφορετικά οδηγούμεθα στο αντίθετο αποτέλεσμα, ήτοι στην αναταραχή και στην καχυποψία των φιλάθλων. Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο έχει η Δικαιοσύνη και η Αθλητική Δικαιοσύνη η οποία θα πρέπει να επέμβει καταλυτικά και όποια ομάδα ή πρόσωπο λειτούργησε παραβατικά να τύχει παραδειγματικής τιμωρίας".   

Δελτίο τύπου εξέδωσε πριν απο λίγο η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων με το οποίο κάνει λόγο ότι ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης κρατείται στην ασφάλεια Τρικάλων. Παράλληλα το δελτίο τύπου αναφέρει πως αφέθηκε ελέυθερος ο πρόεδρος του ΑΟΤ καθώς και ο ποδοσφαιριστής ο οποίος και έκανε την καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: "Χθες 18/9/2010 προσήλθε στην υπηρεσία μας Τ.Α Τρικάλων, ποδοσφαιριστής του ΑΟ Τρίκαλα και κατήγγειλε ότι άτομο του περιβάλλοντος του προέδρου της ΠΑΕ Λεβαδειακός επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και του πρότεινε να έχει μειωμένη απόδοση στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακού για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας που θα διεξάγονταν σήμερα 19/9/2010 και ώρα 18:00 στο Εθνικό Στάδιο Τρικάλων έναντι τιμήματος. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Λεβαδειακού προσφέρονταν να του δώσει προς τούτο το ποσό των 20.000 ευρώ και σε περίπτωση που προέκυπτε κάτι εις βάρος του την μεταγραφή του στην ΠΑΕ Λεβαδειακός. Στα πλαίσια της προανάκρισης συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, το δε άτομο που επικοινώνησε με τον ποδοσφαιριστή αναζητείται. Κατά την διάρκεια της κράτησης του στο ΤΑ Τρικάλων υπέβαλλε μύνηση κατά των προαναφερομένων για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η Εισαγ. Πλημ/κων Τρικάλων που ενημερώθηκε σχετικά παρήγγειλε να κρατηθεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακού και να αφεθούν ελεύθεροι ο πρόεδρος και ο ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ Τρίκαλα και υποβληθεί η σχετική δικογραφία".

http://www.mikriliga.com/

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως ο αγώνας Τρικάλων-Λεβαδειακού έληξε 4-0 υπέρ των γηπεδούχων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: