Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ «ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ»


-Μάστορα τώρα θα πάω στο Σύριζα. Πρωί- πρωί ο τριαντάχρονος βοηθός με την τσίμπλα στο μάτι.
-Κάτσε ρε αγόρι μου θα σκοτωθείς. Τι κολοτούμπες και «σάλτα μορτάλε» είναι αυτά; Από χειροκροτητής του Γεωργίου του μηδαμινού, στη Χρυσή Αυγή, κι από κει στο Σύριζα;
- Θέλω να τους τιμωρήσω μάστορα. Σήμερα πια δεν έχω ούτε για τσιγάρα.
-Δε ξέρω κάνε ότι θές. Σου είχα πει για τη χρυσή αυγή, και τώρα λες σε πείραξε το «ηγέρθητο». Φτιάξε καφέ ν’ ανοίξει το «γκαβό μας» κι έλα κάτσε να το συζητήσουμε. Έτσι κι αλλιώς πάλι δεν έχουμε δουλειά.
Κι έτσι μ’ ένα πικρό καφέ γιατί τελείωσε και η ζάχαρη, άρχισε η πολιτική ανάλυση στην έναρξη της κυβερνήσεως «Πικραμένου»

- Να πάμε ρε μικρέ στο Σύριζα, Αλλά γιατί δεν έκανε κυβέρνηση τώρα που οι άλλοι του είπανε προχώρα;

- Καλά έκανε. Με ποιους ρε μάστορα με τους διεφθαρμένους; Ακούς αυτά που λένε τα λαμόγια και οι πολιτικάντηδες της συμφοράς.
- Κάτσε αγόρι μου ηρέμησε. Δεν είναι έτσι απλά τα πράματα. Εγώ εκεί μέσα βλέπω γίνεται του καραγκιόζη ο γάμος. Όλο παλινωδίες και υπαναχωρήσεις τώρα τελευταία. Δε βλέπεις το καβάλημα του καλαμιού κι όπου η κάθε συνιστώσα προσπαθεί να καπελώσει την άλλη. Έτσι έχουνε μάθει αυτοί μια ζωή σε συζητήσεις και μπλά- μπλά. Νύχτες ολόκληρες σ’ αυτό έχουνε «προπονηθεί».
- Παρακαλώ σύντροφε να είστε σύντομος.
- Όχι πριν σχολιάσω τις προηγούμενες τοποθετήσεις των συντρόφων.
- Αρκεί να μην είναι από την εποχή του Λένιν. Εμείς είμαστε της ανανεωτικής αριστεράς σύντροφε.
- Η δική μας συνιστώσα αρνείται να υποταχθεί στις ρεβιζιονιστικές και οπορτουνιστικές αντίληψες των απολογητών της αντίδρασης.
- Είστε εκτός θέματος σύντροφε. Συζητάμε για μια δυναμική πορεία κι όχι για την πορεία του σοσιαλισμού .
- Όχι κύριε πρόεδρε . Το παραμικρό γεγονός έχει επίδραση στο προτσές της μετεξέλιξης της κρίσης του καπιταλισμού και …….
- Μα αυτές είναι απόψεις του κκε σύντροφε . Άντε να τα πείς στον Περισσό.
- Μα εκεί δεν σ’ αφήνουν να μιλήσεις σύντροφε ….



Έχεις προπονηθεί εσύ μικρέ σ’ αυτό το σύστημα που παίζει η ανανεωτική αριστερά, η η μικροαστική σου καταβολή θα σε πετάξει έξω απ’ το παιχνίδι και θα γυρίσεις πάλι στη Χρυσή Αυγή;
-Τι σχέση έχω εγώ ρε μάστορα με όλα αυτά. Εγώ θέλω να τιμωρήσω τα παλιά κόμματα που ρήμαξαν τη χώρα.
- Και ποιος σου είπε ότι έχεις; Πάλι δεν είχες όταν ψήφισες Χρυσή Αυγή, και μάλιστα περίμενες και δράσεις. (Θα μπούν που λες μάστορα οι δικοί μας στη βουλή και θα τους λυσσάξουν στο ξύλο τους πουλημένους. . Έτσι θα βάλουν γνώση και δεν θα τρώνε τα λεφτά μας.) Μικρέ αυτή η ψήφος πουθενά δεν οδηγεί.
-Και τι να κάνω μάστορα;
- Δεν πρόκειται να σου το πω εγώ. Σου είπα μην αφήνεις να σε χειραγωγήσει κανένας. Γίνε υπεύθυνος, σεβάσου τον εαυτό σου. Βάλε το χέρι στην καρδιά και ψήφισε αντμνημονιακά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: