Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η ΠΕΑΕΑ τίμησε τη μνήμη των 120 στην Αγία Τριάδα


Τη δική της εκδήλωση στη μνήμη των 120 εκτελεσθέντων αγωνιστών από τους κατακτητές το 1944, στο Αγρίνιο πραγματοποίησε σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και το παράρτημα της του Αγρινίου.

Κατατέθηκαν στεφάνια από συγγενείς των εκτελεσθέντων ενώ ομιλία έκανε στο χώρο ο πρόεδρος του παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ Θανάσης Αλεξάκης(φωτο). Ο κ. Αλεξάκης υπενθύμισε τα γεγονότα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και τη νίκη κατά του Φασισμού και του Ναζισμού ενώ τόνισε ότι όλα έγιναν λόγω των επιθυμιών της άρχουσας τάξης, ανατρέχοντας και στα γεγονότα του ελληνικού εμφυλίου. Υπενθύμισε ότι φαινόμενα σαν της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να ευδοκιμήσουν στην Ελλάδα, ενώ κάλεσε και όσους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα πίστεψαν ότι ψήφισαν αντισυστημικά στις προηγούμενες εκλογές να διορθώσουν την ψήφο τους, όπως ανέφερε.
Τέλος έκανε και μια αναδρομή στη συμβολή της πρώην ΕΣΣΔ στην έκβαση του πολέμου ενώ δήλωσε ότι κάποιες σύγχρονες θεωρήσεις της ιστορίας που μιλούν για εξίσωση των ολοκληρωτισμών πρέπει να πολεμηθούν από τους δασκάλους στα σχολεία.

Πριν την κατάθεση στεφάνων αναγνώστηκαν τα ονόματα των αγωνιστών που εκτελέστηκαν ενώ μετά από κάθε όνομα υπήρχε η αντιφώνηση «παρών» ή «παρούσα» για κάθε εκτελεσμένο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: