Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ο Βασίλης Πατρώνης στην τηλεοράση του Σκάι


Ο Βασίλης Πατρώνης υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. συμμετείχε στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου «Τώρα» στο ΣΚΑΙ. Σε συζήτηση με τους ανθυποψήφιους του Βάνα Μπάρμπα του ΛΑΟΣ, Μιχάλη Τιμοσίδη του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Ορφανό της ΝΔ και Κώστα Πουλάκη του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στα παρακάτω ζητήματα:


Συνεργασίες
Στο κυβερνητικό πρόβλημα της χώρας διατυπώνει ένα πρόγραμμα με δυο βασικούς άξονες συνεννόησης. Την αναθεώρηση του μνημονίου στην κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης αλλά και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Παραμονή στο Ευρώ:
     Μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, με την κοινωνία όρθια
Τα πράγματα στην πολιτική και μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής Ευρώπης δεν είναι αμετάβλητα. Νέοι συσχετισμοί προκύπτουν και νέες δυναμικές αναπτύσσονται. Πλευρές λοιπόν της δανειακής σύμβασης  -επαχθείς για τους εργαζόμενους και τους πολίτες- θα αναθεωρούνται εν κινήσει, αξιοποιώντας προοδευτικότερους συσχετισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το βάρος μας. Η λύση δεν είναι η στάση πληρωμών του Ελληνικού κράτους που εισηγούνται ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ,  «λαϊκή δεξιά» και ακροδεξιά και η οποία θα οδηγήσει στη χρεοκοπία και την επιστροφή στην δραχμή.

Προοπτική ενότητας των δυνάμεων της Αριστεράς-Διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ
Προφανώς δεν μπορούμε έτσι όπως είναι σήμερα οι θέσεις των άλλων δυνάμεων της Αριστεράς και ιδιαίτερα του ΚΚΕ, να συναντηθούμε γιατί διαφέρουμε σε θέματα στρατηγικής σημασίας με πρώτο και κύριο την συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ. Τι κοινό πρόγραμμα μπορείς να φτιάξεις όταν υπάρχει αυτό το προγραμματικό χάος; Η οποιαδήποτε συνεργασία θα διαλυθεί στην πρώτη δοκιμασία.
Για πρόταση ΣΥΡΙΖΑ συνεργασίας με Ανεξάρτητους Έλληνες
Στη βάση αυτής της απίθανης πρότασης βρίσκεται όχι η ανάγκη για ενότητα της Αριστεράς, αλλά για μια αντιμνημονιακή ενότητα χωρίς όρια, από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά . Βρίσκεται η εσφαλμένη αντίληψη ότι όλη η πολιτική ζωή συμπυκνώνεται στο δίλλημα μνημονιακές η αντιμνημονιακές δυνάμεις, όπου οι πρώτες είναι οι δυνάμεις του φωτός και οι άλλες του σκότους. Με αυτή την λογική, δυνάμεις της λαικίστικης δεξιάς και της ακροδεξιάς επειδή αντιτίθενται στο μνημόνιο γίνονται αποδεκτές ως στυλοβάτες της κατά τα άλλα αριστερής κυβέρνησης.
Κυβερνητικό πρόγραμμα
Χρειάζεται μια εθνική συμφωνία πάνω σε ένα ελάχιστο πρόγραμμα: παραμονή στο ευρώ, μείωση των ελλειμμάτων, εξυγίανση του κράτους και των θεσμών, ανόρθωση της οικονομίας, κοινωνική προστασία, φροντίδα για τους πιο αδύναμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: