Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Κουλουβάχατα στη Super League - Κίνδυνος υποβιβασμού για τέσσερις ομάδες


Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής του πρώτου τη τάξει Ελληνικού πρωταθλήματος αποφάσισε:
"Η κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ, αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 16 Ιουλίου και ώρα 2:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο SOFITEL (πλησίον αεροδρομίου "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ")"!

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία θα γίνει χωρίς να έχει επικυρωθεί η βαθμολογία του προηγούμενου πρωταθλήματος για τις θέσεις 11-16, αφού εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης καταγγελίας του Εργοτέλη και του Παναιτωλικού για παράτυπες μεταγραφές της Κέρκυρας και του Πανιωνίου.

Δηλαδή κάτι παρόμοιο με τα περσινά με τις ομάδες 1 και 2,που ήταν η Δόξα και ο Λεβαδειακός κι άρχισαν να παίζουν κάπου κοντά στα Χριστούγεννα.
Διαβάστε τώρα και το ρεπορτάζ που ακολουθεί από
το http://www.pamesports.gr/ και θα καταλάβετε γιατί μιλάμε για κουλουβάχατα!

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Super League αναφορικά με τη διοργάνωση του νέου πρωταθλήματος ακόμα πιο προβληματικού από το περσινό, καθώς τέσσερις ομάδες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του υποβιβασμού που θα σημάνει και μη ανταγωνιστικό προϊόν.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής, παρουσιάστηκαν τα δεδομένα για τις οφειλές της ΑΕΚ, του Άρη, του Πανιωνίου και του ΟΦΗ, οι οποίοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν ενημερότητα και κατ’ επέκταση άδεια συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όπως αναφέρει το «Goal» οι τέσσερις σύλλογοι έχουν λάβει διορία μέχρι τα τέλη του Ιουλίου να εξασφαλίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ήτοι να έχουν διευθετήσει τις οφειλές τους, μια και σε περίπτωση που παρουσιάσουν οφειλές άνω των 100.000 ευρώ χαρακτηρίζεται ως «σοβαρή» παράβαση από την ΕΕΑ και επισύρει ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών έως υποβιβασμό κατά μία κατηγορία.

Μάλιστα, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της λίγκας ακούστηκε η ατάκα «Και πώς να τις σώσουμε» κάτι που δείχνει την απελπισία των μελών του συνεταιρισμού και εξετάζουν οι επόμενες κινήσεις της διοργανώτριας αρχής προκειμένου να βρεθεί λύση. Στο… τραπέζι έπεσε η πρόταση βοήθειας από την Πολιτεία, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει το κοινωνικό αίσθημα.

Ο κύριος φόβος έχει να κάνει με την προειδοποίηση που υπάρχει από την NOVA ότι σενάριο πρωταθλήματος με τόσες αφαιρέσεις βαθμών ή και με την είσοδο κι άλλων ομάδων από την Football League σημαίνει αυτόματα «λιγότερο ανταγωνιστικό προϊόν» και αυτό θα έχει ως συνέπεια την μείωση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μεγαλύτερη του 25% που ως γνωστών απαιτεί για τη νέα χρονιά το συνδρομητικό κανάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: