Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Παράπονα για την απουσία των ιερέων από το νεκροταφείο του Αγρινίου


Παράπονα έχουν διατυπώσει στο agriniopress πολίτες, που επισκέπτονται τους τάφους δικών τους ανθρώπων, στο νεκροταφείο του Αγρινίου και δυσκολεύονται κάποιες ώρες της ημέρας να βρουν ιερέα

Είναι χαρακτηριστικό , αυτό που έγινε την περασμένη Παρασκευή, όπου περίπου στη μια το μεσημέρι δεν υπήρχε εφημέριος, ώστε να κάνει τρισάγιο σε τάφους, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου ήταν κλειστή και το τηλέφωνο κατεβασμένο.
Έτσι αρκετοί πιστοί έφυγαν άπραγοι.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως στην είσοδο της εκκλησίας του Αϊ Γιώργη, υπάρχει ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης όπου αναφέρεται ρητά πως εκτός των αργιών και των μεγάλων εορτών, στο νεκροταφείο υπάρχουν μόνιμα δυο ιερείς από το πρωί και μέχρι τη δύση του ηλίου. Κι όμως μερικές μέρες και ώρες, όπως φαίνεται δεν υπάρχει κανείς.

Καλό θα είναι πάντως εάν έχει αναπροσαρμοστεί το πρόγραμμα των ιερέων στο νεκροταφεία του Αγρινίου, το οποίο επισκέπτονται εκατοντάδες πολίτες καθημερινά, η Μητρόπολη να εκδώσει νέα ενημερωτική ανακοίνωση, διαφορετικά εάν υπάρχουν «κοπανατζήδες» ιερείς, τότε να ελεγχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: