Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

"Επιστράτευση" Παλαιμάχων Παναθηναϊκού για το πετρέλαιο των σχολείων της Λεπενούς!


Προθέρμανση Παλαιμάχων Παναθηναϊκού και Λεπενούς Αγρινίου για να ζεσταθούν οι μαθητές των σχολείων του χωριού! 

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και Πρόεδρος της Δ.Κ. Λεπενούς του Δήμου Αγρινίου μη έχοντας χρήματα για να προμηθεύσει με πετρέλαιο τα σχολεία του χωριού του, σοφίστηκε την διοργάνωση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων του ΑΡΗ Λεπενούς και αυτών του Παναθηναϊκού για να κάνει ταμείο. 


Ο κατά τα άλλα ο συμπαθής Πρόεδρος, ξεχνά ότι...
και αυτή η δραστηριότητα- στο οικονομικό σκέλος -είναι έμμεση φορολόγηση των συγχωριανών του και άντε μερικών φίλων από την περιοχή. Παράλληλα ξεφεύγει από τα όρια και τους σκοπούς μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης αφού αναλαμβάνει (ηθελημένα ή μη) να διαχειριστεί και να απαλλάξει από τις υποχρεώσεις του το κράτος έναντι των σκληρά φορολογούμενων (χαρατσωμένων) πολιτών. 


Ταυτόχρονα αντί να διεκδικούν ως τοπική κοινότητα και δημοτική αρχή Αγρινίου από την κεντρική εξουσία την χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών για ανθρώπινες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, ψηφίζουν να δαπανηθούν 4,7 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του πάρκου!!! Χωρίς καμία διαμαρτυρία…

Χωρίς ρήξη με τις μνημονιακές κυβερνήσεις από τη δημοτική αρχή και τους πολίτες να το καταλάβουμε καλά εκτός της θέρμανση των παιδιών θα λύπη και το ψωμί απ’ το τραπέζι και τότε δεν θα έχουμε φιλικό παιχνίδι….. 


Η αβάσταχτοι φόροι και τα χαράτσια της συγκυβέρνησης μας έχουν αλλάξει τα φώτα φίλε Στάθη και δεν βλέπω να κάνεις ταμείο… 

Αυτή η τακτική δηλαδή της έμμεσης ή άμεσης «χορηγίας» για να λειτουργήσει στοιχειωδώς ένα κοινωνικό κράτος δεν είναι και ο καλύτερος δρόμος που διάλεξες φίλε Πρόεδρε, δεν οδηγεί σε ανάκαμψη ούτε και δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα των σχολείων του χωριού σου. Η συγκυβέρνηση και η τρόικα αυτό θέλουν το μοίρασμα της φτώχειας μεταξύ μας για να μένει στους τραπεζίτες η καθαρή «ντάρα». 

Τι άλλο θα δούμε; Που έχουμε φθάσει; 

Το δημόσιο σχολείο για να συνεχίζει να υπάρχει στον τόπο σας θέλει μεγάλες κόντρες στους δυνατούς αέρηδες που ήρθαν. Με φιλικά παιχνίδια, προσευχές και παρακαλετά δεν γίνεται τίποτε φίλοι, θέλει ανάποδες στροφές η ιστορία για να αλλάξουν τα πράγματα, που η ραθυμία και η υποταγή των κολίγων της Λάκας του χέρσου οροπέδιου της «Βελαώρας» έφερε την ανυδρία στον τόπο. 

Το χωριό του Μήτσου Βλάχου άξιζε καλύτερης αντιμετώπισης δεν σκοτώθηκε για να κάνουν οι απόγονοί του επαιτεία για να μορφωθούν τα παιδιά τους αλλά «έπεσε» για τιμή και αξιοπρέπεια για να είμαστε και επίκαιροι με το επετειακό κλίμα, φίλε Στάθη…
kostaskordatos

Δεν υπάρχουν σχόλια: