Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Με τριάρα φιλοδώρησε το Βύζαντα ο Παναιτωλικός

Ο Κουτσοσπύρος άνοιξε το δρόμο
Επιτέλους νίκη για τον Παναιτωλικό! Οι αγρινιώτες έχοντας την κυριαρχία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα επιβλήθηκαν στο Αγρίνιο του Βύζαντα Μεγάρων επικρατώντας με 3-0 σε ένα αγώνα που χρειάστηκε να βάλουν τη σφραγίδα τους δύο δικά του παιδιά με τους Κουτσοσπύρο και Πασά να λύνουν το γόρδιο δεσμό μέσα σε διάστημα έξι λεπτών.
Ήταν σαφώς μια νίκη που την είχε άμεση ανάγκη ο Παναιτωλικός ο οποίος πλέον βλέπει με πιο αισιόδοξο μάτι τη δύσκολη συνέχεια του φετινού μαραθωνίου.
Κυρίαρχος αλλά άσφαιρος στο πρώτο μέρος

Καλή εμφάνιση από Γιάνεφ (ΦΩΤΟ ΔΕΡΒΙΣΗΣ)
Με αρκετές αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα παρουσιάστηκε στο γήπεδο ο Παναιτωλικός καθώς ο Ν. Καραγεωργίου προτίμησε να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες του με τους Καμαρά, Μητρόπουλο και Γκόλια να βρίσκονται στον πάγκο και τους Δάρλα, Γιάνεφ και Πασά να παίρνουν θέση στο αρχικό σχήμα της ενδεκάδας.
Οι αγρινιώτες από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξαν τις διαθέσεις τους και θέλησαν να κλείσουν τους αντιπάλους στα καρέ τους. Με τους Κούσα και Σφακιανάκη να καθαρίζουν κατά κράτος τις μονομαχίες στο χώρο του άξονα, το Γιάνεφ να τα πηγαίνει περίφημα σε ρόλο οργανωτή και τον Κουτσοσπύρο να έχει κερδίσει σχεδόν όλες τις κεφαλιές και προσωπικές μονομαχίες στην επίθεση, ο Παναιτωλικός περιόρισε το Βύζαντα σε παθητικό ρόλο. Πλην όμως έλειπε η τελική σωστή πάσα που θα έφερνε τους γηπεδούχους σε θέση βολής καθώς είτε από υπερβολικό άγχος (που φαινόταν ξεκάθαρα) είτε από υπερβολική διέθεση για το κάτι παραπάνω, το γκολ που θα έλυνε τα πόδια των παικτών του Παναιτωλικού δεν ερχόταν.
Με το Γιάνεφ να απειλεί είτε με μακρινά σουτ είτε με στημένες φάσεις (φάουλ), και την πίεση προς την αντίπαλη άμυνα να εξακολουθεί Παναιτωλικός έδειχνε ότι του έλλειπε απλά το γκολ που θα έγειρε την πλάστιγγα οριστικά προς το μέρος του απέναντι σε ένα Βύζα που φάνηκε απειλητικός μόλις μια φορά με το σουτ του Ντιαλό να μπλοκάρεται από τον Τακίδη.
Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον Παναιτωλικό να δείχνει την εικόνα της ομάδας που κυριαρχεί στο τερέν αλλά το στείρο μηδέν – μηδέν ήταν αυτό που είχε σφραγίσει τις μέχρι στιγμής προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.
                        Αγρινιώτική σ(τ)άμπα στο β’ μέρος!

Εξαιρετικό γκολ από Πασά (ΦΩΤΟ ΔΕΡΒΙΣΗ)
Με δύο γρήγορες αλλαγές ξεκίνησε ο Παναιτωλικός στο β’ μέρος καθώς ο Καραγεωργίου και θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του έριξε στον αγώνα τους Καμαρά και Γκόλια στις θέσεις των Γιάνεφ και Δάρλα.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν το πρώτο μέρος πιέζοντας τους αντιπάλους τους αναζητώντας το γκολ που θα έλυνε το γόρδιο δεσμό καθώς η ομάδα του Βύζαντα το μόνο που έκανε στο τερέν ήταν να αμύνεται, δίχως να δείχνει διάθεση να επιτεθεί.
Έμελε τελικά να είναι δύο δικά του παιδιά που μέσα σε ένα διάστημα έξι λεπτών έλυσαν το γρίφο της επιθετικής δυστοκίας των αγρινιωτών.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Χρ. Κουτσοσπύρος εκμεταλλεύτηκε άψογα σέντρα του Φαβάλι και με δυνατή κεφαλιά σκόραρε το πρώτο γκολ τόσο για τον ίδιο όσο και γιατον Παναιτωλικό.

Τό τρίτο γκολ από Ακουάρο (ΦΩΤΟ ΔΕΡΒΙΣΗΣ)
Το δεύτερο γκολ που σημειώθηκε έξι λεπτά αργότερα ήταν κυριολεκτικά χάρμα ιδέσθαι με τον Πασά να κερδίζει κατά κράτος τους αντιπάλους του και με μια κούρσα τριάντα μέτρων να μπαίνει παλλικαρίσια από τα πλάγια μέσα στην περιοχή του Πουρή και με άψογο πλασσέ να τον νικάει για δεύτερη φορά σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη του Παναιτωλικού.
Η συνέχεια επισκιάστηκε κάπως από τον τραυματισμό του Καμαρά που αναγκάστηκε να αποχωρήσει λίγο μετά την είσοδό του στο τερέν, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους παίκτες του Παναιτωλικού να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και με το πόδι στο γκάζι να αναζητούν το τρίτο γκολ απέναντι σε ένα Βύζα που έδειχνε να τα έχει παρατήσει.
Το τελικό 3-0 που γράφτηκε στο 84’ ήταν το κερασάκι στην τούρτα με τον Ακουάρο να σκοράρει με κοντινή προβολή και το τελικό σφύριγμα του κ. Μπλάνα βρήκε τους παίκτες του Παναιτωλικού να χειροκροτούνται θερμά από τους 3.500 χιλιάδες φιλάθλους τους για την καλή τους εμφάνιση και την άνετη νίκη.
Συμπερασματικά ήταν μια άνετη νίκη για τον Παναιτωλικό που βασίστηκε στο πάθος και τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα καθώς σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν άφησαν τον αντίπαλό τους να πιστέψει ότι θα μπορούσε να φύγει με κάτι θετικό από το γήπεδο. Το πρώτο γκολ που έλυσε και το γόρδιο δεσμό σήμανε ουσιαστικά και το οριστικό «κλείδωμα» της νίκης καθώς ο Βύζας σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ικανός να απειλήσει.
Άριστη η διαιτησία του κ. Μπλάνα και των συνεργατών του Λάμια και Σερεμέτη (συνδ. Μεσσηνίας).
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Νίκος Καραγεωργίου): Τακίδης, Μπακάκης, Ιωάννου, Ακουάρο, Σφακιανάκης, Δάρλας (53′ Γκόλιας), Κούσας, Πασάς, Φαβάλι, Κουτσοσπύρος, Γιάνεφ (53′ Καμαρά, 75′ λ.τ Μητρόπουλος).
Βύζας Μεγάρων (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Πουρής, Πιτσάκος, Γρομητσάρης, Κοκόλης, Βελέτης, Ταμπάκης, Σιώκος, Ρεκλείτης, Μανδύλης, Ντιαλό, Θ. Βλάχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: