Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Με χειροπέδες πήγαν κρατούμενο πρώην διαιτητή, στην κηδεία της μάνας του!


Με συνοδεία και με χειροπέδες πήγαν στη κηδεία της μάνας του, σε χωριό του Ξηρομέρου, πρώην διαιτητή που είναι κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου για οικονομικά εγκλήματα. Το γεγονός προκάλεσε άσχημες εντυπώσεις και αντιδράσεις στη μικρή κοινωνία του χωριού.
    Ο πρώην διαιτητής που είναι κρατούμενος στις Φυλακές Μαλανδρίνου στη Φωκίδα, είπε το τελευταίο αντίο στην 85χρόνη μάνα του, σε χωριό του κεντρικού Ξηρομέρου Αιτ/νίας συνοδευόμενος από ομάδα δεσμοφυλάκων.
       Ο κρατούμενος παρέστη στην κηδεία που έγινε τις ημέρες των Χριστουγέννων με χειροπέδες! συνοδευόμενος από ομάδα τριών πάνοπλων δεσμοφυλάκων με ημιαυτόματα όπλα και αλεξίσφαιρα γιλέκα, γεγονός που δεν του επέτρεπε να πει το τελευταίο αντίο όπως εκείνος θα ήθελε....
   Η θέα του πρώην διαιτητή με τις χειροπέδες και η παρουσία των δεσμοφυλάκων με το δάκτυλο στη σκανδάλη, εξόργισε τους ντόπιους και προκάλεσε μικρές αντιδράσεις από συγγενείς του και κατοίκους του χωριού που θεώρησαν τη συμπεριφορά της Αστυνομίας προσβλητική.
     Το κλίμα ήταν φορτισμένο και κάποιοι κάτοικοι αντέδρασαν με διαμαρτυρίες ζητώντας να του βγάλουν τις χειροπέδες για να αποχαιρετήσει ο γιός την μάνα του, για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους όμως αυτό δεν πτόησε καθόλου τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι τήρησαν «κατά γράμμα το νόμο».
         Τελικά, ο ίδιος ο κρατούμενος βλέποντας τις αντιδράσεις εναντίον των δεσμοφυλάκων και για να εκτονωθεί η κατάσταση, αποχώρησε χωρίς να παραστεί ούτε στην ταφή της μάνας του και έφυγε με τη συνοδεία από την εκκλησία για τις φυλακές Μαλανδρίνου.  
      Όλοι οι χωριανοί του πρώην διαιτητή έχουν συναισθήματα οργής και θυμούαφού το όλο σκηνικό τους προκάλεσε πολύ κακές εντυπώσεις από τους τραγικούς χειρισμούς των δεσμοφυλάκων.
       Ως γνωστό ο π. διαιτητής  κρατείται στις φυλακές για κατάχρηση χρημάτωνμέσω χρηματιστηριακής εταιρείας που διατηρούσε στην πόλη του Αγρινίου και για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε μεγάλο ασφαλιστικό όμιλο.

      Φυγοδικούσε στη Γερμανία και συνελήφθη στις αρχές Απριλίου 2012  στο Βερολίνο καθώς εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, εκδόθηκε  στην Ελλάδα και οδηγήθηκε στις φυλακές. 

 Από NEWS PRESS AGRINIO 

Δεν υπάρχουν σχόλια: