Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0

Πλήθος χαμένων ευκαιριών και από τους δύο,ήρωας ο Βελλίδης

Στο ηλιόλουστο Αγρίνιο έπεσε η αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Super League,με τον αναβληθέντα αγώνα της 11ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα,παρουσία 3500 και πλέον θεατών (ανάμεσά τους αρκετοί Γιαννιώτες).

Οι δύο ομάδες δημιούργησαν πλήθος ευκαιριών,αλλά... κατάφεραν να μείνουν στο 0-0!

Πιο δυνατά ξεκίνησε ο ΠΑΣ Γιάννινα τον αγώνα,έχοντας και την προϊστορία με το μέρος του,αλλά ο Παναιτωλικός συνήλθε γρήγορα και από το δεκάλεπτο πήρε τα ηνία του παιχνιδιού δημιουργώντας εξαιρετικές ευκαιρίες,δεν τις αξιοποίησε και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ απείλησε σοβαρά...,αλλά ο Κοροβέσης ήταν για όσκαρ αστοχίας!

Ενα κόρνερ κι ένα δυνατό σουτ του Κοροβέση,χωρίς να βρει στόχο,στην αρχή έδειξαν ότι ο ΠΑΣ πήγε στο Αγρίνιο με άγριες διαθέσεις...,όμως στη συνέχεια πρωταγωνιστής έγινε ο τερματοφύλακας Βελλίδης με τις πολύ καλές επεμβάσεις του.

Στο 12' φάση διαρκείας μετά από φάουλ του Μαρτίνες, τελικός αποδέκτης ο Βιγιαφάνιες ο οποίος όμως σουτάρει δυνατά στο δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα φεύγει άουτ.

Στο 16' εξαιρετικό σουτ του Μαρτίνες έξω από την περιοχή, ο Βελλίδης στην γωνία του έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 18' νέο κόρνερ του Μαρτίνες, αδύναμη κεφαλιά του Κούσα που ήταν μόνος του, αλλά ο Βελλίδης ήταν εκεί.

Εξαιρετικά επιθετικός ο Παναιτωλικός με Βιγιαφάνιες και Μαρτίνες να είναι και σήμερα οι κινητήριοι μοχλοί,ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα περιορίζονταν σε αμυντικό ρόλο,όπου κυριαρχούσε ο τερματοφύλακας Βελλίδης!

Στο 28' κόρνερ του Μαρτίνες, κεφαλιά του Ετζενγκέλε, πολλά μέτρα άουτ η μπάλα.

Αλλο ένα σουτ στο 29' από τον Βιγιαφάνιες τώρα, άουτ

Ωραία ενέργεια του Κέβιν στο 33', σουτ με το δεξί, ο Βελλίδης αιφνιδιάζεται και διώχνει σε κόρνερ.

Στο 34' φάουλ σε καλό σημείο για τον Παναιτωλικό πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Και πάλι 37' φάουλ σε καλό σημείο για τον Παναιτωλικό το εκτέλεσε ο Βιγιαφάνιες, απίστευτη απόκρουση του Βελλίδη που εκτινάχτηκε στο παραθυράκι του!

Τέλος ημιχρόνου,χωρίς γκολ με ήρωα τον Μάρκο Βελλίδη και 66-34 κατοχή μπάλας υπέρ του Παναιτωλικού...

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό αρχικά να φορτσάρει για ένα γκολ ... και τον ΠΑΣ στη συνέχεια να γίνεται πολύ επικίνδυνος

Στο 47' κόρνερ του Φωτάκη,κεφαλιά του Ετζενγκέλε, μπλοκάρει εύκολα ο Βελλίδης.

Στο 51' νέο φάουλ σε πολύ καλό σημείο για τον Παναιτωλικό,κακή εκτέλεση του Μαρτίνες μπλόκαρε πάλι ο Βελλίδης.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του ΠΑΣ να καρδιοχτυπήσει τους Αγρινιώτες,όμως ο Κοροβέσης αποδείχτηκε μοιραίος σε δύο περιπτώσεις...

Μεγάλη ευκαιρία στο 53' για τον ΠΑΣ με τον Κοροβέση,που βρέθηκε μόνος του από μαγική μπαλιά του Τσάβες,αλλά με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ στο τετ α τετ με τον Ράφαελ.

Νέα καλή ευκαρία για τον ΠΑΣ στο 57' με τον Κοροβέση να πλασάρει πάλι μόνος του και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στη αντεπίθεση ο Βιγιαφάνιες σούταρε δυνατά,όμως η μπάλα έφυγε άουτ...

Νέα ευκαιρία στο 64' για τον ΠΑΣ,πάλι με τον Κοροβέση που από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Πιο απειλητικός πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα απειλεί ευθέως τον Παναιτωλικό που φαίνεται να 'χει βραχυκυκλώσει...

Πρώτη αλλαγή για τον Χάβο,δεύτερη και τρίτη για τον Πετράκη κι ο ρυθμός του παιχνιδιού ανακόπτεται... με το Χ να φαντάζει ικανοποιητικό αποτέλεσμα και για τους δύο....

Πλούσια η συγκομιδή του Παναιτωλικού στη στροφή του πρωταθλήματος αφού εξασφάλισε πολύ νωρίς την παραμονή του,συγκέντρωσε 28 βαθμούς και από την 5η θέση της βαθμολογίας κρυφοκοιτάζει στα... Ευρωπαϊκά σαλόνια κι επίσης έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μαζί με τον Ολυμπιακό (ο οποίος παίζει το βράδυ στην Ξάνθη) με μόλις 12 γκολ παθητικό!

* Μόνο δύο Ελληνες στην αρχική ενδεκάδα του Παναιτωλικού,έναντι 6 του ΠΑΣ
* Την απόκτηση του Αντονί Σκαραμοτσινό ανακοίνωσε ο Παναιτωλικός
* Πολύ κοντά και στον Σεμπάστιαν Ρουσκουγιέδα

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Γκαρσία, Κούσας, Μπεχαράνο, Άλβες(88' Βασιλείου), Κάπελ, Γοδόι, Βιγιαφάνιες(69' Μύγας), Μαρτίνες, Εντενγκέλε, Φωτάκης(81' Παπουτσογιαννόπουλος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς(76' Μανιάς), Ριβέρα, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Τσάβες(72' Γιάκος), Στρούνα, Κοροβέσης, Γαρουφαλιάς(19' λ.τ. Σκόνδρας)

από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: