Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Το 1ο ΕΠΑΛ Aγρινίου κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Νίκησε στον τελικό το 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης με 2-1
Οι μαθητές της Τρίπολης και του Αγρινίου δίδαξαν ήθος
 η πρωταθλήτρια ομάδα του Αγρινίου

Η θριαμβευτική πορεία του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου ολοκληρώθηκε με νίκη σήμερα στον τελικό του final four του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2014-2015 που διεξήχθη στην Σκάλα Λακωνίας, υπό την αιγίδα του δήμου Ευρώτα .

Οι Αγρινιώτες επικράτησαν  του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης με σκορ 2-1.


Ο τελικός  ήταν ένα ντέρμπι,που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει αγώνες κανονικών πρωταθλημάτων.Το 1ο ΕΠΑΛ του Αγρινίου ήταν καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί στο με 2-0, με δύο γκολ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο 16’ ο Μωραϊτης άνοιξε το σκορ και στο 20’ ο Μάλης εκτέλεσε πέναλτι, ο Καρτσακλείδης απέκρουσε και ο Τσκανίκας στην επαναφορά διπλασίασε τα τέρματα για το σχολείο του Αγρινίου.

Μετά τα δύο «σκαμπίλια» το σχολείο της Τρίπολης «ξύπνησε» και ανέβασε την απόδοσή του, όμως χρειάστηκε και η εκπληκτική επέμβαση του τερματοφύλακα Καρτσακλείδη σε τετ α τετ με τον Μωραϊτη στο 30' για να μην δεχτεί και τρίτο γκολ.
η δευτεραθλήτρια ομάδα της Τρίπολης

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές της Τρίπολης εμφανίστηκαν πολύ καλύτεροι και προσπάθησαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.

Στο 47’ ο Γ. Νίκιας είδε το σουτ του να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου, ενώ στο 57’ ο Παπαγγελής από καλή θέση είδε και αυτός την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνάει και πάλι «ξυστά» από το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Στο 71’ το ΕΠΑΛ της Τρίπολης μείωσε με τον Γ. Νίκια να κάνει ένα ωραίο διαγώνιο σουτ και να νικάει τον ανήμπορο να αντιδράσει Θεοδωρόπουλο.

Μετά το γκολ το παιχνίδι απέκτησε ακόμα καλύτερο ρυθμό και στο 78’ ο Φατούρος λίγο έλειψε να βάλει «φωτιά» στο παιχνίδι, όμως ο εξαιρετικός και σήμερα Θεοδωρόπουλος (χτες στον ημιτελικό απέκρουσε δύο πέναλτι) είπε όχι στο δυνατό σουτ που έπιασε ο παίκτης της Τρίπολης.

Μέχρι και το τελικό σφύριγμα το ΕΠΑΛ της Τρίπολης πίεσε αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και έτσι έμεινε το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδαςτου Αγρινίου.

Η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου πέτυχε πραγματικά έναν άθλο και κάτι πρωτοφανές για σχολείο του Νομού κάνοντας περήφανο το Αγρίνιο και όλη την Αιτωλοακαρνανία.

Προβλέπεται μάλιστα, ως πρωταθλήτρια σχολική ομάδα της χώρας, να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην μακρινή Γουατεμάλα από 12 έως 20 Απριλίου 2015.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων του τελικού:
1o EΠΑΛ Αγρινίου: Θεοδωρόπουλος, Παπαθανάσης, Σαμαράς, Καρράς, Τασούλης, Νικολογιάννης,Τσακανίκας, Κουρέλας, Μωραϊτης, Μάλης, Γκαϊλας.

Στον πάγκο ήταν οι: Θεοδωρίδης, Κρανιάς, Νταρίλας, Κολυδάς, Δαραβάνης

1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης:Καρτσακλείδης, Μαντίκος, Παπαγγελής, Μπαλάσης, Φατούρος, Ζαρμπαλάς(65' Δ. Νίκιας), Ασημακόπουλος(46' Γεωργόπουλος), Κουρτέσης, Λάλας, Παπαγγελής, Νάσης(31' Γ. Νίκιας).

Στον πάγκο ήταν οι: Νίκιας Γ., Γεωργόπουλος, Νίκιας Δ., Μπαρμπαγιάννης, Κατσογιάννης, Μπίχος

Οι μαθητές της Τρίπολης και του Αγρινίου δίδαξαν ήθος

Σε αντίθεση με τις θλιβερές εικόνες που παρακολουθούμε στα ελληνικά γήπεδα το τελευταίο διάστημα, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης και 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου διδάσκουν την αληθινή πλευρά του αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα χθες το βράδυ οι δύο ομάδες,σύμφωνα με το http://www.arcadiaportal.gr/βρέθηκαν στο ίδιο εστιατόριο όπου συνέφαγαν και παρά το γεγονός ότι σήμερα βρέθηκαν αντίπαλοι στον τελικό, τα παιδιά και των δύο σχολείων τα είπαν σε πολύ φιλικό κλίμα.

Απόδειξη η αναμνηστική φωτογραφία που τράβηξαν για να θυμούνται τις μεγάλες αυτές στιγμές που ζουν τονίζοντας ότι ο αθλητισμός ενώνει.

από Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: