Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Έρχονται αγροτοδικεία και στην Αιτωλοακαρνανία;

Αναμένουν τα «ραβασάκια» τους οι αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών, κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις
Ήδη σε Αχαΐα και Ηλεία, αγρότες έλαβαν κλητεύσεις

Δύσκολα θα αποφευχθούν τα «ραβασάκια» στους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας για παρακώλυση συγκοινωνιών κατά τις κινητοποιήσεις τους το χειμώνα, την στιγμή που συνάδελφοί τους σε Αχαΐα και Ηλεία, ήδη τα παρέλαβαν και μάλιστα υπάρχουν αγρότες που «συμπληρώνουν» ακόμη και πέντε κλητεύσεις για αγροτοδικεία.

Ως είθισται, λίγους μήνες μετά από την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων, στη διάρκεια των οποίων οι αγρότες έκλειναν δρόμους, η κάθε Κυβέρνηση, μέσω των Αστυνομικών Αρχών, αποστέλλει κλητεύσεις για αγροτοδικεία με την αιτιολογία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Κατά την περίοδο των κινητοποιήσεων στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, υπήρχαν αρχικά τέσσερα μπλόκα, αυτό του Κεφαλοβρύσου που ήταν από τα μεγαλύτερα της χώρας, του Ευήνου, του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας και του Μύτικα, χωρίς ωστόσο να έχουν την ίδια δυναμική και διάρκεια, αλλά με βάση τα δεδομένα για την υπόλοιπη Ελλάδα, και ειδικότερα την Δυτική Ελλάδα, τα «ραβασάκια» δεν θα αποφευχθούν στην περιοχή μας.
44
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, επισήμανε μιλώντας στη «Σ» ότι «υπάρχουν αγροτοδικεία από το 2009, το 2010 και το 2011, στα οποία σύρονται συνάδελφοι επειδή μάχονταν για την υπεράσπιση της δουλειάς και των δικαιωμάτων τους. Κατά τις κινητοποιήσεις του χειμώνα, μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστική Επιτροπής, έθεσαν το ζήτημα των αγροτοδικείων στον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα το φέρει στη Βουλή. Βέβαια, όταν το ΚΚΕ κατέθεσε στη βουλή τροπολογία για το θέμα, δεν έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση, με συνέπεια, να συνεχίσουμε να συρόμαστε στις δικαστικές αίθουσες, την ίδια στιγμή που διαμαρτυρόμαστε για την δουλειά μας. Η αντιλαϊκή πολιτική και η τρομοκρατία των αγροτών πάνε πακέτο και σκοπεύουν να σταματήσουν τους αγρότες να μάχονται για την δουλειά τους και το ψωμί τους, κάτι που δεν θα γίνει καθώς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε».
Κώστας Χονδρός 
Εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: