Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Με μαγικά… βγαίνουν τα ασθενοφόρα από το συνεργείο!


Από συμπληγάδες πέρασαν… τα 650 ευρώ που απαιτούνταν – Πως φτάσαμε στην επίλυση του θέματος - Η λύση δόθηκε από την 6η ΥΠΕ – Όλο το παρασκήνιο

Οι φωνές του προεδρείου του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αγρινίου φαίνεται ότι έπιασαν τόπο, καθώς όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Σ», δόθηκε λύση στο ζήτημα των δύο παροπλισμένων ασθενοφόρων που βρίσκονται σε συνεργείο της περιοχής και για μόλις 650 ευρώ είναι ακινητοποιημένα. Το θέμα είχαν αποκαλύψει οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ζητώντας ουσιαστικά, την αρωγή των αυτοδιοικητικών.

Μίλτος Ζαμπάρας
                    Ο Αγρινιώτης Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μίλτος Ζαμπάρας
Πίσω από την επίλυση του θέματος ωστόσο, υπάρχει έντονο παρασκήνιο, καθώς πέρασε από συμπληγάδες πέτρες, με το τέρας της γραφειοκρατίας να δείχνει για μία ακόμα φορά το σκληρό του πρόσωπο, αν και εν προκειμένω δεν μιλάμε για κάποιο υπέρογκο ποσό. Και όλα αυτά βέβαια την ώρα που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, από την έλλειψη στο στόλο των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, αν και δεν ανήκει στις αρμοδιότητές της, η λύση ήρθε από 6η ΥΠΕ πλευρά, καθώς μέσω έκτακτης επιχορήγησης θα δοθεί το συγκεκριμένο ποσό, ώστε να δύο ασθενοφόρα που βρίσκονται στο συνεργείο να επισκευαστούν και να αναλάβουν δράση. Το ΕΚΑΒ ως υπηρεσία είναι αυτόνομη και υπάγεται απευθείας στο Υπουργείο Υγείας. σε επαφή των Διοικούντων την 6η ΥΠΕ με την Περιφερειακή Διοίκηση του Κέντρου, δεν βρέθηκε λύση καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα κάλυψης του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού!

Στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με τον Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρη Μιχάλη, ώστε να εγκριθεί από το Δ.Σ. η πληρωμή των 650 ευρώ, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες παρά την άμεση ανταπόκριση του κ. Μιχάλη, καταγράφηκαν αντιδράσεις από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσηλευτικού ιδρύματος. Για το λόγο αυτό η Διοίκηση της ΥΠΕ αποφάσισε από τη στιγμή που τα χρονικά περιθώρια στένευαν επικίνδυνα, να καλύψει αυτή το κόστος, στο πλαίσιο έκτακτης επιχορήγησης μέσω του ΕΚΑΒ.
«Στην προκειμένη περίπτωση, αν και δεν ήταν δική μας αρμοδιότητα, λειτουργήσαμε εκ των ενόντων. Όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι» σημείωσε στη «Σ» ο Αγρινιώτης Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μίλτος Ζαμπάρας.
Να ευχηθούμε βέβαια για το επόμενο θέμα στο οποίο θα κληθούν να παρέμβουν οι αρμόδιοι, να μην χρειαστεί να περάσει τόσο χρόνος. Όχι τίποτα άλλο. Αλλά μιλάμε για θέματα που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές…
Νίκος Αγγελόπουλος –
Εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: