Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Δυτ. Ελλάδα: «Κολλάει» πάλι ο διαγωνισμός για τους νέους σηματοδότες


Προβλήματα καταγράφονται σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr στην ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού για την τοποθέτηση «έξυπνων» σηματοδοτών σε δεκάδες κόμβους των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας.

Η προϋπολογισθείσα δαπάνη για το έργο, που ανακοινώθηκε εκ νέου στις 10 Απριλίου από την Περιφέρεια, ανέρχεται στο ποσό των 1.815.000,00 € και έχει ενταχθεί στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

Πρόκειται για παρεμβάσεις σε 185 κομβικά σημεία δρόμων, σε 12 πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα σε Πάτρα, Ι.Π. Μεσολογγίου, Αίγιο, Ακράτα, Αντίρριο, Ανδραβίδα, Πύργος, Ζαχάρω, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Βόνιτσα.

Σε 115 από αυτούς τους κόμβους προβλέπεται πλήρης ανακατασκευή και στους υπόλοιπους 80 αναβαθμίσεις

Στην όλη διαδικασία υπάρχει προϊστορία, μιας και το 2017 είχε γίνει γνωστό πως το ίδιο έργο το είχε «μπλοκάρει» με ένσταση της η Siemens. Αφού όπως φαίνεται οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και όλα ήταν έτοιμα για τον νέο διαγωνισμό, πληροφορίες αναφέρουν τώρα πως δεύτερη εταιρεία έχει καταθέσει προδικαστική προσφυγή που σχετίζεται με τους όρους του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα αυτός να «μπλοκαριστεί» ξανά.

Η προδικαστική προσφυγή αναμένεται να συζητηθεί και καλείται η Περιφέρεια να εκφράσει τις δικές της απόψεις. Εάν η προσφυγή γίνει τελικά δεκτή, τότε οι όροι του διαγωνισμού θα πρέπει να αλλάξουν. Με βάση αυτό το σενάριο, το έργο αναμένεται να καθυστερήσει πολύ.

Αυτή η εξέλιξη θα είναι σαφώς ιδιαίτερα αρνητική, με βάση και την κατάσταση που υφίσταται αυτή τη στιγμή σε πολλούς και επικίνδυνους κόμβους, με τις διαρκείς βλάβες σε σηματοδότες , τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση τους κλπ.
https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: