Αντιδρούν οι εργαζόµενοι για τις 190 θέσεις εργασίας που χάνονται
Λουκέτο σε 31 από τα 72 καταστήµατα που διατηρεί στη χώρα µας βάζει η Citibank Ελλάδος στο τέλος Νοεµβρίου, απόφαση που συνεπάγεται την απώλεια 190 θέσεων εργασίας. Οι εργαζόµενοι ενηµερώθηκαν χθες από εκπροσώπους της διοίκησης της τράπεζας ότι έως τις 30 Νοεµβρίου θα κλείσουν 31 καταστήµατα, εκ των οποίων 28 στην Αττική, 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στα Γιάννινα. Εκπρόσωποι των εργαζοµένων λένε πως στους υπαλλήλους που απασχολούνται στα συγκεκριµένα καταστήµατα (140 στοδίκτυο καταστηµάτωνκαι οι υπόλοιποι στα κεντρικά)δόθηκε περιθώριο έως το τέλος ∆εκεµβρίου να υπαχθούν σε ένα από τα δύο προγράµµατα εθελουσίας εξόδου που έχει θέσει σε ισχύ η τράπεζα, µε εναλλακτική την απόλυση µετά την κατάργηση των θέσεων εργασίας.
«Ενηµερωθήκαµε ότι την άλλη εβδοµάδα κλείνουν 31 καταστήµατα. ∆εν θα δεχθούµε οι συνάδελφοι των καταστηµάτων που κλείνουν να πάνε σπίτι τους ή να δεχθούν έως τις 31 ∆εκεµβρίου τις προτάσεις εθελουσίας εξόδου. Το θεωρούµε ωµό εκβιασµό», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδροςτου συλλόγου εργαζοµένων Π. Πατσάκης, που υποστηρίζει ότι το πρόγραµµα τηςεθελουσίας εξόδου θα πρέπει να είναι πραγµατικά σε εθελοντική βάση.
Τα δύο προγράµµατα εθελουσίας εξόδου είναι προσαρµοσµένα σε νέους εργαζόµενους και εργαζόµενους κοντά στη σύνταξη και προβλέπουναποζηµίωση αποχώρησης από 30.000 ευρώ και άνω, ανάλογα µε τα χρόνια προϋπηρεσίας και τις αποδοχές του εργαζοµένου.
Να σηµειωθεί ότι και πέρυσι η Citibank είχε προχωρήσει σε κλείσιµο 13καταστηµάτων, σε µια προσπάθεια µείωσης των λειτουργικών της εξόδων. Η τράπεζαδέχθηκε πλήγµα εξαιτίας της διάθεσης από το δίκτυό της οµολόγων της Lehman Brothers, ενώ η κρίση που έπληξε συνολικάτο τραπεζικό σύστηµα στην Ελλάδα ήρθε να επιδεινώσει την κατάσταση.
Πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονταν κατά καιρούς, ήθελαν τη Citibank Ελλάδος να πωλείται, ενώ δεν έλειψαν και τα σενάρια – τα οποία διαψεύδονταν – περί αποχώρησης από τη χώρα.
Η Citibank εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1964, αρχικά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ναυτιλιακού τοµέα και του τοµέα των µεγάλων επιχειρήσεων (Corporate). Τη δεκαετία του 1980 ξεκίνησε η επέκταση στη λιανική τραπεζική.
ΤΑ ΝΕΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου