Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 4 από τους 5 κατηγορούμενους για Αρχαιοκαπηλία

Με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας που από χθες συζητιέται ευρύτατα στο Αγρίνιο. Ο ένας κρατείται επειδή εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση

Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες για την υπόθεση, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αλλά η σοβαρότητα των πράξεων τους θα εκτιμηθεί αργότερα,όταν επιτροπή που θα συσταθεί, εξετάσει ενδελεχώς την αξία των αρχαιοτήτων. Αυτό όπως φαίνεται θα κρίνει και την βαρύτητα του αδικήματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές πηγές, εάν προκύψει πολύ μεγάλη αξία των κατασχεθέντων αρχαίων, τότε δεν αποκλείεται οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να κληθούν ξανά σε απολογία και να τους αποδοθούν βαριές κατηγορίες.


Προς το παρόν πάντως, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, με την προϋπόθεση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Ο ένας εκ των συλληφθέντων, που κατάγεται από χωριό του Αγρινίου, κρατείται ακόμη πάντως, αφού όπως προέκυψε, εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση από δικαστήριο της Αθήνας.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΓΑΔΑ:

Συνελήφθησαν χθες (30-08-2012) το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 22, 39, 44 και 56 ετών καθώς και ένας (1) αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 31 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του Ν. «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Μία (1) λίθινη προτομή γενειοφόρου άνδρα
• Ένα (1) χρυσό δαχτυλίδι
• Ένα (1) μεταλλικό κύπελλο
• Δύο (2) ζωόμορφα μεταλλικά αντικείμενα
• Δύο (2) χρυσά ενώτια

Τα ανωτέρω αντικείμενα επιδείχθηκαν σε αρμόδια αρχαιολόγο, η οποία αποφάνθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα (31-08-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: