Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΡΑΣ: Ο Πρωτοχρονιάτικος "μποναμάς" του υπουργού παιδείας στους καθηγητές!


Ρ.Α.Σ. 
Ριζοσπαστική Αντιμνημονιακή Συσπείρωση / Καθηγητών Αιτωλ/νίας 

  • Η Αλλαγή των περιοχών μετάθεσης των καθηγητών και οι σκοπιμότητες που υπηρετούνται! 
  • Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ «ΕΡΓΟ» ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 

«Ο διάβολος στη λεπτομέρεια κρύβεται» 

Ο Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς του υπουργού παιδείας στους καθηγητές και τις καθηγήτριες της χώρας εκτός των άλλων μνημονιακών «εδεσμάτων» είναι η αλλαγή των περιοχών μετάθεσης - στην ουσία συρρίκνωση και κατάργηση των περιοχών (από Α-Β-Γ-Δ περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία συγχωνεύονται σε μια) - δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία (Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 3437/24-12-2012). 

Περιμέναμε κάτι ανάλογο από την πρωτοφανή καθυστέρηση της εγκυκλίου μεταθέσεων(ποιες άλλες εκπλήξεις μας επιφυλάσσει άραγε;) και είναι ενταγμένη στη λογική του«αποφασίζομεν και διατάσσομεν», χωρίς καμιά γνώση και συνείδηση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Σε δεινή θέση βρέθηκε ο ΔΙΔΕ Αιτωλ/νίας στην τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ την Πέμπτη 3-1-2013 το βράδυ στη προσπάθειά του να δικαιολόγηση τα αδικαιολόγητα θολώνοντας τα νερά με ......
διάτρητα επιχειρήματα κρύβοντας την πραγματική διάσταση του ζητήματος. 
Η αλήθεια είναι στην άλλη όψη του νομίσματος στο θέμα των περιοχών μετάθεσηςαπ’ ότι ειπώθηκε, δηλαδή ότι η ενοποίηση των περιοχών διορισμών και μετάθεσης στογεωγραφικό εύρος σε επίπεδο νομού δεν έγινε για να εναρμονιστούμε με το καθεστώς των δασκάλων, όπως είπε ο διευθυντής εκπ/σης και ούτε ευνοϊκά θα είναι για τους καθηγητές, που διαμένουν μόνιμα στο νομό και ότι θα παίρνουν θέση ευκολότερα στην πρωτοβάθμια κοντά στη μόνιμη κατοικία τους, το αντίθετο θα γίνεται. Τη φάκα που στήνεται δεν την είπε. Τώρα θα διαλυθούν και οι οικογένειές μας ενώ σε πολλές περιπτώσεις θα δυσκολεύονται ακόμα και να μετακινηθούν οι συνάδελφοι σε δυο και τρία σχολεία σε τόσο μεγάλες αποστάσεις. Πολύ γρήγορα ξεπερνούν φαίνεται ορισμένοι τις θέσεις μας σε αυτά τα κατακτημένα με αγώνες υπηρεσιακά θέματα. 

Οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές κυρίως για τα περιφερειακά σχολεία και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς από την αλλαγή αυτήόπου έχουν άμεση στόχευση την κατάργηση των οργανικών θέσεων, τον περιορισμό των μεταθέσεων, την τεχνική εξαφάνιση των πραγματικών κενών για διορισμούςτις υπηρεσιακές μεταβολές αλλά και με δυσμενείς συνέπειες στη στελέχωση και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων. 

Αναφερόμενοι στην Αιτωλοακαρνανία έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: 

1. Λόγω των αυξημένων συνταξιοδοτήσεων, υπάρχουν κενά στα αστικά κέντρα που θα καλυφθούν με βελτιώσεις -πλέον- από συναδέλφους των σχολείων της περιφέρειας. Με δεδομένο τους μηδενικούς μόνιμους διορισμούς και τις μηδαμινές προσλήψεις αναπληρωτών εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι τα σχολεία της περιφέρειας θα υπολειτουργούν με κίνδυνο να μαραζώσουν και τελικά να κλείσουν. 

2. Ο υπολογισμός των οργανικών κενών για τις μεταθέσεις του 2013 επειδή θα γίνει σε επίπεδο νομού πλέον, το ΠΥΣΔΕ θα δώσει ελάχιστα κενά. Αυτό απλά σημαίνει εκμηδένιση πλέον των μεταθέσεων. 

Οι διαθέσεις σε άλλα σχολεία όσων δεν συμπληρώνουν ωράριο δεν θα υπόκεινται σε φραγμούς από τις περιοχές μετάθεσης που υπήρχαν μέχρι τώρα (οι συνάδελφοι λ.χ. της Ναυπάκτου θα συμπληρώνουν ωράριο στην Μακρυνεία, από την Παραβόλα στο Νεοχώρι, από το Μεσολόγγι στην Αμφιλοχία, Βόνιτσα κ.λ.π. ). Αυτό θα σημαίνει αφάνταστη ταλαιπωρία και μεγάλη οικονομική αφαίμαξη των συναδέλφων που θα αναγκαστούν να συμπληρώνουν ωράριο σε πολλά σχολεία (λαμβανομένου υπ’ όψιν επιπλέον ότι το υπουργείο δεν δικαιολογεί δαπάνες για τις υπερωρίες λόγω διάθεσης). Χάνεται το δίχτυ προστασίας από τις τυχόν αυθαιρεσίες της διοίκησης και την αντικειμενικότητα που υπήρχε στο όλο σύστημα με τα μόρια κάθε περιοχής και του συναδέλφου. Οι μετακινήσεις αυτές τώρα θα επιβάλλονται αναγκαστικά από τη διοίκηση και με την επίκληση της άρνησης καθήκοντος, όσον δεν θα συμμορφώνονται με τας υποδείξεις, θα τίθενται σε καθεστώς υπηρεσιακού έλεγχου (με τον αυταρχικό Δ.Κ. που ψήφισαν) και θα οδηγούν expres συναδέλφους στην εργασιακή εφεδρεία και με τον «τιμητικό» τίτλο κατά Μαντιδάκη του «επίορκου». Με τις ποικιλότροπες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τα χαράτσια και όλα τα παρόμοια θέλουν να μας κάνουν τη ζωή κόλασα. 

Απ’ όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με την φημολογούμενη αύξηση ωραρίουσυμπεραίνουμε ότι προετοιμάζεται το έδαφος με την παράλληλη στήριξη πρόθυμων – κυβερνητικών αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια για την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπ/κών και την εφεδρεία - μετάταξη - απόλυση όσων δεν θα συμπληρώνουν ωράριο. Τα θέλουν όλα εδώ και τώρα! 
Με τον τρόπο αυτό τελειώνουν και με τις μηδενικές προσλήψεις αναπληρωτών για να εξοικονομήσουν χρήματα για τους δανειστές τοκογλύφους. 
Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί θα επιτρέψουμε την εκθεμελίωση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας (;) 
Θα τους αφήσουμε να μας πάρουν το ψωμί από το τραπέζι των παιδιών μας και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού (;) 
Η Κυβερνητική πλειοψηφία της ΟΛΜΕ θα αφυπνιστεί επιτέλους, θα αφουγκραστεί επιτέλους τον απλό συνάδελφο της τάξης που απαιτεί γενική πολιτική απεργία διαρκείας ή θα συνεχίσει να ρίχνει 24ωρες ντουφεκιές στον αέρα μαζί με την ΑΔΕΔΥ των σαλονιών; 

Οι ΕΛΜΕ του νομού οφείλουν άμεσα να αντιδράσουν και μαζί με τους αιρετούς να καλέσουν σε γενικό ξεσηκωμό τους εκπαιδευτικούς για να μπλοκάρουμε στην πράξη για μόνιμη και σταθερή εργασία στο δημόσιο σχολείο. 

Συνάδελφοι εάν τώρα δεν εγερθούμε αύριο ίσως να είναι αργά….. 

Αγρίνιο 4 Ιανουαρίου 2013 

Από τη ΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: